PiS daje czy kradnie?

W ciagu kilkunastu miesiecy z powodu przekretow pracownikow budzetowki stracilem okolo 200000 zlotych tylko straty bezposrednio majatku. Pelne straty mozna wycenic duzo wiecej. Mozna powiedziec ze PiS w przeliczeniu na gotowke okradl mnie na milion zlotych. Platforma nie jest lepsza poniewaz straty ktore poniosla rodzina z powodu korupcji budzetowki sa nieodwracalne a ich konsekwencje to miliony straty. Stracila rowniez mlodziez i dzieci czyli lrzyszlosc narodu. Straty? Ile? Chociaz nie mozna wielu przeliczyc na pieniadze. PiS i PO oraz samorzadnosc wspiera patologie i pedofilskie uklady semeko i korupcje urzednikow oraz lapowki politykow w sponsoringu i doslownie. Panstwo nas okrada czy komus oprocz swoich przestepcow cos daje? Na pewno nie ochrone. Kto za to zaplaci? Tusk? Kaczynski?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

sprzedam skórę z aligatora tanio! Prosto z Florydy.

Podaj wlasny nik lub nazwisko cwaniaczku.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: PiS daje czy kradnie?

Panie Dunst, jako nauczyciel wf, skąd wziął Pan taki majątek?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: PiS daje czy kradnie?

Pieniadze podane to majatek? 200000?

Tusk chwalił się, że kiedy on był premierem to w Polsce udało się wybudować wiele rzeczy. Twierdził też, że w naszym kraju udało się najlepiej wykorzystać środki unijne na rozwój kraju.

Nazywałem to tylko trochę na wyrost drugą odbudową Polski po wojnie oznajmił Tusk.

a tu chciałem wspomnieć o Ciechu i zonk!?!?!?!?!?!
piszą:
Prywatyzacja Ciechu. Kulczyk jednak nie kupował za tanio. Po latach akcje warte tyle samo

Prywatyzację Ciechu nazywano skandalem. Śledztwo, gromy z trybuny sejmowej. "Sprzedano za tanio" - brzmiał główny zarzut. Problem w tym, że po latach spółka na giełdzie warta jest prawie tyle samo, co w chwili sprzedaży.
Nieżyjący już Jan Kulczyk, niegdyś najbogatszy Polak, przejmował akcje Ciechu w czerwcu 2014 po 31 zł, zdobywając zarazem kontrolę nad spółką. Po roku były warte 55 zł, a po trzech latach 79 zł. "Sprzedawano za tanio" - grzmieli politycy Prawa i Sprawiedliwość. Patrząc na giełdowe notowania i nagłą poprawę zysków firmy, można było mieć wątpliwości.

Kulczykowi wystarczyło wtedy uporządkować w wysoce nieuporządkowany sposób brane przez holding kredyty, by zrobić z Ciechu firmę bardzo zyskowną. Spółka się rozwijała i giełda to doceniała. Aż do czasu.

Hmmmm, czy łykałem papkę???

y pracujac ciezko i duzo w kraju oraz zagranica moze zarobic. Problemem sa grupy przestepcze semeko powiazane ze skorumpowana budzetowka. Czy Kulczyk zarobil na przestepczych kontaktak z panstwem? Nie wiem. Jednak semeko dokonuje przestepstw z pracownikami budzetowki i pospolitymi przestepcami. Przestepcy sa zalezni od politykow a majatek politykow i ich rodzin od przestepcow. Rozkradany majatek panstwowy i prywatny dziela pomiedzy strefy wplywow. Problemem sa pedofilskie organizacje semeko powiazane z panstwem i szkodzace dzieciom. Dlatego mamy usilowanie zabojstw, zabojstwa, nekanie, trucie, znecanie sie nad dziecmi. Czy wszystkie kontakty biznesu z panstwem sa przestepcze? Patrzac na rynek lokalny i bezposredni kontakt z grupami przestepczymi budzetowki i biznesu musze powiedziec ze tak.

Inne tematy z forum

Jak uczucia po wynikach wyborów? (10 odpowiedzi)

Moim zdaniem obaj kandydaci dalecy od ideału. Tragedią jest to, że wybór jest pomiędzy złem a...

Czy złodziej złapany za rękę przestaje być złodziejem ? (13 odpowiedzi)

Tow. Nawrocki z partii putinowskiej zadeklarował oddanie mieszkania, które przejął od Pana...

Czy Donald Tusk to faszysta? (71 odpowiedzi)

Witam szanownych forumowiczów, rozważam kto jest kto na scenie politycznej. Zaczynam się...