Protestsong Balewicza

Zgroza, okropność, za każdym krzakiem
czai się jakiś pisior z pisiakiem.

Jątrzy i bruździ, bredzi, spiskuje,
wciąż za plecami waaadzy coś knuje.

zamiast dziękować, kij w szprychy wpycha
i wypomina Rycha i Zdzicha.

I dołki kopie, świnię podkłada,
zgnoić, utopić wstrętnego gada.

I waaadzę wpędza w ciągłe kłopoty
bo wszędzie węszy jakiś nepotyzm.

Waaadzy urąga, zamiast okadzać,
wszystkich ich wreszcie trzeba powsadzać.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Protestsong Balewicza

I jest! Stało się! Mamy cud na podorędzie!
Mów do nas wodzu, głoś prawdę wszędzie!

Myśli ogarniaj niczym alchemika dłonią
Niebiosa Twej mocy się pokłonią!
Będą śpiewać dzieci i tworzyć wieszczowie
Wszystko, by przypodobać się Tobie!

O wielki!
Porzuć smutek wszelki!

Będzie dobrze...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

@ KiK

Już panu komunikowałem, że nie odnosi się pan do meritum, a ponadto jedynie podczepia pod cudze wątki - a to się nazywa "free riding", określenie niezbyt pochlebne w kulturze anglosaskiej.

Może coś tak od siebie ? Bo nie mogę sobie wyobrazić, że można być tak wypróżnionym z wlasnych przekonań i żyć tylko żywotem pożyczonym.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

W rzeczy samej KK odniósł się do meritum - tak bardzo, że bardziej się już nie dało^^
Cóż ty zetjoto możesz wiedzieć o kulturze anglosaskiej? Hm? o_O
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 7

Szanowny Panie Zetjocie, ja egzystuje tylko żywotem pożyczonym od Pana bujnej osobowości. Jestem platońskim cieniem Pana bytu realnego. Jest Pan bowiem moim idolem. Mówiąc w skrócie : ja Pana kocham i Bóg mi świadkiem, że nie przestane. Jest to miłość nieporadnego ucznia wobec słynnego mistrza. Czysta niczym intelektaulna ejakulacja Pana dokonań ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

@ KiK

Typowa inflacja systemowego słowotoku, indywidualna aproksymacja oficjalnej polityki miłości, rodem z PO i Orwella.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Absolutnie nie! To spolaryzowana i uwektoryzowana manifestacja konfukcjonistycznego pojmowania realiów niematerialnych bytów!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Halewicz nie umie wierszyków układać
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Koprofagia i black metal! ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

@Zetjot:

Pisz prozę, czyli jak zwykle.
Będzie się to jak zwykle ciężko czytało - ale jest to nieporównywalnie lepsza twórczosć od Twojej poezji :)

@ życzliwy

Gdzie pan tu widzisz jakąkolwiek poezję ? - to czysta, pardon, brudna, zafajdana proza życia.

Ciężko czytało ? Co by na to powiedział Adrian Zieliński czy jego brat ?

Nie wspominając już, co by powiedział Dawid z EZO Tv i Zdzisław Borkowski!! Dawid zapewne by odciął i sprawa byłaby załatwiona.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Intryguje mnie fakt, że nadal nie wiem jakie Zeti-San ma poglądy;)

Chciałbym tez ponowić pytanie do Mistrza: jakich polityków i gdzie poznał, skoro tak dziarsko o tym mówił w jednym z wątków a wyrwany do odpowiedzi zniknął ;)

( Pratchet pisze, że trolom często zdarza się zasnąć i zamienić się w skały nawet w połowie własnego zdania, wiec może to by tłumaczyło ów zawikłany fenomen? )

Poglądy zetjoty uplasowałbym gdzieś pomiędzy Starą Baśnią, a Dziadami - taka hybryda romantyczno-wiedźminowska, gdzie w ponurym, tysiącletnim borze czai się bestia, a rycerz z orłem na tarczy wyzywa ją na pojedynek. A setki lat później, sędziwy dziad siedzi przy zimowych ognisku przy trzaskającym mrozie i opowiada zmarzniętym dziatkom opowieści starej baśni o wolskich rycerzach-dziewicach i krwiopijczych bestiach zza Buga.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

@ KiK

Ależ z pana intrygant, tak się moimi poglądami intrygować. Koń jaki jest każdy widzi, kto umie czytać. Rozumiem,ze pan konia nie widzi , a w mediodajni nie zapodali jak rozumieć zetjota. Dosłownie, drogi panie, dosłownie. I bez podpierania się cytatami.

A co do moich znajomości, to śpieszę donieść, że były takie czasy jak lata 1980-1989 i były takie miejsca, gdzie dzisiejszych (bądź wczorajszych) polityków nie dało się nie spotkać i to bez ochrony.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zetjoto, a jakich znasz osobiście polityków? Bo jak ognia unikasz odpowiedzi na to pytania - KK zadał je już kilkukrotnie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

No właśnie to ciekawe, odpowiedz nam Zeti kogo tak świetnie znasz. I uprzedzam: bard Jaskier (znany również jako Julian Alfred Pankratz wicehrabia de Lettenhove) odpada...

@ KiK

Dojść panowie szukacie ? Limit wyczerpany.

Zetjoto, to znasz, czy kłamałeś że znasz, aby dodać sobie animuszu?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ponownie przeczytawszy twoją twórczość muszę przyznać, że jednak żywisz do mnie głębokie uczucia...nikt jeszcze nie pisał wierszy zainspirowany moją skromną osobą:)

Inne tematy z forum

Jak uczucia po wynikach wyborów? (10 odpowiedzi)

Moim zdaniem obaj kandydaci dalecy od ideału. Tragedią jest to, że wybór jest pomiędzy złem a...

Czy Donald Tusk to faszysta? (71 odpowiedzi)

Witam szanownych forumowiczów, rozważam kto jest kto na scenie politycznej. Zaczynam się...

Karol Nawrocki pozwany za naruszenie dóbr osobistych wdowy po zamordowanym (3 odpowiedzi)

Nikosiu. Istotny wątek też w kontekście wyborów. Chodzi o głębszy kontekst tej sprawy. Karol...