Zespół Remanent z Gdyni Opinie
W dniu 08.06 miałem przyjemność uczestniczyć na weselu w Rajskiej Górze gdzie przygrywał (dużo powiedziane) zespół Remanent. Chciałem się podzielić moimi nie tylko wrażeniami jakie odniosłem . Po pierwsze źle dobrana akustyka prowadzącej chwilami nie sposób było zrozumieć. Rozumiem że wpływ na akustykę może mieć sala .Jednak nie zmienia to faktu że profesjonalny zespól powinien w jakiś sposób temu zaradzić. Po drugie nie potrafili rozbawić gości, zbyt często robił przerwy bardzo łuuuugie,Obliczyłem czas grania z nudów że od 22.10 do północy zagrali 6 kawałków w tym dwa puszczone z dysku.Ponoć grają tylko na żywca :) Owszem pomiędzy 22 a północą była atrakcja w postaci wjazdu pieczeni jednak nie zmienia to faktu ze to stanowczo za mało grania.Nie ma to jak papierosek a nawet dwa na świeżym powietrzu.Dochodziło do kuriozalnych sytuacji Goście tak spragnieni zabawy zaczęli sami śpiewać bijąc rytm w talerze (stół nr 3) za co dziękuję bo zrobiło się wesoło i wychodziliśmy na parkiet wsłuchując się w rytm muzyki z talerza. Zespół oczywiście nie reagował bo ich jak zwykle nie było. Po trzecie to taka sugestia do lidera zespołu dbajcie o przewody ,sprawdzajcie je od czasu do czasu. Miejcie zapasowe. Nie może mieć miejsca sytuacja gdzie na wejściu Pary młodej na salę weselną rozlega się jeden wielki trzask brak szybkiej reakcji poszło w uszy. Zresztą nie jedyny raz o czym przekonałem się w późniejszych godzinach. Zespół Remanent chyba zapomniał, że wykonując swoją pracę powinni się przykładać i robić to solidnie. Obserwując ich miałem wrażenie że są chyba za karę. Długo można by było jeszcze pisać .Szkoda klawiatury. Remanent nazwa jak najbardziej trafiona ( Należy faktycznie go wykonać) Mam jeszcze ciekawe filmiki z przerw. Jednak zostawię je sobie na pamiątkę. Nie będę już bardziej was kompromitował.Dziękuję wam że poprowadziliście wesele tak profesjonalnie że poczułem się jak na przyjęciu komunijnym.Gdyby nie fakt oczepin to pomyślałby że pomyliłem imprezy. Tyłek boli od siedzenia a powinny nóżki od tańczenia. Zdecydowanie odradzam i przestrzegam . Dodam jeszcze ze nie jest to tylko moja opinia.