Proszek encortonowy

Jeśli ktoś stosował ww. proszki, b. proszę o informację, czy są jakieś skutki uboczne podczas stosowania ww proszków?
Proszek został przepisany na silne bóle podczas "wizyty" w szpitalu na SOR.
W schemacie 3 tygodnie: 3x1,2x1, 1x1 w kapsułkach skrobiowych.
Niestety nie widać poprawy?! po 10 dniach - natomiast zawroty głowy, senność dominują cały dzień.
Lekarz POZ zalecił jedynie modyfikację dawki do 1 kapsułki na noc, co
w praktyce nie uśmierza bólu w dzień.
Z góry dziękuję za pomoc!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Proszek encortonowy

Encorton jak lek przeciwbólowy? Ja ten steryd dostawałam na uczulenie... Kazali brać rano, po śniadaniu.

Dzięki za odpowiedź.
Z opakowania można odczytać jedynie część składników tej mieszanki proszków p/bólowych: encorton, pyralgina, kodeina, relanium.
O encortonie można znaleźć info na necie, natomiast w kwestii proszków nie było żadnej informacji.
Apteka, w której był zamawiany lek jest dość daleko i nie odbierają tam telefonu :(

Dobry wieczór, miałam zlecony ten sam zestaw leków, gdyż jestem po operacji kręgosłupa. W zleceniu 30 kapsułek w specjalnych opłatkach, dawkowanie 2x1. Dodatkowo inne leki przeciw zapalne i bólowe, typu retard o wydłużonym działaniu. Mnie pomogły, gdyż skład proszków między innymi miał na celu rozluźnić stawy, lecz zawarte w tym relanium obawiałam się senności, ale było dobrze. Faktem, jest, że ból nie ustąpił, lecz czego oczekiwać, jestem 2,5 po operacji i niestety potrzeba czasu.
Mam nadzieję, że pomogłam, życzę dużo zdrowia. Pozdrawiam.

Inne tematy z forum

Stres w pracy (34 odpowiedzi)

Czy Wasza praca też jets tak stresująca jak moja? Ostatnio mam wrażenie, że kazdy zawód wiąże sie...

Feromony na podryw (5 odpowiedzi)

Tyle jest opinii na temat feromonów że normalnie mam wodę z mózgu. Mianowicie szukam feromonów...

Środki na przedwczesny wytrysk (9 odpowiedzi)

Jakie znacie najlepsze sposoby na przedwczesny wytrysk? Ogólnie trochę zawiodłem się na...