Do roku 2013 wielokrotnie korzystałam z usług świadczonych w tej placówce i nigdy nie miałam zastrzeżeń do ich jakości. Niestety ostatnio, po kilkuletniej przerwie ponownie wybrałam się do w/w placówki I to co mnie tam spotkało było co najmniej oburzające. Ilość osób oczekujących w niekończących się kolejkach, mimo ze wizyty są umawiane na konkretna godzinę to jedna sprawa, która chciałam sobie wytłumaczy popularnością tego miejsca wśród mieszkańców Gdyni, jednak kompletnego braku kompetencji personelu niemedycznego nie jestem w stanie usprawiedliwić.
Być może pracownicy LUX MED sa przemęczeni, być może z uwagi na pakiety medyczne oferowane przez coraz większą ilość firm natłok pacjentów sprawia, ze popełniają coraz więcej błędów- wszystko to byłabym w stanie zrozumieć ( nie zaakceptować, bo już na pewno tam nie zajrzę) ale podczas całej batalii (ktorej niestety nie moge opisac z uwagi na ograniczona ilosc znakow) nikt nie wziął odpowiedzialności za popełniony błąd, nikt nie przeprosił.