Sałatka z selerem naciowym

Poproszę o sprawdzone przepisy, smacznych sałatek z selerem naciowym.
Nigdy do tej pory nie robiłam , a kupiłam ostatnio
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Sałatka z selerem naciowym

Sałatek nie znam ale wcinam selera naciowego na surowo maczając w humusie albo jakimś sosie. Dodaję tez przesmażonego do zup, innych dań.

Bardziej surówki...

seler naciowy + tarte jabłka + kukurydza + majonez (nie trzeba doprawiać)

Seler naciowy + tarte jabłko + namoczone rodzynki + orzechy włoskie + majonez (można doprawić solą, cukrem, pieprzem ale nie koniecznie)

Seler naciowy sie lubi z jablkiem, najlepiej soczystym, winnym, półsłodkim:) tak wiec polecm:

seler naciowy, jabłko, avocado- pokroic w malutkie czatki (plasterki, kostke, paseczki jak wolisz) skropic to sokiem z cytryny, podprazyc orzechy wloskie na patelni, wymieszac, polac winegretem (duzo miodu-raczej slodki winegret)

druga to seler naciowy, jablko, podprazone pestki slonecznika, natka pietruchy, sol pieprz, majonez z jogurtem naturalnym pol na pol:)

selera naciowego doaje do wszelkich potrawek i sosow na bazie drobiu - piersi duszone z warzywami, pałki z kurczaka zapiekane z papryka, itd:)

mozna tez zupe krem selerem naciowym robic:)

Ja seler naciowy daję do sosu bolońskiego ;) do tego cebula w kostkę i tarta marchewka :) podsmażyć, dodać mięso, podsmażyć, wymieszać, dodać przecier pomidorowy + przyprawy, zioła, przeciśnięte ząbki czosnku :)

seler naciowy, pierś z kurczaka (przyprawiona wg gustu ), sałata lodowa, ananas z puszki , cebula ,kukurydza.
Sos : jogurt naturalny wymieszać z majonezem i curry :)

Inne tematy z forum

Przedstawiciel Thermomix (71 odpowiedzi)

Szukam przedstawiciela thermomix z Gdańska. Ktoś zna??

sokowirówka z Mango-ma ktoś? (3 odpowiedzi)

Witam Szukam opinii na temat sokowirówki Fitmix Livington za ok 500 zł dostępnej na mango. pl....