Telefon na abonament? Jaka siec??

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
Dziewczyny w jakiej sieci macie telefony? gdzie sie najbardziej oplaca abonament??

siedzialam dzis i pzregladalam wszystkie strony sieci i kiszka tylko sie zagmatwalam ;/

musze jak najszybciej miec nowy tel i chyba na abonament przejde... od poczatku tj od 10 lat jestem w orange na karte... ale i tak wydaje na niego wiecej niz pewnie mnie abonament wyniesie a tel to bym chciala juz jutro nowy miec ;/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Telefon na abonament? Jaka siec??

Ja nie wiem czy dobrze ale z wierności 11 lat jestem w Plusie i ja tam nie narzekam :)

Też jestem w Plusie i nie narzekam.

Play!!!

najpierw 2 lata byłam w Erze :) później 8 w Plusie :)

teraz mam 2 telefony - w Plusie i Erze ;P (chociaż właściwie tego w Plusie nie używam, ale abonament jest śmiesznie niski ;) 12zł ;))

Jak jesteś w Orange na kartę, to pewnie wszędzie będzie Ci lepiej!
Ja mam play i jest ok. Nie jestem w stanie wygadać darmowych minut i jak ktoś do mnie dzwoni często mówię, że oddzwonię, żeby się nie zmarnowały.

no walsnie play ma niezla oferte ale jesli ktos z innych sieci dzwonio to dla plya z pozostalych sieci jest stawka prawie dwa razy wieksza niz do reszty ;/

ehh... poza tym nie moge sie na tel zdecydowac. napewno nie chce samsunga lg ani se... chyba nokie jakas byleby tylko nie maila tego lansiarskiego panelu dotykowego ;///

Dziewczyny a orientujecie sie czy wszedzie do tel na abnament wymagaja zaswiadczenia o zarobkach??

ja pokazywałam chyba tylko wyciąg z konta (mieli dowód, że wypłata przychodzi)... ale to było daaawno i może coś się zmieniło... ja jestem w orange i musze przyznać, że jestem bardzo zadowolona a do tego zasięg jest praktycznie wszedzie (chyba że do jakiegoś bunkra wejdę) ;P tez nie jestem w stanie wygadać i wypisać wszystkiego co mam, a generalnie rozmawiam i piszę bardzo dużo :)

Szwagier ma telefon w Orange :P mieszka w Wejherowie :P i nie w każdym miejscu w swoim mieszkaniu ma zasięg ;P

ja z Plusem biegałam po działce Teściów(za Skarszewami) szukając zasięgu ;) (Era nie miała tam problemów)

za to w Krokowej mieliśmy problem z Erą ;) hehe :P dzięki temu byliśmy 1,5 dnia poza zasięgiem i mogliśmy faktycznie odpocząć ;) (Plus został w domu)

ja jestem od ok 13 lat w Erze i teraz przedłużyłam umowę na sieć rodzinna, tzn.,do mojej mamy i teściowej (a one do mnie) mamy rozmowy bezpłatne, niestety z telefonem męża zrobiliśmy ogromny błąd skusiliśmy się na PLay, efekt jest taki, że on tylko do mnie dzwoni, bo do sieci Play jest koszmarnie drogo coś ok. 50 gr za minutę, i tak jest ze wszystkich sieci do Play (swoją drogą ciekawe dlaczego...) za ok 1,5 roku znów z jego numerem wrócimy do Ery.

Kaja,

Teraz w Play jest abonament Longplay69. z****iście się opłaca.

Masz co miesiąc 350minut do wszystkich, z czego do play w ogóle dzwonisz za darmo. I na koncie masz 69zł do wykorzystania a abonamentu płacisz 59zł. Polecam nokię 6270 ;-) i 29gr/minutę.

teraz zdecydowanie opłaca sie zaczynac z Play!

ja też mam abonament w play i nie daję rady wydzwonić wszystkich minut, płacę 35 zł miesięcznie a dzwonię baaardzo dużo :) Do Play mam za darmo. Mąż ma też tel. w Play (karta), ma smsy do wszystkich za darmo i tak samo- do Play za darmo.
I robię podobnie- jak ktoś bliższy do mnie dzwoni, to mówię, że oddzwonię (żeby nie miał mega kosztów), a jak ktoś obcy ma sprawę i dzwoni... No cóż... :)

ja jestem wierna od 15 lat Orange :) nigdy nie narzekałam, od pewnego czasu nawet i mąż przeszedł do Orange, z resztą cała moja rodzina ma tam nr,
mój tato ma tel. służbowy w play i ciągle na niego klnie, w domu ma zasięg tylko w jednym miejscu - na parapecie w kuchni, z którego jak wiadomo dość ciężko się rozmawia ;)
w sumie moim zdaniem te wszystkie sieci są bardzo podobne, jak mają wyższy abonament to tańsze telefony i na odwrót,
może upatrz sobie jakiś aparat i wg tego kryterium wyszukaj sieć

ka kestem w play od momentu jak weszła na rynek i tez jestem bardzo zadowolona i nie jestem w stanie przegadac minut, a duuuzo dzwonie :) a jesli chodzi o zasieg to ja nie mam problemu, jeszcze oprocz lasu (jak byłam na grzybach) nie straciłam zasięgu

my z mężem tez nie mamy problemu z zasięgiem w play ;)

Ja i cała moja familia mamy w Orange :)

Ja byłam kilentem orange przez długi czas :) Miałam już zwykły abonament, mix-a, na kartę. W końcu postanowiłam przejsc do playa - mają najlepszą ofertę na tel. biznesowy

Abonament 91 zł miesięcznie a w tym
ok 600 minut do wszystkich sieci (po wykorzystaniu darmowych minut, minuta kosztuje 29 gr (co jest bardzo korzystną ceną)
oprócz tego 2000 minut do Play-a i na stacjonarne.
Można sobie również wykupic pakiety smsów, wymienne na mmsy -1 sms - 1 mms, także się bardzo opłaca.

To zależy jeszcze czy często rozmawiasz, ja bardzo często, a pomimo to, nigdy nie przekroczyłam abonamentu w playu, co w orange zdarzało mi się co miesiąc, pomimo że abonament miałam prawie takiej samej wysokości.

moim zdaniem wybierajac siec warto zorientować sie jakie sa opłaty do innych sieci(tam gdzie sie najczesciej dzwoniiiiiiii)
ja jestem w erze od zawsze i bardzo sobie chwale ;)

A ja powiem, że też teraz mam zgryza co zrobić....
Jestem wierna jak pies Orange od ponad 10 lat, ale ostatnio coś drogo mi ta wierność wychodzi :/
Być może przejdę do.... PLUS'a. Mają ciekawą ofertę dla tych, którzy przenoszą sie razem ze swoim numerem od innego operatora.

Taką ofertę ma też Play i Era, ale:
- do Play'a na pewno nie przejdę - bo się boję, że nikt nie będzie do mnie chciał dzwonić - tak jak ja teraz omijam szerokim łukiem dzwonienie do Playa; no sorry 0,78zł za minutę to lekutkie przegięcie!! do Irlandii na kom. dzwonię z drugiej karty (Heyah) za niecałe 0,50zł.
- do Ery też chyba nie przejdę, bo nie mam nikogo z bliskich w Erze.

Muszę się przejść do salonów Orange i Plusa.
Zobaczę co mi zaproponują w Orange, jeśli nic ciekawego (a na razie nic ciekawego nie widziałam na stronie internetowej), to pożegnam się z nimi i przejdę do PLUSa.

a ja mam tez play,nie dawno przedłuzałam umowe i nie narzekam abonament mam long99 a płace 69 mam 500 min do wszystkich sieci i do play za free,zasieg ok wiec nie narzekam,mam tez u nich neta i z tym troszke gorzej ale za 10GB 45zł dla abonentów nie ma tragedii tak wiec polecam,a jak ktos chce do mnie dzwonic to dzwoni,albo ja oddzwaniam :P

Ja też jestem w play, od jakichś 4 lat i nie narzekam. Przed chwilą właśnie dostałam smsa, że jako ich abonent dostaję 100 darmowych smsów :) tylko, że właśnie problem jest w tym, że stawki za rozmowy do Play są tak wysokie, wygląda to tak, jakby inne sieci w porozumieniu próbowały wygryźć play...

Tak chca wygryźć play. Ja tez mam play....i zadowolona jestem. Jeszcze troszke czasu i duzo osób przejdzie do Play. A z dzwonieniem nie przejmuje sie,ze nie dzwonią...przynajmniej mam spokoj a jak chce pogadac to ja dzwonię i gadam:)A jak ktos bedzie mial cos waznego to i tak zadzwoni. Teraz trudno rozeznac sie kto w jakiej sieci od chwili mozliwosci przenoszenia numerów.

polecamy orange.. ale Risika jak potrzebujesz na "gwałt" np. uciekasz przed KRUK-iem ;-) to jest oferta fajna w play.

A co to jest KRUK?

Inne tematy z forum

deweloper AB- Andrzej Boczek (6 odpowiedzi)

czy ktoś miał kontakt z tym deweloperem, jakie opinie??

szukam niani Redłowo Wzgórze św. Maksymiliana (7 odpowiedzi)

Witam, poszukuję niani na okres wakacji dla dwójki dzieci, Syn jest samodzielny i w lipcu będzie...