Odśnieżanie 2013/2014

Kto wygrał w Bojanie przetarg na odśnieżanie tej zimy?
Jeśli możecie to poproszę o Nazwisko i namiary na tę osobę.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Odśnieżanie 2013/2014

gdzieś czytałam, że ten sam gość co w tamtym roku jest odpowiedzialny za odśnieżanie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

ponoc w tym roku kazda wies bedzie miala swoj pług Koleczkowo swoja odsniezarke Bojano swoja Mam nadzieje ze bedzie ok
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

a chodniki pewnie sie same odśnieża jak w zeszlym roku
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

zgodnie z prawem, przyległe do nieruchomości chodniki odśnieża właściciel. Jeśli ktoś złamie np. nogę, może go pozwać do sądu o odszkodowanie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

A gdzie w Bojanie masz chodnik przylegający bezpośrednio do posesji ??? Bo ten przy DW 218 należy do obowiązku odśnieżania Gminie

Chodnik nie musi przylegać dosłownie. trochę wyobraźni.

Ruszyć tyłek i trochę odśnieżyć to samo zdrowie.Siedzicie non stop przy kompach i nic wam sie nie chce.Najlepiej żeby wszystko zrobił ktoś inny.Wstyd w ogóle pytać oto kto ma odśnieżyć chodnik przed waszym domem! Jakie sie to wszystko wygodne zrobiło!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dosłownie to nie bo oddziela go pas zieleni z ten zaś należy do DW

a gdzie w bojanie masz chodnik?... poza glowna??
beda drogi z prawdziwego zdarzenia to chetnie odsnieze, a jak jest wiecznie dziurawa gruntowa to dlaczego niby mam robic za palantow z urzedu?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dla Bojana:
CZĘŚĆ 3 - REJON NR 3.Obejmujący Sołectwo Bojano oraz drogi gminne: Bojano Telewizja 2,4 km i Bojano Wiczlino - 2,3 km. Razem długość dróg około 48 km.
Chodniki i ścieżki rowerowe na terenie wsi Bojano Koleczkowo i Dobrzewino przy drodze wojewódzkiej 218 o długości liczonej dwustronnie około 8 km.

Przetarg wygrała firma:
EB-FARM - Bogusław SOCHA z Bojana za 38664 zł.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

a znacie Państwo numer telefonu do kontaktu z panem który wygrał przetarg?

Od kiedy obowiązuje ten przetarg, bo ul. Bojana to jedna breja pośniegowa i dziury w jezdni.Czy odśnieżacza ktoś kontroluje, czy musi wykazać się potwierdzeniem, że prace wykonał, czy sam tak sobie wpisuje, że przejechał jakiś odcinek?.

W przetargu jest:
- II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2014.

Więc pewnie od 01 stycznia do końca przyszłego roku, a do końca grudnia 2013 pewnie firma z poprzedniego przetargu, ale nie chce mi się szukać.

Przepraszam pomyliłem się. Poprzedni sezon odśnieżania został zakończony z dniem 30.04.2013.

Obecny przetarg 2013/14 obowiązuje od DNIA PODPISANIA UMOWY! do 31.12.2014r. Nie wiadomo czy już umowy zostały podpisane. Jak tak - to firmy dały d**y, jak nie - to nie ma jeszcze wykonawcy i brnijmy w błocie i wodzie.
Chociaż wystarczy telefon do UG i powiedzą.

Z rzetelnego źródła wiem, ze umowy nie zostały jeszcze podpisane.
A z drugiej strony to Ci co odśnieżają muszą czekać na telefon z UG żeby jechać odśnieżać. Tak więc gmina nadzoruje odśnieżanie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dziur i błota nie można odśnieżyć !
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

W przetargach jest jasno napisane samodzielnie od 4:30 więc troszkę rozbieżność wypowiedzi z rzeczywistością.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ostatniej zimy burak nadzorujący odśnieżaniem kazał mi (kobiecie) brać łopatę i odśnieżać zawaloną drogę gminną.
Wspomnę, że codziennie obok przejeżdżał pług, ale ,,inteligentnemu" kierowcy pługu nie chciało się wjechać i odśnieżyć.
Nie mieszkam na zadupiu, płacę podatki więc, codziennie wyjeżdżam do pracy, ale złośliwość i bezmyślność niektórych ludzi jest ogromna.
Nawet taka prosta czynność jak odśnieżanie urasta do ogrooooomnego zadania dla niektórych panów traktorzystów.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Wspolczuje Pani. Ale domniemam,ze ma Pani na mysli odcinek z pani posesji na odsniezona droge. To, jestem przekonany nalezy do kazdego wlasciciela posesji. Pozdrawiam, rowniez mieszkaniec Bojana.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nie sądzę, jest to 50metrowy odcinek drogi gminnej. Jeżeli gmina odsprzeda mi tę drogę to będę miała obowiązek ją odśnieżyć, jak nie to za co płacę podatki?
Drogi dziurawe, zimą nie odśnieżone, jesienią nie wspomnę, bo wszystkie oprócz głównej wyglądają koszmarnie.

I po to jest internet i to forum żeby się wyżalić. A gmina dalej swoje.

Obserwując to forum jestem pewna, że wiele wypowiedzi pochodzi od pracowników gminy. Mam więc nadzieję, że znają nasze bolączki, a obecny wójt zrobi coś, żeby mieszkańcy byli zadowoleni i dumni ze swojej gminy i w końcu ze swojego wójta. Mam na myśli przede wszystkim stan dróg, bo to jest pięta Achillesowa gminy.

Inne tematy z forum

KOMUNIKACJA W KOLECZKOWIE (60 odpowiedzi)

Witam mieszkańców Koleczkowa. Chciałabym zapytać jak można dostać się do Koleczkowa z Chyloni ?...

Budowa nowego wysypiska śmieci Bojano/Kielno (24 odpowiedzi)

Między Bojanem a Kielnem firma Stachtrans planuję budowę wysypiska śmieci , takiego samego jak...

Koinonia Jan Chrzciciel Bojano wspólnota destruktywna czy.........No właśnie co? (721 odpowiedzi)

Przez roku czasu wraz z żoną uczęszczałem do domu modlitwy wspólnoty Koinonia Jan Chrzciciel z...