Wioska Smerfów Rumia

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko
Witam, zastanawiam się nad oddaniem córeczki(prawie 3latka) do tego przedszkola, bardzo proszę o opinie. Pozdrawiam.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Wioska Smerfów Rumia

Ponawiam prośbę o opinie
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Moja córka chodziła do Wioski Smerfów i z czystym sumieniem mogę polecić. Córka była zadowolona nie chciała do domu wracać, Panie są bardzo miłe i zawsze znajdą chwilkę żeby porozmiawiać
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Proszę bardzo o opinię na temat tego przedszkola, obnizyli teraz ceny, mają dosyć ciekawa ofertę zajęc dodatkowych, chciałabym się dowiedziec jak to wygląda w praktyce, czy rzeczywiście jest tak pięknie i kolorowo jak to jest przedstawione na stronie przedszkola.

Również zastanawiam sie nad tym przedszkolem, słyszałam bardzo dobre opinie od koleżanki, której córka tam chodziła.

Panie wydają się być bardzo elastyczne byłam na dniach otwartych oraz któregoś popołudnia przyszlam bez uprzedzenia, podobało mi się podejście pań do dzieci itp

Na pewno warto pójsc obejrzeć i porozmawiać mi się spodobało :)

Niestety nie znam żadnych opinii o Smerfach. A może Skrzat w Rumi..? jest ulicę dalej niż Wioska Smerfów, a jest tam bardzo przyjaźnie :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Aczy brała pani (mama maluszka) pod uwagę jakieś inne przedszkola, była na dniach otwartych, albo odwiedzila inne przedszkola, czy moglaby się pani podzielić swoją opinią?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witam mamo tak brałam pod uwagę inne przedszkola ale z 7 w których byłam najbardziej odpowiadało mi wioska smerfów i rezydencja malucha.

Brałam pod uwagę głównie to czy rodzice mogą w jakiś sposób poznać Panie, porozmawiać z nimi itp. np. na dniach adaptacyjnych lub dniach otwartych (niestety w niektórych prz-lach słyszałam, że musze im zaufać i tyle. A tak się składa, że uważam, że jedyne co musze to dbać o bezpieczeństwo dziecka a nie oddawać w "ciemno"). Brałam pod uwagę również opinie znajomych którzy mają dzieci w przedszkolach

Kolejna kwestią było indywidualne podejście np. w kwestii żywienia, czy dzieci piją przez cały dzień soki/napoje, czy dostają wodę, ile jest słodyczy itp.

W przedszkolach, które zwiedziłam starałam się wypytać o jak największa ilość rzeczy, zwiedzić sale, pójść na ewentualne dni otwarte z dzieckiem.
Niestety często informacje na stronie internetowej nie pokrywają się z tym co jest faktycznie, więc warto poświęcić trochę czasu i pójść osobiście

To czekam w takim razie na opinie jak juz pani maluszek bedzie chodzic do tego przedszkola.
Wiadomo przedszkola na swoich stronach wypisują cuda niewidy, a w praktyce wygląda to całkiem inaczej.

A może pani jeszcze napisac w ktorych przedszkolach pani była i co w nich pani nie pasowało, myslę że wielu rodziców potrzebuje różnych wskazówek i skoro odwiedziła pani tyle placowek pani spostrzerzenia moga okazac się cenne i przydatne przy wyborze przedszkola.

Mój syn chodzi do Wioski Smerfów już 4 lata. I ani razu przez ten czas nie marudził wstając do przedszkola. Idzie tam bardzo chętnie, panie są fantastyczne (!), cierpliwe, naprawdę uczą dzieci takiej codziennej mądrości, odpowiedzialności za drugiego przedszkolaka, czystości. Nie wspomnę też o piosenkach, teatrzykach, czy licznych wyjściach do różnych zakładów pracy :fryzjer, straż, kino, sklep, etc. Razem przygotowują proste posiłki, czy uczą się piec ciasto na spotkania z rodzicami, albo pizzę.
Niestety czas już na szkołę, i mnie i synowi będzie ciężko z rozstaniem.
Ale nie żałujemy tych lat, były The Best
Naprawdę przedszkole godne polecenia (!)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witam
Nasz synek chodzi do Wioski Smerfów od niedawna zaledwie miesiąc , jesteśmy bardzo,bardzo zadowoleni,tym bardziej ,ze mamy porównanie z innym przedszkolem w Rumi (publicznym).

W wiosce smerfów jest od niedawna,jak wczesniej wspomniałam i od razu sie tam zaklimatyzował .Cieszy mnie fakt,ze chodzi tam chętnie,często wspominając o przesympatycznych zresztą Paniach:)a w swojej wychowawczyni normalnie zakochany:))))))))

Mega,mega pozytywne wrażenie juz na pierwszym spotakaniu, przedszkole o domowym klimacie, przyjazne, zawsze jest czas by porozmawiać z Paniami. Polecam z czystym sumieniem, zostawiam tam dziecko i czuje sie spokojna ,ze żadna krzywda mu sie nie dzieje.... gdyż niestety w publicznym przedszkolu w Rumi doświadczylismy wiele nieprzyjemności o ,których staramy sie zapomnieć.....aż tak......

Pozdrawiam ....polecam WIOSKĘ SMERFÓW:)))))))
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

a czy ktoś ma jakieś opinie o Słonecznej Jedynce? moje dziecko jakoś nie chce się tam zaaklimatyzować, narzeka na panie już sama nie wiem co robić...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Kto kupił szereg w Rumi przy ul. Partyzantów 60 Żurawia łąka od Moj Dom Deweloper,Wasko,Feniks (13 odpowiedzi)

Witam! Kto z was kupił, jakie macie doświadczenia, jak wygląda kwestia prawna budynków oraz...

Nowe Janowo (4 odpowiedzi)

W okolicy, gdzie powstało osiedle, dostępna jest pełna infrastruktura zapewniająca wygodne życie...

Vela Park Rumia Loker (20 odpowiedzi)

Czy zakupił ktoś z Was tam mieszkanie?