Wypadek skrzyżowanie ulic Pszenna i Lotnicza 13.08.2015

Temat dostępny też na forum: Banino Motoryzacja
Wczoraj wieczorem był groźny wypadek samochodowy na skrzyżowaniu ulic Pszenna i Lotnicza. Mam nadzieje ze nie tragiczny. Piszę abyśmy my wszyscy mieszkańcy szczególnie uważali na tym skrzyżowaniu, bo wydaje się nam ze juz jesteśmy w domu i nasza czujność może być zachwiana. Proszę też wpuszczajmy się wzajemnie w miarę możliwości. Wyjazd z Pszennej nie jest łatwy zwłaszcza przy dużym ruchu. Korona nikomu nie spadnie gdy jadąc ul. Lotniczą do pszennej zwolni i wcześnie wlaczy kierunkowskaz. A milo by było gdyby ten na Lotniczej mrugnął światłami i wpuścił tego z Pszennej. Taka pomoc sąsiedzką byłaby miła i wszystkim jeździło by się lepiej i kto wie może tego wypadku by nie było. Podobnie jest na skrzyżowaniu ulic Rolnicza, lotniczą, Tuchomska.
Pozdrawiam sąsiadów z okolic Pszennej i części Banina.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: wypadek skrzyżowanie ulic Pszenna i Lotnicza 13.08.2015

http://www.gumis.scibior.com/~zombiq/index.php/aktualnosci/wyjazdy-osp

całe szczęście nikomu nic się nie stało. Ale jeśli w końcu gmina/powiat nie zabierze się za uporządkowanie ruchu na tym odcinku na poważnie, to długo nie trzeba będzie czekać : (
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Winnym wypadku był kierowca fiata, który wyjechał z Pszennej, ale ciekaw jestem, czy ustalono z jaką prędkości pędziła pani prowadząca Audi?? Od niedawna mamy bowiem na tym odcinku ograniczenie do 50km/h.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

szrotoaudi wyklepią zaszpachlują i dalej będzie straszyć ludzi na drogach w baninie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

jeżdżę tam codziennie i nie widziałem nigdzie w okolicy skrzyżowania lotnicza/pszenna jakiegokolwiek znaku ograniczającego prędkość. Jadąc z miszewa jest tylko zielona tablica banino i tyle, teren zabudowany oznaczony jest dopiero sporo dalej gdzieś tam koło sklepów, jadąc w drugą stronę jest to samo koło myjni gdzieś jest koniec zabudowanego i można lecieć 90.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

możesz się mylić...
http://www.zukowo.pl/aktualnosc-10-3011-Tymczasowy_chodnik_wzdluz_Pszennej_w_Baninie.html
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Super informacja :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Widac jak zwracasz uwage na znaki :-) od pewnego czasu obszar zabudowany jest przed skrzyzowaniem wiec latanie 90 nie wskazane.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Właśnie specjalnie obserwuję znaki za każdym razem jak jadę od strony miszewa i po prawej nie ma żadnego znaku no chyba, że jest po lewej na odwrocie tego, który kończy teren zabudowany jadąc od banina do miszewa jednak jadąc prawym pasem drogi dwukierunkowej interesuję mnie znaki po mojej stronie jezdni.

Chyba, że jest postawiony tak jak stare ograniczenie do 70 widoczne na mapach google i zasłaniają ten znak krzaczory.

https://www.google.pl/maps/@54.393301,18.3796616,3a,22.7y,86.23h,87.89t/data=!3m6!1e1!3m4!1sEPinlMKnsKD8URGS_FNc2g!2e0!7i13312!8i6656!6m1!1e1
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

jest po prawej i bardzo dobrze go widać
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

tak sobie jeszcze dziś specjalnie wróciłem z pracy przez Miszewo no i znak "teren zabudowany" stoi po prawej, samotny i nieosłonięty niczym wieża Eiffla
albo trzeba nie patrzeć na znaki albo nie znać ich znaczenia żeby uważać, że można "lecieć" przez Banino 90kmh
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

faktycznie jest, nie wiem jakim cudem go nie widziałem, dobry ze mnie drajwer ;)

lepiej późno niż wcale :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

może dlatego go nie widziałem bo tam jest spory ruch + kilka wyjazdów i zawsze zwalniam obserwując co się dzieje wokół bo to faktycznie średnio bezpieczne miejsce szczególnie w porach jak słońce jest nisko i razi.

juz od kilku tygodni przez Banino nie mozesz "leciec" 90. mozna tylko na niewielkim odcinku miedzy domem seniora a stacja benzynowa. Reszta - 50kmh/ 40kmh. Proponuje otworzyc szerzej oczy i zwracac uwage na znaki.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Rondo wkrótce nastanie :D
http://www.zukowo.pl/aktualnosc-3017-Lampy_w_Baninie%2C_poprawa_bezpieczenstwa_na_drogach.html

Super, dzięki za info.

Super, ale taki sam priorytet powinien być na skrzyżowaniu Lotniczej i Borowieckiej- RONDO i tylko rondo. Miejsca jest pod dostatkiem, nie wiem na co czekają.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Rondo to potoczna nazwa. Prawidłowo powinno się mówić: ruch okrężny. A więc na krzyżowaniu Pszennej, Lotniczej i Źródlanej powstanie ruch okrężny.

Dla nas - zwykłych, szarych mieszkańców i śmiertelników to dobra wiadomość.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Widzialem te auta zaraz po wypadku. Rzeczywiście wyglądalo groźnie. Powinni zrobić coś z tym skrzyżowaniem bo wyjeżdżajac ze Źródlanej naprawdę w ostatniej chwili widać auta jadące od strony Gdańska :( A jak ktoś tą główną jedzie szybko to naprawdę można wyjechać go nie widząc a potem juz nie zdążyć uciec :( To niebezpieczne skrzyżowanie. Dobrze, że tym razem nikomu nic się nie stało