Pomoc dla Magdy - aukcja i koncert

Fajnie, że wydarzenie nie przeszło bez echa. Dziś w kościele odbył się koncert i aukcje. Wszystko to dla Magdy byłej uczennicy naszej bojańskiej szkoły. Niestety zmaga się z groźną chorobą XXI wieku.
Byłem wręcz wzruszony widząc bezinteresowną pomoc kolegów i koleżanek Magdy, jej przyjaciół, znajomych i zapewne też tych nieznanych. Mocno zaangażowali się strażacy, nauczyciele, księża i wiele innych instytucji i podmiotów. Były ciasta, upominki, kwiaty, gorące aukcje i śpiewy. I to nie tylko z Bojana. A wszystko to, żeby pomóc naszej młodej mieszkance. Mieszkańcy pokazali, że jednak chcieć to móc. Miło mi było, że mogłem podzielić się z nią tym czym mogłem.
Jednak nie ma znieczulicy i obojętności. Jak mówił prof. Bartoszewski WARTO BYĆ PRZYZWOITYM. I takimi się pokazaliśmy. Aż serce się radowało, a widać to było np. na aukcjach, gdzie ludzie przelicytowywali sami siebie :-) aby pula był większa.
Jedyne co mogło by ulec poprawie to akcja informacyjna. Subiektywnie napiszę, że bardzo mało było informacji o tym wydarzeniu. Gdyby w większej ilości miejsc była informacja o tym, frekwencja zapewne byłaby o wiele większa. Choć i tak był duża.

Magda dużo zdrówka życzę. Pozdrawiam.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Pomoc dla Magdy - aukcja i koncert

Szkoda, ze akcja nie była bardziej nagłośniona. Chętnie wsparłabym. Mam trochę fantów na nową aukcję jeśli się odbędzie.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum

KOMUNIKACJA W KOLECZKOWIE (60 odpowiedzi)

Witam mieszkańców Koleczkowa. Chciałabym zapytać jak można dostać się do Koleczkowa z Chyloni ?...

Koinonia Jan Chrzciciel Bojano wspólnota destruktywna czy.........No właśnie co? (722 odpowiedzi)

Przez roku czasu wraz z żoną uczęszczałem do domu modlitwy wspólnoty Koinonia Jan Chrzciciel z...

Do licznych włascicieli psów (29 odpowiedzi)

Wiem, że zapewne mój post odbije się pustym echem, ale uważam, że przelała się już czara goryczy...