Zaproszenia...

Temat dostępny też na forum: Wesele
tak się zastanawiamy, czy zrobienie zaproszeń samemu faktycznie wychodzi tak o wiele taniej, niż kupienie gotowych (tzn. takich w miarę sensownych), bo biorąc pod uwagę papier i koperty - poza tym chyba ciężko dobrać kopertę do papieru, z którego jest zrobione zaproszenie - i nadrukowanie tekstu, jakieś tam wstążeczki i np. kalki, no i oczywiście czas spędzony na przygotowaniu tego wszystkiego.. to właśnie zaczynamy mieć wątpliwości czy to się w ogóle opłaca...?

Co o tym myślicie?? :D

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Zaproszenia...

My dzisaj wlasnie zamowilismy zaproszenia, tez chcielismy najpierw sami zrobic, ale jak chcesz mie naprawde jakies fajne z bajerami to musisz troche zaplacic i mysle, ze to nie wyjdzie taniej... Po drugie trzeba miec dobre pomysly i raczke do ej roboty!!! Jak przyjda nasze zaproszenia to powiem jak wyszly...

ok, dzięki ;) bo właśnie ja mam dość dużo zapału i pomysłów, żeby samej je zrobić, no ale wydaje mi się, że faktycznie cenowo to nie będzie aż takiej strasznej różnicy.. trochę w szoku jestem: papier i te inne fistaszki są dość drogie.. :/

A kiedy macie Slub?

drogie drogie ale i tak nie wychodzi po 5-6 złoty jak to bywa z zaproszeniami :) bo tyle kosztują fajne zaproszenia :) no my robimy sami i nam wyszło taniej :) ale to zależy od wzoru :)

Ja z racji tego, że wykonuję zaproszenia musze wam powiedzieć, że rzeczywiście może się wydawać ze 5-6zł to już straszelnie duża cena, ale jeśli che się naprawdę ciekawe zaproszenie (mowię tu o ręcznie robionym) ze zdobiona kopertą w tym samym stylu, kolorowym drukiem w srodku już z nazwiskami gości i na kopercie, jakimiś rysunkami recznie zrobionymi, obróbką i wydrukiem foti..... to naprawde nie jest to az tak duża cena.

Oczywicie - można kupic lub wykonac zaprozenia już za 1zł, ale widziałam tez takie po 13zł Zresztą, wszystko zalezy tez od portfela ślubującego a także od jego zdolności w recznych robótkach i czasu jaki może poswięcić na zrobienie własnorecznie zaproszeń i innych "głupotek" ślubnych :)

Mysle,ze naprwde warto zrobic samemu zaproszenia.Oczywiscie-wychodzi znacznie taniej,ale trzeba temu poswiecic temu troszke czasu.Ja robie je razem z kolezankami,wiec mysle,ze zajmie nam to dwa wieczory.Na poczatku zrobilam samodzielnie kilka wzorow i poprosilam o ocene rodzine i znajomych.Teraz juz wiem, ktore podoba sie niemalze kazdemu.I jeszcze jedno- ludzie nie chca wierzyc,ze mozna takie cuda zrobic tak niewielkim kosztem!Jesli masz troszke czasu,to zrob je sama!

a jak wy robicie te zaproszenia??

Jesli chcesz obejrzeć jak mi to wychodzi to pod moim postem masz odnośnik do galerii
Jesli zdecydujesz się robić sama to pisz na maila lub gg to ci podpowiem jak ico można wykonac :)

oo :)) ja poprosze na meila:D fakt mam zdolnosci ale boje sie ze czasu mi zabraknie bo to jednak sporo roboty...

Czy mogłabyś podpowiedzieć jakie wzory robisz?Gdzie kupujesz artykuły potrzebne do robienia zproszeń?I ile wyniesie Cię 1 zaproszenie? Planuję też robić sama,ale na razie nie mam pomysłu na wzór.

Moje wzory obejrzysz w galerii na: http://tinyurl.com/9244b

Artykuły papiernicze i dodatki do zaproszeń kupuje w hurtowniach papierniczych, kwiatowych, na giełdzie, bo jest tam najtaniej

Moja rada dot. robienia zaproszeń ---- dokładnie przemyśl kolorystyke i wzór - najlepiej jakby wszystko - zaproszenia, zawieszki na alkohol, menu weselne, winietki, kolorystyka sali lub dodatków w sukni czy bukietu - współgrało kolorystycznie (kolor i dodatki). Najlepiej obrac sobie jakis motyw przewodni ... np. masz suknieecru i wiązanke z rózowych róż - zaproszenia na papierze ecru z rózowymi różami...

Mam jeszcze jedno pytanie odnosnie napisów na zaproszeniach??
Jak je robicie??

właśnie - czy można gdzieś zrobić taki wypukły nadruk na zaproszeniach? widziałam coś takiego na gotowych przykładowych zaproszeniach - literki były nadrukowane, ale nie płaskie, tylko właśnie takie wypukłe - drukowane na kalce. b. fajnie to wyglądało, tylko się zastanawiam, czy jakaś drukarnia może coś takiego zrobić..

Ja robię nadruk lub ręczne ozdobne wypisywanie na zaproszeniu bezpośrednio, na kalce bezpośrednio lub na dobranej kolorystycznie karteczce (np. jesli bordowa okładka zaproszenia a ozdoby ecru i złote to jest karteczka ecru a na niej ręcznie złoty napis ), którą przyklejam do zaproszenia taśmą, co daje efekt "odstawania" od zaproszenia Można tez połaczyć druk z recznym wypisaniem np. innym kolorem imion i nazwisk Pary Młodej i zapraszanych gości Możliwości jest naprawdę wiele Wszystko zalezy od pomysłu i inwencji twórczej :)
Coś takiego:

image - karteczka recznie wypisana
image
image- odstająca karteczka z nadrukiem słowa "Zaproszenie" i nazwiskami gości
image - ręcznie wypisywane złotym długopisem
image - tak wygląda pod kalką
image - wydruk bezpośrednio na karcie zaproszenia oraz recznie wypisana personalizacja
image - wydruk bezpośrednio na karcie zaproszenia oraz ręcznie wypisana personalizacja

Wydaje mi się że profesjonalne drukarnie w których zaproszenia się wykonuje powinny dysponowac takim nadrukiem Widziałam coś takiego bezpośrednio na zaproszeniu ale były to jakies serduszka, obraczki, kwitki, z literkami się nie spotkałam
Jesli chodziłoby o jakies rysunki na kalce to jak najbardziej recznie można różności narysować takim specjalnym flamastrem ze złotą farbką konturową (wklejam ci ponizej moje jedno zaproszenie dla przykładu z takimi "rózami" na kalce) ale liter to tym się raczej nie da zrobić, można by było napisać złote czy strebrne litery ręcznie cienkopisami, ale niestety wypukłe nie będą :(

image

GUTA( gutacz@wp.pl)
dziekuje

a gdize zamawiałiście?

????? Co takiego ??

bardzo fajne!! :D a jeszcze takie pytanie: jakie teksty wpisujecie w zaproszeniach?? tzn. czy zawsze zaczyna się od imienia/nazwiska narzeczonej/narzeczonego i potem, że mają przyjemność zaprosić.. itd.. może ktoś ma jeszcze jakieś pomysły?!

Witaj!

Korzystałam z zaproszeń z f-my cartalia. Włoskie wzory, przestawiciel w Gdyni, ul.Legionów 119d lok 2U - f-ma Decoratif. Wydruk moze być wypukła, woskowy, laserowo wyciete inicjały lub Wasze imiona.

np : http://www.cartalia.com.pl/slubne/produkt.php?&kid=20&pid=206

miałam podobne, tylko w kolorze ecru + złoto.

http://www.cartalia.com.pl/slubne/miniatury.php?kid=20

Wierszyki też można różnie wymyslec, na poważnie, na wesoło, na styl Mickiewicza, Szekspira.

Jesli chcesz to podaj maile to prześlę.

Pozdrawiam.R.

go roma - od Ciebie też poproszę ;) madleine2@wp.pl

Czy ja moge też prosić o wierszyki??????????
Prosze ;o)

Czy mogłabym prosić o wierszyki

gutaNiestety nie podałas swojego maila :( Wpisz przy nicku albo napisz w tym watku to bez problemu podeślę

jesli chcesz to mogę ci przesłac dużo rożnych tekstów na zaproszenia
Raczej daje sie jakąś sentencję, zqbawny wierszyk lub inną wstawke przed imionami młodych ....

Dori byłabym Ci bardzo wdzięczna jeśli byś mogła przesłać mi kilka takich tekstów...pozdrawiam serdecznie

Teksty i wierszyki juz poszły na maila :)

Dori wielkie dzięki jesteś niezastąpiona...:D

super super dori, zupełnie jak dla mnie! bardzo się ciesze że jeszcze ktoś na tym Bożym świecie 20 maja za mąż wychodzi. Bardzo mi sie podobają. buźka

????? :) ????

Hej Dori, czy ja tez moge prosic o wierszyki...?
dzięki ;o)))

Dori czy ja też mogę poprosić o wierszyki :) z góry dzieki :)

pewnie Dori, b. chętnie! madleine2@wp.pl dzięki :D

Myszka, UB - poszły maile :)

P>S> Może wiecie jak trzeba ustawic żeby potwierdzenia o odpowiedziach nie przychodziły na pocztę jako pojedyncze, każde odpowiedzi poszczególnych forumek tylko jesli np. odpisze 5 osób a ja w tym czasie nie bedę na forum toprzyjdzie do mnie tylko jeden mail z info o odpowiedziach w danym temacie a nie aż 5 maili??? (chyba nie zagmatwałam ?? )

dzięki bardzo ale niestety nie wiem jak ustawić <:)

Dori,jeśli możesz to przyślij mi też teksty zaproszeń. Z góry dziękuję

czy mogę również poprosić o wierszyki mój mail kiki38@interia.pl

Pozdr

Myszka1 napisał(a):

> bardzo fajne!! :D a jeszcze takie pytanie: jakie teksty
> wpisujecie w zaproszeniach?? tzn. czy zawsze zaczyna się od
> imienia/nazwiska narzeczonej/narzeczonego i potem, że mają
> przyjemność zaprosić.. itd.. może ktoś ma jeszcze jakieś
> pomysły?!
>
>

Wcześniej daje się smieszy tekst, wierszyk lub sentencję ...... więc nie zawsze od inienia i nazwiska :)

witam

Ja też chciałam zrobic zaproszenia własnorecznie ale okazało sie to troche zadrogie.
znalazlam kobitkę która robi zaproszenia wizytówki ialbumy slubne oraz inne gadżety i jest naprawde iedroga w porównaniu z profesjonalnymi firmami.
Jeżel chcecie jej namiary to odezwijcie sie .
podam napewno
Pozdrawiam i życze miłych przygotowywań
Baśka

to ja poproszę! :)

Witam
odpowiadam wam niedrogie to znaczy ja płaciłam 4,50 za swoje zaproszenie wraz z kololową kopertą i nadrukiem. niestety ni weim jak wkleić
a namiary do niej mam numer telefonu 603-584-750 nazywa sie Magda.

pozdrawiam
baśka

To cena taka jak u mnie :) 4,50 - 5zł :) co wg mnie jak na recznie robione zaproszenia to nie jest aż tak drogo (no może zalezy tez dla jakiego portfela :( )

Dori, 4,5 - 5 zł za co dokładnie? czy w to masz też wliczone np. znaczki, ew. jakiś nadruk itd.? bo te właśnie zaproszenia, które oglądaliśmy (gotowce) były za około 5 zł.. więc różnica cenowa chyba będzie niewielka..

Juz odpowiadam - zaproszenie z:
- wydrukiem tekstu bezposrednio na zaproszeniu (bo tak wygląda wg mnie bardziej elegancko niż jakas włożona lub wklejona karteczka)dowolną czcionka dekoracyjną
- wydrukiem wierszyka/sentencji (dowolnej) w środku zaproszenia
- kolor wydruku czarny lub kolor
- wydrukiem w srodku zaprosznia imion i nazwisk gości (czyli pełna personalizacja)
- personalizacją gości na karteczce z identycznego papieru jak zaproszenie i przyklejeniem do koperty w ten sposób żeby był efekt "odstawania"
- zdobieniem koperty w tym samym stylu co zaproszenie
No i zawieszki na wódke w tym samym stylu co zaproszenie (kolorystyka i dodatki) gratis - powyżej 30szt. zaproszeń

To chyba tyle :)

Nie drogie tzn w jakiej cenie ?? No i jak wygladają te twoje ?? masz foto ??

Atena 1205, Myszka - poszło :)

hej Dori,mam prosbe-wszystko przeslalem na meila,z gory dziekowa za odpowiedz

Dori,jeśli możesz to przyślij mi też teksty zaproszeń. Z góry dziękuję

gocha - wysłane :)

poszła odp. na maila :) Pozdrowionka

poszło

Witam wszystkich ja pochodzę z Lęborka i mój ślub nareszcie coraz bliżej mamy już salę i orkiestrę na 2 września 2006

a teraz szukacie zaproszeń ??? :) czy bedziecie robic sami ??

wiesz jeszcze nie wiem ja bardzo bym chciała takie z naszym zdjęciem i wogóle jakieś piękne

Podaj maila to ci wyslę trochę wzorów z fotkami na zaproszeniu albo pisz na gg Mój nr to 2302307 :)

Dzięki serdeczne, Dori

Dori,jeśli możesz to przyślij mi jeszcze raz teksty zaproszeń. Z góry dziękuję

gocha - wysłane Masz ??

jeszcze raz, dzięki

witam
ja swoje zaproszenia tez robie sama
kupilam papier czerpany i planuje steplowac go lakiem
stepel mozna tanio kupic i lak tez
mam tylko problem z tresca
dlatego tez kochana DORI bardzo prosze o przeslanie mi rowniez wierszykow i tresci zaproszen na maila
bede wdzieczna
z gory dziekuje
adakosinska@wp.pl
ada

Dori ja też bym prosiła o te wierszyki...

ja tez poprosze o wierszyki :)

dusia, a gdzie kupilas papier i stempel ?

DUSIA< AGNIESZKA< OLIWKA - poszło na maile :)

czy ja też mogę poprosić o wierszyki? Proooooooszzęęęęę ;-)

Ja mysle, ze kupic gotowe.
www.cartalia.com
sa na prawde super!

Daisypath Ticker

o tak jakbym miała kupować to też tam :) są na prawde śliczne :) jest z czego wybierać :)

ale na takich zaproszeniach nie mozna dac swojego zdjęcia...

To prwda, bo jak zaczną liczyć to cena pewnie wyjdzie kolosalnaaaaa
A jaki e zaproszenie chciałabys z fotką ?? Jaka kolorystyka, format ?? No i na czym fotka?? ja moge ci poradzić że slcznie wyglądja fotki wydrukowane na kalce i wkomponowane w zaproszenie ale mogą być też na papierze bezpośrednio na zaproszeniu, jako odstająca karteczka naklejona na zaproszeniu baż na papierz fotograficznym No i wszelkie zmiany kolorystyki poszczególnych elementów dodaja uroku, np. wszystko czarno-białe lub w sepii a tylko jakiś jeden element (róże, koraliki itp.) w kolorze

Ania - to ty !!!! Co ja tu pytam jakie byś chciała ........ Ty juz masz z fotoskim na kalce :) :) :) Ale sie zakamuflowałaś :)

Ostatnio - ku mojemu zdziwieniu - znalazłam nawet całkiem sporo kartek, takich jakie są na www.cartalia.com w księgarni Notabene w Klifie w Orłowie!! Można je sobie tam spokojnie pooglądać :)

właśnie dostałam próbne zaproszenie od Dori! pisałam jej to juz na gg, ale nikt mnie nie powstrzyma, abym napisała to na forum! to zaproszneie jest niesamowite, jeszcze nigdy takiego nie widziałam. Dori! gratuluje talentu i dziekuję!!!

Straszelnie się cieszę ze jestes zadowolona mam nadzieję że na gościach tez zrobią wrażenie :)

Mm nadziję że reszta tez się spodoba gościom :)
hmmmmmmmmmm...... cos mi nie chce się wpisywać post.......

Dori,

podrzuć jak możesz kilka pomysłów na zaproszenia. Może na gg albo na @. Chciałabym mieć zaproszenia z naszym zdjęciem. A we wszytskich wzorach nie widziałam takich propozycji.

image

podaj swój nr gg to ci powklejam

Foto zaproszeń z fotkami poszo na maila :)

Dori, czy też mi możesz przesłać te zaproszenia z fotkami na maila? Dzięki! :)

Czesc, wlasnie sie przymierzam do robienia zaproszen i jestem pewna ze zejde ponizej 50% tego co bym musiala wydac na zakup gotowych. Wybor papierow ozdobynch jakie sa w ofercie firmy Cezex utwierdza mnie w przekonaniu ze to sluszna decyzja - troche fantazji ,Wasze ladne zdjecie i zaproszenia gotowe. Powodzenia

Byłam właśnie na stronce firmy Cezex, faktycznie wybór towaru ogromny, ale czy oni "bawią się" w handel detaliczny? Byłaś może w ich biurze handlowym w Gdańsku? Ja też zamierzam pobawić się w ręczne robótki i szukam materiałów.

Dori czy moge tez prosic o wierszyki na meila? ja sie cały czas zastanawiam czy robić sama czy zlecić komuś napewno bym chciała zaproszenia ze zdjęciami na kalce pozdrawiam

Gosia, Myszka - poszło na maila
Mówicie, ze sa mało popularne i niespotykane więc postaram się wkleić tez tutaj te zaporoszonka z fotką

Witam czytam wasze wypowiedzi i myslalem ze tylko ja mam takie klopoty zaproszeniami:) ja mam troszke gorszą sytuacje poniewaz przebywam zagranica (slub mam w Polsce)i wszystko zalawiam albo telefonicznie albo przez neta, wiec dori jak bys mi mogla na maila poslac kilka gotowych textow na zaproszenia byl bym ci wdzieczny:) Kiedys slyszalem o takim czyms jak jakis wierszyk zamiast kwiatkow by przynosic maskotki, w moim przypadku to fajnie by bylo cos takiego zrobic maskotki zaniosl bym do domu dziecka albo jakiegos hospicjum, wiec jezeli ktos moze pomóc bede takze wdzieczny. moj adres to marcinszpyrka@yahoo.co.uk

Prosze bardzo - wklejam tutaj to przyda się może też innym

Państwo Młodzi proszą o zastąpienie okolicznościowych kwiatków
zabawkami, które zostaną przekazane do Domu Dziecka.

Państwo Młodzi proszą o zastąpienie okolicznościowych kwiatków
książkami, które będą sobie czytać przez długie zimowe wieczory.

Bardzo byśmy chcieli, by w tym dniu uroczym
były uśmiechnięte czyjeś małe oczy.
A więc zamiast kwiatów, do życzeń w kościele,
dołączcie słodycze nasi Przyjaciele.
My do dzieci z nimi pojedziemy
i w Waszym imieniu malcom przekażemy

i inne które mogą się przydać:

Pragnąc przełamać tradycje stare,
by nie mieć na przykład żelazek parę
i zaoszczędzić przemiłym Gościom
łamania głów nad pomysłów mnogością,
podpowiadamy:
mile widzianym i bardzo wygodnym
będzie bilecik ze znakiem wodnym.
~ Narzeczeni ~

Abyście wiele się nie głowili
i oblicz miłych swych nie skrzywili
gdy zobaczycie żelazek parę
lepsze pieniążki - dajcie nam wiarę

jeśli koniecznie z prezentem przyjść chcecie
spytajcie o listę, przecież możecie

~ Narzeczeni ~

A ze często tak się zdarza
prezent lubi się powtarzać.
By uniknąć tej udręki
to pieniądze daj do ręki.
NARZECZENI

Goście nasi kochani,
my już w domu wszystko mamy,
chcecie nam cos podarować
dajcie śwince się radować .
NARZECZENI

Ryżu proszę nie żałować,
ani grosza, sypać na nas -
- uzbieramy z tego posag!!!

hej Dori! masz moze wiecej pomyslow na wierszyki pt. slodycze zamiast kwiatow, kasa zamiast prezentow??? ;) pozdrawiam

Dori czy mogłabym prosic o troszkę wierszyków ????????;o)

Mam teraz kłopoty z wysyłaniem załaczników na maile wiec, jesli to nie pilne, poczekajcie cierpliwie, lub poproscie osoby z tego wątku, którym wysłałm wierszyki na mala - napewno pomogą

Odrazu można zobaczyć jak różnie wygląda zaproszenie ze zmienioną fotką na sepię, czarno-białe lub sepię z elementem koloru itd. .....
iiiiiiiiiiii

Środek do nr 3
image

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image

i jeszcze troszkę różnych z fotką
image
image
image
image
image
image
image
image
image

No to wklejam zaproszonka z fotkami bezpośrednio na papierze zaproszenia, na oddzielnym kartoniku przylepionym i odstającym od karty zaproszenia, kalce, papierze fotograficznym
Buźki niestety musza być wymazane, choć z nimi efekt byłby o conajmniej 100% lepszy, ale nie wszyscy sobię życzą żeby ich fotka była w necie, więc sami rozumiecie.....

(Klikając na miniaturki otworzą się powiększone)

image
image
image
image
image
image

Dori, gdzie mogę znaleźć w miarę spory wybór kopert?? może się orientujesz.. bo chcę mieć dopasowane koperty do papieru na zaproszenia, a że wybór ładnych kopert jest z tego co narazie widziałam nie za duży, to planuję najpierw zacząć od kopert ;)

Ja stosuję białe ( kupisz w każdej hurtowni papierniczej najtaniej) lub można zrobic samemu z tego samego papieru co zaproszenie lub z kalki na której możesz narysowac ładne wzorki Te z kalki mogę wleić jak chcesz

bardzo proszę :)

Ja proponuję cos takiego np.
image

albo to z kalki i rysowanymi recznie kwiatkai (moga być inne wzorki, np. jak na tym następnym)
image
image

Ostatnio widziałam ładniutkie w CEZexie - ale drożyzna :( Maja duzo kolorów. Również złote i srebrne metaliczne oraz bordo metaliczne

Pewnie, mozesz kupic pojedyncze arkusze ktore z reguly maja wymiar B1 (70/100) lub 61/86 (chyba) badz co badz to sa duze arkusze. Ceny w zaleznosci od papieru to jakies 6-10 zlotych. Jest jeszcze firma antalis (www.antalis.pl). lub Igepa. A gdyby interesowaly Cie tylko kartki A4 to sa w sklepie dla plastykow na Piwnej w Gdanksu (ceny od 1.10 -2zl), maja tam z cezexu i innych firm, tylko nie tak pelny asortyment

Dziekuje za wierszyki napewno z jakiegos skorzystam :)

sama sie zastanawiałam nad wlasnorecznie wykonanymi zaproszeniami, juz zrezygnowalam, ale znowu wrocilam do tego pomyslu, przede wszystkim dlatego, ze na jarmarku swiatecznym (przy Katowni) w pawilonie jest stoisko z przeroznymi ozdobami do wycinania w papierze i nie tylko, rozne wzorzyste nozyczki, dziurkacze w cudowne wzorki, karbownice do papieru i wiele innych cudow,
dla kazdego kto sie zastanawia polecam zobaczyc, ja juz dokonalam tam zakupu i jestem bardzo zadowolona, mam juz wymyslony przez siebie wzor zaproszen, a do pomocy w ich wykonaniu poprosze psiapsiolke- na pewno nie odmowi- a bedzie czas na plotki :0 a przyszlego Młodego wyśle na piwo :D

image

chodzi głównie o wierszyki :) (przepraszam zapomniałam tego dodać)

Kropka! Dzięki Twojej informacji właśnie też kupiliśmy na jarmarku świątecznym super "wzorek" na nasze zaproszenia!! :D Dzięki bardzo, będzie coś fajnego na zaproszeniach!
A tak swoją drogą to mam jeszcze pytanie takie ogólne do wszystkich zajętych własnoręcznym robieniem zaproszeń: gdzie jest w 3mieście w miarę spory wybór KOPERT? chodzi mi o takie, które są z ładnego papieru, może kwadratowe itp. bo można oczywiście kupić super papier na same zaproszenia, ale tutaj pojawia się problem, bo nie ma takich kopert które by pasowały.. chyba że jakoś inaczej sobie radzicie z tą kwestią? świątecznie pozdrawiam wszystkich forumowiczów! ho ho ho :D

dziewczyny czy mogłabym prosić na maila wszelkie informacje dotyczące zaproszeń które wysłała Wam Dori??? będę bardzo wdzięczna pozdrawiam

czy macie może różne wierszyki lub teksty, które się wpisuje na zaproszenia?

mogę prosić na e-maila kilka poróbek?

image

Andzia1 - poszło

Dori, znowu się zgłaszam po pomoc do Ciebie, jako do studni bez dna jeśli chodzi o pomysły! :D czy masz może jakieś tekściki do zawiadomień? czy tam się nic specjalnego nie pisze poza: ta z tym i rodzicami zawiadamiają, iż itd... bla bla.. ??

Moim zdaniem nic takiego się nie pisze
Jak zwykle tylko bez info o weselu
Np.

Dnia 2 września 1996 roku o godzinie 17.30
w Kaplicy Kościoła Św. Anny w Warszawie
zostaną połączeni Sakramentem Małżeństwa

Agnieszka Kowalska
i
Krzysztof Janowicz

O uroczystości z radością zawiadamiają

Sz. P. ................................................

Rodzice i Narzeczeni

Można dac sentencje ,wierszyk info o zabawkach zamiast kwiatów (ale to tak jak na zwyczajnym zaproszeniu) no i nie wspominac o prezentach jesli się nie zaprasza na wesele, bo chyba niewypada :)

NP.
„ Małżeństwo to dzielenie we dwoje problemów,
których by się nie miało, gdyby się było samemu”

Drodzy Goście, prosimy – nie przynoście kwiatów.
Pieniądze, które przeznaczylibyście na kwiaty, wrzućcie do puszki.
Będzie ją trzymał nasz Świadek.
Całą sumę przekażemy na pomoc .........................
. Dziękujemy!

Joanna Kowalska
i
Przemysław Janowicz

ogarnięci nieodparcie wzniosłymi ideałami życia małżeńskiego oraz
gwoli skrócenia niebezpiecznie przedłużającego się narzeczeństwa
postanowili zawrzeć Związek Małżeński

Na tę uroczystość serdecznie zapraszają

...............................................

Ślub odbędzie się 2004 roku o godz. 18.00
w Kościele pw. Najświętszego Zbawiciela w Warszawie
przy ulicy Żelaznej 32

Rodzice i Narzeczeni

Dziękuję Dori!! :D

I jeszcze jedno dla miłośniczek zaproszeń z fotką :)
image

Dori dziękuję bardzo :))

Dori, dzięki Tobie znalazłam już chyba jake chcę mieć zaproszenia (a przynajmniej wybrałam sobie kilka typów :)) ) no i jeszcze tylko wierszyk

super, dziękuję

Bardzo się ciesze że się przydało. A jakie masz na oku zaproszonka???? Może się tu nam pochwalisz????

Gdzie jest jakaś hurtownia papiernicza w 3miescie z artykulami ozdobnymi a nie tylko biurowymi? Szukam białych kwadratowych kopert z jakiegos fajnego papieru. Byłam w Cezexie, ale bialych nie maja, a te co ewentualnie by mi pasowały kosztowały 0,93 gr za sztuke - to dużo czy mało?

jeśli te koperty były z grubego papieru wytłaczanego w jakieś wzorki to chyba nie dużo, ale jeśli zwykłe cienkie to zbyt dużo...... A nie dasz rady zrobić sama kopert?? np. z tego papieru co robisz zaproszenia??

te koperty byly zlote 17x17cm wiec troche za duze do mojego projektu zaproszen (14x14). Papier mam zloty brystol i koperty z niego beda za sztywne. Poza tym chcialam sobie troche ułatwic robote i miec gotowe :) Czeka mnie zrobienie 60 sztuk, wiec jak by doszlo robienie kopert to nie wiem czy podołam i zdąże nawet przy pomocy rodzinki.

image

halsi, ja też widziałam te kopertki w Cezexie. Ale wymyśliłam, że przecież jak zaproszenia będą miały wymiar dajmy na to wymiar 15x15 to akurat z każdej strony koperta będzie większa od zaproszenia raptem o 1 cm. Wydaje mi się że to powinno być ok. i tak zaproszenie musi być trochę mniejsze od koperty, żeby ładnie można je było do niej włożyć :D pozdrawiam!

Dzieki za rade :) chyba zrobie te 15x15 to też wiecej miejsca na tekst.
Pozdrawiam

Tak - dokadnie - zrób o cm mniejsze z kazdej str. i bedzie ok :)

no właśnie .. i można wtedy więcej napisać :D

Halsi - jak tam - zrobione???? Pochwal się fotka wasszego dzieła

:) jestem spozniona. jutro odbieram dopiero koperty i mam nadzieje ze zaczne robic w sobote swoje zaproszenia. caly czas zmienia mi sie koncepcja :) ale na pewno sie pochwale - mam nadzieje ze bedzie czym :p
image

zgodnie z zapowiedzia prezentuje moja prace. faktycznie zaproszenia recznie robione to nic trudnego :)

image

halsi gratulacje :) super :) jak zajdę do domu to zrobię zdjęcia naszym i też wkleje :) również twórczośc własne ;)

a mam jeszcze prosbe: czy da sie rozpoznac co to za kwiat na moim zaproszeniu ? hihi
(to moj motyw przewodni i do tego kolor zloty i bialy)
image

lilja?

jeeeee tak to ma byc lilia :) dzieki
taka troche nieudolna wyszla ale przy ilosci 55 sztuk to nie kazda ladnie sie wyciela

a ta lilia jest wycinana i naklejona... czy wycieta z tego zlotego papier??

lilia jest wycieta z papieru, z ktorego jest koperta i naklejona na zloty. dodatkowo obrysowana farbka konturowa do szkla.

a oto nasze zaproszenia :)

image

image

uuuuu UB bardzo ladne :)) eleganckie! mamy ta sama czcionke :) hihi

Dziewczyny, czy moglybyscie przeslac mi teksty swoich zaproszen. Dziekuje.

szukasz tekstu to zajrzyj na strony firm ktore je robia - czasem mozna sobie tekst wybrac, np tutaj:
http://www.zaproszeniaslubne.com.pl/

albo tutaj tez jest sporo:
http://www.jk-zaproszenia.waw.pl/wzory.html

Piękna lilia !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

po prostu cudne!! A co to za farbka ta złota i srebrna??

możesz jeszcze sprawdzić w sklepie dla artystów na Uphagena we wrzeszczu... Tam jest duzo fajnych rzeczy,sama robię zaproszenia i tam sie zaopatruję....
Np. papier mi wyszedł tamiej niz cezexie :))

nacia a możesz podać dokładny adres???

Pozdrawiam...

nie pamietam, ale jak byś szła z góry Grunwaldzką od Manhatanu...
Mijasz skrzyżowanie z Miszewskiego i idziesz dalej w stronę Gdańska po stronie bliżej kolejki,mijasz bank i idziesz wzdłuz takiego małego parku i zaraz pierwsza przecznica to własnie ta uliczka, tam jest szyld i chyba na rogu jest taki ładny dom i jest tam reklama cos o balu weneckim..
ja jeżdże autem i nie wiem czy dobrze ci wytłumaczyłam, ale chyba trafisz :)
powodzonka
str marmurowego papieru A4 kosztuje 80gr i każdego innego a w cezexie ponad 90 gr.....

...............

Owszem robienie zaproszeń własnoręcznie ma swoje plusy. No, ale czy ma to sens? Ileż to pracy i czasu? A jak chcesz zaprosić ponad 100 gości na daną okoliczność? Moim zdaniem więc najlepiej zgłosić się do firm typu https://farrowdesign.pl i tam kupisz eleganckie, niedrogie zaproszenia.

Inne tematy z forum

Dj Waldzior (7 odpowiedzi)

Witam, Czy ktoś zamawiał na wesele Dj waldziora? Jakie opinie? Wiem, ze kiedys był jednym z...

Kasyno (6 odpowiedzi)

Verde Kasyno to platforma, która zapewnia bezpieczne i ekscytujące doświadczenie w grach...

Co zamiast ciężkiego dymu na pierwszy taniec? (3 odpowiedzi)

Nie chcemy ciężkiego dymu przy pierwszym tańcu. Co innego można zorganizować, żeby dodać trochę...