Wykup zadłużonego mieszkania - ze spółdzielni mieszkaniowej

Czy wiecie coś więcej o takiej możliwości?

Mój kuzyn w drodze licytacji kupił takie zadłużone mieszkanie(na Żabiance).

Jestem ciekawa, czy są jakieś stronki www z ofertami spółdzielni?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Wykup zadłużonego mieszkania - ze spółdzielni mieszkaniowej

spółdzielnie raczej nie przedstawiają ofert takich licytacji na www najczęściej rozklejają ogłoszenia na klatkach i pocztą pantoflową rozchodzi się , można też dzwonić po spółdzielniach czy mają w planach organizowanie licytacji bądź przetargu, wiem że takie przetargi robi czasami Gdyńska Spółdzielnia Mieszkaniowa

dziękuję za odpowiedź :)

Na posrednika kazdy psy wiesza i mowy ze to darmozjad i bierze kase za nic, taaak?? Ale jak potrzebna porada dotyczaca nieruchomosci itd. to najllepiej zwrocic sie na forum bo to za darmo...Czy szanowne forumowicze wiedza ile tys. zlotych kosztuje tytul "Posrednik w obrotu nieruchomosciamy"? Niestety, wiedza kosztuje i trzeba sie szanowac....przestan udzielac rad za darmo!!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

pośredników bym nie uogólniał ale przykład wyłudzeń prowizji przez biuro pośrednictwa hanna pokazuje że nie dość że są to darmozjady to jeszcze zwykli oszuści !!!!!!!!!!!!!! i czemu takiemu biuru nie odebrano licencji pośrednictwa nieruchomości - mimo kilku przegranych spraw sądowych przez ową hannę - bo to zamknięta klika cwaniaków podobna do notariuszy - takie jest moje zdanie

a skoro wam wielcy pośrednicy przeszkadzają takie fora to zlikwidujcie internet - taki post pokazuje jacy jesteście żałośni

i przy okazji dowiedziałem się czemu przegrałem kiedyś taki przetarg na kawalerkę w Chyloni , od znajomej ze spółdzielni dowiedziałem się że ową kawalerkę kupiło jakieś biuro nieruchomości, odremontowało i sprzedało (było to w 2005r) , nie dziwię się że zależy wam na tym żeby o takich licytacjach wiedzieli by tylko pośrednicy

wwww - a skąd wiedziałeś o tym przetargu?

jeżeli ktoś pyta a mam czas i ochotę to zawsze odpowiadam

ile kosztuje tytuł "Posrednik w obrotu nieruchomosciamy" ????? - pytam serio bo nie wiem

bo z tego co się orientuje to nie każdy zatrudniony w biurze obrotu nieruchomościami musi posiadać licencje na obrót nieruchomościami, ba nawet właściciel biura obrotu nieruchomościami nie musi takowej posiadać, ważne żeby 1(jeden) pracownik taka licencję posiadał i już biuro jest licencjonowane - co wg mnie jest po prostu śmieszne i nie dziwię się że ludzie wieszają na Was drodzy pośrednicy psy, a przytoczony przykład Hanny potwierdzą niestety opinie że pośrednik=naciągacz

pozdrawiam

Nie ma obowiązku korzystania z usług biur pośrednictwa. Jest to praca jak każda i ludzie różnie ją wykonują. Niestety zasada jest taka, że gorszy pośrednik wypiera lepszego, dlatego, że klientom zależy przede wszystkim na cenie i z przykrością stwierdzam to jest główne kryterium wyboru agnecji nieruchomości. Uważam, że stawki za pośredictwo w Polsce biorąc pod uwagę inne branże i kraje europejskie nie są wygórowane. Z poważaniem TR

Inne tematy z forum

Podkarpackie sady opinie (3 odpowiedzi)

Witam Chce kupić drzewka owocowe i wiśnie ozdobne z podkarpackie sądy Jakie macie opinie ??

kto z was kupil mieszkanie w semeko (43 odpowiedzi)

jak sobie chwalicie tego dewelopera

transport poszukuję tanio i solidnie (9 odpowiedzi)

hej może ktoś ma godny polecenia transport do przeprowadzki , potrzebne żeby załadować i...