Skydiving

Małe pytanko - chciałbym skoczyć ze spadochronu (1 raz) i najlepiej od razu z opóźnionym otwarciem, nie przyczepiony do żadnych instruktorów. Słyszałem i czytałem wiele sprzecznych wersji - od tego, że przy pierwszym skoku to w ogóle nie możliwe do takich, w których cena za mini-kurs dochodziła do 5000-6000 PLN. Skakał ktoś w ten sposób w okolicach 3city i jest mi w stanie udzielić jakichkolwiek informacji. Z góry THX za pomoc...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Skydiving

Po pierwsze to ze spadochronu to ty nigdzie nie skoczysz ,ale za to mozesz skoczyc ze spadochronem!A wyglada to tak: mozesz zrobic w pruszczu w aeroklubie kurs-skoki z 800m , z lina desantowa(spadochron otwiera sie zaraz po wyskoczeniu z samolotu) , ale szczerze-sam przez to przechodzilem i SZCZERZE odradzam!Mozesz tez skoczyc w tandemie(podpiety pod instruktora , cena ok 500-600zl) z 3000m , pospadalbys sobie z 40sek.!Kontakt na stronie aeroklubu!A najlepiej to udaj sie na strefe zrzutu z prawdziwego zdarzenia (Ostrow Wlkp. , Piotrkow Tryb. i nowa w Przasnyszu-wiec najblizej) tam skoczysz sobie z 4000m w tandemie-spadania 55sek. albo zrobisz kurskik co sie zwie AFF , kosztuje 3000-4000zl. , jest to srednio ok 7 skokow z 4000m z wlasnym spadochronem na plecach a instruktorzy(przy pierwszych skokaw 2 , pozniej juz 1) beda leciec obok ciebie i tobie asystowac(pomagac , korygowac sylwetke itp. itd.) , skonczysz taki kurs i jestes samodzielnym skoczkiem , czyli mozesz sobie skakac juz sam z tych 4000m za 100zl(skok+wypozyczenie i ulozenie spadochronu)!Zabawa zaj****ta , polecam!Wejdz na www.pyrlandia-boogie.pl , www.skydive.pl , www.skydive.mnet.pl , www.tandemy.pl , www.crazy4skydive.pl , tam dowiesz sie wszystkiego!Acha ,teraz to i tak sobie nie skoczysz bo zima i wogole i musisz tak do marca , kwietnia poczekac!Powodzenia!

Re: Skydiving

hmmm - wielkie dzieki za info. w sumie potwierdziles wszystko to co czytalem. mialem nadzieje, ze da sie wykonac pojedynczy skok na takiej zasadzie jak AFF - z instruktorami po bokach, ale jak widac chyba moge o tym zapomniec - szkoda. zalezy mi na tym bardzo ale nie sadze zebym uzbieral szybko 4000...
no nic - zazynam zbierac :)

Inne tematy z forum

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (118 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...

Białe tango (281 odpowiedzi)

Pan mi nie odmówi Panie Redziński (?) Ćwiczenie czyni mistrza. http://youtu.be/c3_NntYhzV4