Otwór w stropie cena, kontakt

Witam. W związku z zakupem domku od sopockiego dewelopera na osiedlu w okolicach ul. Tuchomskiej mam pytanie czy ktoś w podobnych domkach zlecal wykonanie otworu w innym miejscu stropu, niż ten który znajduje się standardowo? Miał by to być otwór pod schody. Będę wdzięczny za podanie ceny i kontaktu do kogoś z okolic kto jest w stanie wykonać taka pracę. Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

zlecić to sobie mozesz wszystko, ale strop spełnia pewne parametry i ktoś to policzył przed toba madralo w projekcie i skoro otwór jest gdzie indziej to strop jest tak wylany żeby przenosił wszystko w odpowiedni sposób, to nie jest wycinanka.
Jak chcesz potem policzyć obciazenia życzę powodzenia.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5

Dzięki za merytoryczna odpowiedź madralo
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

ponieważ "ju" jest spamem to welcome mądralo.

Gościu siedzi cały czas na forum i wypisuje głupoty.. Troll który nie wie ale się wypowie, masakra.

Myślę że może chodzić o strop drewniany na poddasze.
Większość osób urządza tam pokój więc trzeba wykonać otwór na schody.
Wiąże się to jedynie z przecięciem jednej belki i wstawieniu poprzecznych do niej.
Można ewentualnie dołożyć jedną długą dodatkowo.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tak, właśnie o to chodzi. Może ma ktoś namiar na kogoś kto wykonuje takie usługi i jaka może być cena za taką usługę.

Ja planuję zrobić to sam, ale jak wszystkie inne prace, bo nie ma tym nic skomplikowanego.
Lecz jeśli korzystasz z usług jakiejś firmy do wykończenia to powinni oni wykonać to bez problemu, bo głównie wiąże się to z obróbką wykończeniową.
Belka, którą się przecina, nie ma prawie żadnego obciążenia, po za płytą gk od spodu, a na pozostałych odcinkach po 1,5m jest jeszcze podparta ścianą.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nie mam pojęcia czy coś takiego jest w ogóle możliwe bez konsultacji z architektem. Najlepiej już na etapie stawiania budynku przedyskutować takie sprawy. Przy stawianiu stropu pojawiać się mogą różne problemy jak np. klawiszowanie stropu więc to także trzeba uwzględnić jeśli chcemy wykonać aż tak istotne zmiany.

konstruktorem, nie każdy kto dłubie przy budynkach to architekt
mamy branżystów
1. architekt od wyglądu i koordynacji, rozmieszczenia na działce itp
2. konstruktora, żeby się nie rozpadło
3. instalator sanitarny, żeby było ciepło, sucho i była woda
4. elektryka, żeby był prąd w doku, ew siec czy inne atrakcje

Inne tematy z forum

serwis kotła De Dietrich (10 odpowiedzi)

hej poszukuje sprawdzonego serwisu do kotła De Dietrich .

Gdzie w Baninie mogę serwisować auto? (72 odpowiedzi)

Witam jak w temacie gdzie mogę spokojnie serwisowac auto jestem nowym mieszkańcem jest ktoś godny...

jaki piec wybrać do domu? (99 odpowiedzi)

Witam Proszę o podpowiedź jaki piec gazowy wybrać do domu - ( bliźniak o pow. całkowitej 140m2...