Podłączenie

Ciekawe jak to jest, że w całej ulicy jest infrastruktura, kabel do płotu jest dociągnięty od strony ulicy przez UPC, ale UPC nie chce się dokładnie tego sprawdzić. Przyjechał tylko technik z firmy zewnętrznej, który prowizorycznie sprawdził brak sygnału. Na podstawie tej opinii okazuje się, że usługa mnie jest już niedostępna. I od razu dostałem wycenę wykonania nowego podłączenia rzędu 5500zł netto, mimo, że mam przyłącze ! Gratuluję podejścia do klienta i fachowej obsługi ! Na szczęście jest konkurencja :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Podłączenie

2x miałem 'przyjemność' z UPC, i 2x jakość internetów wołała o pomstę do nieba...
jak ktoś chce, to na priv opisze dokładniej, teraz mi się nie chce...

jeśli tylko masz możliwość, podłączaj BiallNet ;)
mam od ~10+ lat i działa bez większych problemow, żeby być szczerym awaria ~raz na 2-3 miesiące trwa ~godzine, i po sprawie...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Podłączenie

a co to znaczy, że sprawdził prowizorycznie? ;) jeżeli tak stwierdził, to pewnie tak jest, niestety w UPC sprzęty potrzebują sygnału o odpowiednich parametrach, widełki są wąskie (jestem instalatorem, więc wiem) i jakby nawet jeżeli tym Twoim kablem sygnał dociera, ale ma złe parametry, to technik sprzętu na tym nie może podłączyć z dwóch powodów: 1- firma dopatrzy się, że na linii do Twojego modemu jest zdegradowany sygnał i technik będzie musiał to naprawić (jeżeli położenie nowego kabla jest wycenione na taką kwotę to oczywiście technik będzie w czarnej d...) lub dostanie karę finansową a kto wie czy utrzyma pracę, 2- internet będzie Ci działał z problemami, przez co zgłosisz serwis, który przyjedzie i stwierdzi, że konieczna jest wymiana kabla (czyli znów te wymienione przez Ciebie koszta), czyli problem dla UPC i kto wie czy w tej sytuacji nie rozwiążą z Tobą umowy z braku możliwości świadczenia usługi
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0