Re: Warto zajrzeć - dotyczy Biedronki w Baninie
Witam wszystkich. Zacznę od tego, iż uważam, że Biedronka powinna powstać na wjeździe do miejscowości a nie w jej sercu, bo to zawsze będzie kolidowało z przepustowością i niestety, jak zapowiada się i u nas, z bezpieczeństwem. Projekt od swoich narodzin jest niedopracowany, a Gmina niestety po raz kolejny nie zadbała jak należy o nasze interesy. Ta krótkowzroczność zemści się na nas z pewnością - może jeszcze nie teraz, ale za góra dwa lata.
Nie będę ukrywać, że z racji na to, że jestem mamą, mam swój stały asortyment w Biedronce, bo choć robię zakupy głównie w Xawierze (i nie uważam, że ceny są wygórowane - szczególnie z Biedronką właśnie, a mam pewność, że warzywa, mieso, wędlina i pieczywo są od okolicznych dostawców - i z pewnością to jest wsparcie dla rozwoju okolicy, a nie masówka z sieciówki i 10 nowych miejsc pracy ... ale to już chyba indywidualny punkt widzenia), to brakuje mi konkurencji cenowej dla produktów 'dzieciowych'.
Może powinniśmy, tak jak to miało miejsce przy okazji sprawy z obwodnicą, spotkać się kolejny raz i wystosować petycję zbiorową? Poprzednio nasza solidarność okazała się bronią nie do pokonania ...
8
0