Żeberka wieprzowe - szukam inspiracji :-)

Podzielcie się fajnymi, sprawdzonymi przepisami na żeberka :)

Wczoraj przywieźli mi (Tesco)takie ładne, mega mięsne, chudziutkie :) Ale znudziły mi się duszone z cebulą :P

Przeglądam net szukając fajnego przepisu, najlepiej żebym wszystkie składniki miała w domu ;P
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Żeberka wieprzowe - szukam inspiracji :-)

Agusiu, ja robię żeberka podobne jak w tym przepisie, tylko zamiast oliwy daję olej i dodaję czosnku posiekanego lub odrobinę pasty czosnkowej.Nie dodaję siekanej pietruszki
http://szczesliwakuchnia.blogspot.com/2013/09/pieczone-zeberka-wieprzowe-w.html?m=1

W sosie BBQ:-)

sprobuj zeberka w miodzie albo podsmazone i przełozone do naczynia ktore wlozysz do piekarnika Po przelozeniu oblóż szarą reneta3 szt. wrzuc 2 -3suszone sliwki , cebulka 2 sztuki pokrojona w piorka nie zaszkodzi przyprawy standartowe ale pamietaj o dodaniu majranku ..koniecznie rozetrzyj w dloniach Zeberka cudnie pachna jablkami i wzbogaca sos .Pare kropel sosu sojowego ciemnego ale zas uwazaj z sola .Pozdr

Dzięki za pomysły :)

musiałam zrobić z tego co miałam w domu ;) (tej przyprawy z miodem do żeberek nie miałam, szarych renet też nie)

moczą się w marynacie z tego przepisu http://www.ofeminin.pl/przepisy/marynata-do-zeberek-z-cola-gessler-s1018343.html tylko zwykłą słodką paprykę zastąpiłam słodką wędzoną :P (ta pierwsza wyszła, poza tym będzie lekki efekt wędzenia/dymu bez grilla)

Emi - w sosie BBQ - robisz "swój sos"?

Wszystkie pomysły wypróbuję :D

Aga - no oczywiście, że swój:-) Szczerze to ja żeberek nie robię i nie jem ale za to moja siostra przyrządza je właśnie w samorobnym sosie BBQ.

Inne tematy z forum

Najtańsze sushi w Gdańsku (27 odpowiedzi)

Gdzie?