Torty z cukierni/pracowni Róg Wojskiego - proszę o opinię.

Torty są przecudowne, ale czy też smaczne?
Czy masa cukrowa nie jest za gruba (często cukiernicy tak nabijają wagę tortu - a w tym przypadku cena za kg nie jest niska...)?

Torty są faktycznie pięknie dekorowane, ale jak ma się cena 60-70zł/kg do innych cukierni?

Podzielcie się proszę swoimi opiniami.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Torty z cukierni/pracowni Róg Wojskiego - proszę o opinię.

Zamawiałam tam w sumie trzy torty dla dzieciaków. Zrobione pięknie i profesjonalnie. Sam tort naprawde smaczny i nieprzesłodzony. Nie wiem czy masa cukrowa jest za gruba, ale rzeczywiście jak dałam wzór tortu z peppa pig to te figurki na torcie byly znacznie wieksze niż oryginalny wzór więc może coś jest w tym nabijaniu wagi ... Ale i tak bardzo polecam!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

ja zamawiałam tort - zygzaka. goście myśleli, że postawiłam na stole zabawkę, a nie tort - był naprawdę cudny (i niestety trochę drogi;) jednak uważam, że warto - od tych tortów nie można oderwać oka. to nie to samo, co w innych cukierniach. tutaj pracują chyba artyści.

wysłałam do pracowni zdjęcie ze strony internetowej, ale odpisali mi, że jeśli chcę pewien element, to będą musieli okleić cały tort jeszcze jedną warstwą tej masy cukrowej w innym kolorze. i faktycznie, mieli rację. zaproponowano mi inną wersję tych okien i było pięknie, a dzięki temu tort lżejszy i tańszy.

poza tym zamówiłam tort chyba 2,5kg, ale przy odbiorze okazało się, że waży trochę więcej i za to "trochę więcej" już się nie płaci.

i z tego, co pamiętam, jeśli złożysz zamówienie wcześniej, to płacisz mniej. tylko nie pamiętam szczegółów.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Moim zdaniem są bezkonkurencyjni jeśli chodzi o jakość wykonania a smak to kwestia gustu. Braliśmy już kilka tortów i czekolada z truskawką zawsze super. Ważne, że produkty są naturalne przez co smaki nie są może tak intensywne jak np. u Sowy.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja zamawiam u nich 3 torty rocznie od Chrztu dzieciaków i potem zawsze na urodzinki już kilka lat. Zawsze robią więcej niż oczekiwałam i zaskakują pomysłami. Raz pomyliłam napis bo przekopiowałam ze starego zamówienia ale pani szybko poprawiła na miejscu.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

A ja zamawiam u prywatnej osoby, tez piekne, smaczne no i tańsze
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Zamówiłam i nie żałuję :)
Tort przepiękny, bardzo starannie wykonany i doskonała dbałość o szczegóły.
Byłam zachwycona!
W smaku bardzo dobry, nie za słodki, goście również chwalili.
Jeżeli ktoś oczekuje smaku tortu jak od Sowy, to może nie być do końca usatysfakcjonowany - ja byłam zadowolona.

Mogę śmiało polecić i myślę, że na kolejne ważne okazje również zamówię.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

No własnie z wyglądu piękne ale co ze smakiem .Nie takie jak u Sowy czy Dekera tzn. jakie - mdłe ? Dla mnie smak to podstawa.
A i mam pytanie do tych co zamawiali ile jest tej masy cukrowej . Nie chodzi o figurki tylko o pokrycie tortu.
zamawiałam kiedyś w innej pracowni i masakra 2 cm masy cukrowej za którą zapłaciłam tyle samo co za tort. Nabijanie wagi.
Zamawiałam tort na komunię u Sowy to za kg tortu była inna cena i inna za kg masy ( 12 zł).
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Też obawiałam się o masę - była grubości ok 2mm.
Ja zamawiałam u Sowy tort ślubny i płaciłam za kg tortu a jego waga liczona była razem ze wszystkimi dekoracjami...
Co do smaku, tort był po prostu biszkoptem przełożonym masami, bez żadnych np. chrupkich dodatków, orzechów, wiórków, itp., jak u Sowy.
No i tak jak ktoś wyżej napisał być może to kwestia tego, że (przynajmniej tak piszą) robią ze świeżych, naturalnych składników.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Najtańsze sushi w Gdańsku (27 odpowiedzi)

Gdzie?