Wybory

Czy ktoś juz wie kto z Bojana bedzie kandydował na radnego - mamy ich wybrać aż trzech w listopadzie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Wybory

to podziękujmy temu wspamiałomemu kandydatowi na wójta , że obwodnica będzie przy Bojanie wspaniały kandydat dla wsi.
Pokazał, która wieś jest ważniejsza Kielno , karczemki czy bojano?
Więc dalej popierajcie go głupie ludzie
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jasne, jak Ryszard Kalkowski zostanie wójtem to będzie dbał o rodzinne interesy. Mam tu na myśli protest przeciwko trasie kaszubskiej. Boi się, że straci znaczną częśc ziemi, i taki jest prawdziwy powód startowania tego Pana w wyborach samorządowych. Co oznacza, dbanie o swój tyłek...nic innego, a wy myślicie, że co on zmieni..jedynie kierunek nowej trasy kaszubskiej...nie wiem, czy to prawda, ale jak była ta cała afera z ta trasa, to Rysio od razu domek zaczął budowac blisko tej trasy..Na wybory to w pierwszym rzędzie ustawi się cała jego rodzinka, a nie powiem, bo sporo ich jest...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jeśli ktoś zainteresowany jest również wyborami do sejmiku - Bojano to jest 2 okręg wyborczy , kandydaci UPR są opisani tu:
http://tinyurl.com/sejmik
Pozdr,

Czy ktoś wie gdzie pracuje Pan Jeryś i czym się zajmuje

co to za koleś ten jeryś ?

plakaty siewerta jeszcze wisia
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Depmc czy Dampc? Jeryś ty jedna wielka porażko, ty sie lepiej za robote jakąś weż a nie na koszt podatników żyć! Mamy nadzieję ze takich jak ty nikt nie mwybierze, bo jak sie do koryta dostaniesz to bedziesz tylko kombinowal jak zwykle! Bezrobotni do pracy a nie do koryta!!!!!!!

Szczegółowe informacje na temat maszych kandydatów PO RP otrzymacie Państwo w ulotkach które dostarczymy do Państwa domów

Kandydaci do Rady Gminy Szemud - KOMITET WYBORCZY PLATFORMA OBYWATELSKA RP

1 Dempc Jan Władysław -- Bojano
2 Jeryś Zdzisław Czesław -- Bojano
3 Winogrodzki Jacek -- Bojano

Kandydaci do Rady Pwiatu -Lista nr 4 - KOMITET WYBORCZY PLATFORMA OBYWATELSKA RP - OKRĘG Nr 5

Numer na Liście

1 Pelcer Piotr -Luzino
2 Siewert Andrzej - BOJANO
3 Adamczyk Stanisław - Linia
4 Walkusz Eugeniusz Józef - Dobrzewino
5 Wiśniewska Grażyna - Luzino
6 Kielińska-Ellwart Joanna - Strzepcz
7 Nikonowicz Barbara - Kochanowo
8 Hirsch Władysław Wojciech - Kielno
9 Klotzke Zbigniew - Luzino
10 Jaskot Zofia Halina -Kielno

widziałem plakat kandydata Siewert, kto to jest?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Prawybory:

http://wejherowo.naszemiasto.pl/artykul/634138,prawybory-na-kogo-zaglosujesz-w-wyborach-na-wojta-gminy,id,t.html

niech PO PiS itp itd idzie do koryta do Warszawy a od samorządu się odwalcie...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

http://www.kww-razem.pl
Oto strona kandydata na Wójta i radnych z KOMITETU "RAZEM"

roginska zarobila nawet nabudowie krzyza

to daj przykład co radni zrobili dla wsi (nie liczę placu zabaw, bo wybory się zbliżają), a nie dla siebie czy rodzinki. Podpowiedź autobusy były uzgodnione przed wyborem rogińskiej na radną.
A sądząc po tonie wypowiedzi to czy Alberciku znalazłeś forum?
A sądzę, że radni to dno bo rozmawiałem niejeden raz z nimi i znam ich poglądy.

jakaś ciota pomyliła tematy wybory nie proces
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

burzanie zajmij sie swim procesem a nie polityka
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

do zadowolonego:
po pierwsze ani pan Jeryś ani pan Mierzejewski nie startuje na randego. to po co te komentarze. jezeli chodzi o grzesia i pawła to znam ich bardzo dobrze , chłopaki sa do rany przyłóż,sa w moim wieku razem graliśmy w piłke to wiem i mogę sie wypowiadać -jak można oceniac ludzi nie znając ich, mozna tak stwierdzić twoja wypowiedz jest żałosna i prmitywna. Jezeli chodzi o obecnych randych to nie uważam są sa dnem, każdy choć trochę interesujący się życiem naszej gminy to wie że nie mieli przebicia, co z tego chcieli coś zrobić to reszt i tak ich przegłosowała. dwa przeciwko reszcie.Kazdy wie że obecny wójt nie lubi naszej wsi za ostatnie wybory- Jak wszędzie trzeba mieć układy. Jak jesteś taki mocny w wypowiedziach anonimowych to dlaczego sam nie startujesz w wyborach. Krytykować to kazdy potrafi , ale aby coś zrobić społecznie to NIE.

wybór odpowiednich kandydatów do Rady Gminy dla każdego Sołectwa jest bardzo ważny.Chciałbym jednak zwrócić waszą uwagę na kandydatów do Rady Powiatu i Sejmiku.W Radzie Powiatu Gmina Szemud miała jednego Radnego,a mogla mieć trzech.Sejmik bez naszego przedstawiciela.Decyzje podejmowane na szczeblu Powiatu i Województwa muszą być weryfikowane przez naszych przedstawicieli.Dlatego postanowiłem kandydować na radnego Sejmiku Województwa Pomorskiego.Nazywam się Adam Krawczyk jestem mieszkańcem Dobrzewina.Będę kandydował z listy Platformy Obywatelskiej nr.11.Odpowiem na pytania na tym forum lub adam-ursus@wp.pl
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Koinonia Jan Chrzciciel Bojano wspólnota destruktywna czy.........No właśnie co? (701 odpowiedzi)

Przez roku czasu wraz z żoną uczęszczałem do domu modlitwy wspólnoty Koinonia Jan Chrzciciel z...

Betonowy płot przy S6 (4 odpowiedzi)

Cześć, czy mieszka tutaj ktoś kto ma betonowy płot w celu redukcji hałasu od drogi S6 i nie...

Gaz (22 odpowiedzi)

Witam. Mam pytanie do osób starających się o podlaczenie gazu na działkę? Czy sa jakieś problemu...