Prawie trzeci dzień życia kotleta

Cześć,

Zastanawiam się co mogę zrobić z mięsem, które np przez 2 dni było jako np kotlet w panierce, ewentualnie mięso z zupy. Szkoda wyrzucać a wydaje się, że się nada do zjedzenia jeszcze, tylko nie w tej postaci(czyli suchy kotlet).Zostały mi piersi z kurczaka w panierce. Myślicie że można je dodać np do warzyw (jakaś mrożonka na patelnię)? Tzn czy ta panierka nie będzie przeszkadza?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Prawie trzeci dzień życia kotleta

Zrób warzywa. Mięso pokrojone w kostkę wrzuc pod koniec gotowania warzyw aby zlapaly ciepła i nie straciły panierki. Albo jakąś surówka i na chłodno?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Preferują coś na ciepło :)

A np wrzucić to z cebulką, pomidorem/papryką na patelnie i trochę śmietany i serek topiony i z makaronem?:)

hmm a krokiety? :) mogłaby dodać jeszcze jakieś mięso i to razem zmielić? Czy już lekka przesada?

Ja bym je podgotowała w sosie pomidorowym i dodała do makaronu (coś w stylu spagetii)

podgrzej tortille i te piersi z kurczaka/kotlety(nawet mielone) - ja je kroję w paski :]
gorącą tortillę smaruję majonezem, na to sałata lodowa lub pekinka, pomidor, ogórek, czerwona cebulka i mięsko :] zawinąć i zjeść :]

mam zapisany przepis na pasztet z gotowanego mięsa z zupy (gromadzonego w zamrażarce) ;) ale jeszcze nie robiłam :] http://www.wielkiezarcie.com/recipe28078.html
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dzięki Agusia, nie wpadłam na to a miałam tortille :)
Finalnie zjedliśmy pizze u znajomych, więc nawet nie będę robić podejścia do kotleta, który ma 4 dni :)
Na pewno wykorzystam pomysły, bo są świetne !

nie ma za co :))) dodam tylko, że te pokrojone w plastry kotlety (z piersi lub mielone) podgrzewam, a właściwie podpiekam w piekarniku :] 200'C z termoobiegiem ;) żeby ładnie się przypiekły :)

nawet kotlety z marchewki tak potraktowałam i zapakowałam w tortille :] pyyycha :)

Usmaż naleśniki. Zrób farsz: mięso pokroić w małe kosteczki, ogórek kiszony w kostkę, cebulę w kostkę. Dodać trochę sosu pomidorowego. Nałożyć na naleśnik, złożyć w kopertę następnie do piekarnika na kilka minut i danie gotowe:)

Inne tematy z forum

sokowirówka z Mango-ma ktoś? (3 odpowiedzi)

Witam Szukam opinii na temat sokowirówki Fitmix Livington za ok 500 zł dostępnej na mango. pl....

Przedstawiciel Thermomix (71 odpowiedzi)

Szukam przedstawiciela thermomix z Gdańska. Ktoś zna??