OSK Delta od samego początku zrobiła na mnie dobre wrażenie. Już na wejściu do szkółki w biurze spotkałem przemiłą Panią, dzięki której udało się dostosować termin wykładów do mojego trudnego wówczas grafiku. Następnie wykłady w formie weekendowej z Panem Tomkiem - jasno wyjaśniły zasady panujące w ruchu drogowym. Zajęcia stawiały na zrozumienie danych zagadnień i przepisów, tj. z czego wynikają i czemu służą, zamiast tylko wykuwać teorię na blachę

Największą rolę w mojej drodze do bycia kierowcą pełnił Pan Rafał - instruktor nauki jazdy z powołania. Dzięki niemu egzamin praktyczny w PORD zdałem za pierwszym podejściem, a do tego bezbłędnie. Solidnie przygotował mnie do wszystkich zadań egzaminacyjnych, dogłębnie poznaliśmy trasy często uczęszczane przez egzaminy.

Ale przygotowanie do egzaminu to nie wszystko. Pan Rafał świetnie ocenia sytuację na drodze i trafnie przewiduje zachowania kierowców. Uczy swoich podopiecznych tego jak być dobrym kierowcą, który jeździ bezpiecznie, ułatwiając też gdzie się da życie sobie oraz innym. Dzięki jego wsparciu czuje się za kierownicą o wiele pewniej. Jest nauczycielem wymagającym, i dobrze. Bo w ruchu drogowym nie ma miejsca na bylejakość