Zostańcie w domach !!!

Ciepło się zrobiło i nagle więcej ludzi ma już w tyłku zdrowie Swoje + Innych
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 8

Re: Zostańcie w domach !!!

popieram
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Re: Zostańcie w domach !!!

Za gorąco.
Może jutro
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Sebix ok, ale jak długo mamy siedzieć w tych domach, tydzień? miesiąc? rok? Ciepło się porobiło i dlatego ludzie się pojawili w trosce o swoje zdrowie np. psychiczne. Zamknięcie się w domu na wieki to nie jest rozwiązanie, wirus nie zniknie za tydzień za dwa, będzie z nami jeszcze długo, pewnie miesiące. Raczej musimy się nauczyć z nim żyć tzn. stosować wszystkie niezbędne środki ochrony, myć ręce, stosować dezynfekcje powierzchni, w miarę możliwości używać maseczek jak już będą ogólnodostępne (bo przede wszystkim należy zabezpieczyć potrzeby służb medycznych), ograniczyć (ale nie wyeliminować) obecność na powietrzu tak by nie prowadzić do gromadzenia się ludzi i przede wszystkim zachować dystans tak by wirus nie mógł drogą kropelkową bo tak się rozprzestrzenia pokonać dystansu między ludźmi.
Przede wszystkim nie siejmy paniki tylko z głową stosujmy zalecenia higieniczne, trzeba jakoś żyć, bo inaczej to najlepiej siedzieć w domu do końca życia...
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 2

Mam nadzieję, że jeszcze tydzień, tzn. do Świąt, a później stopniowo będą ograniczenia zdejmowane i zastępowane innymi zaleceniami, np. obowiązkowymi maseczkami w sklepach, może galeriach
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 3

Hej zgadzam się z Tobą, poza tym z czego żyć za 2-3miesiace? Do wyboru zostanie zostanie w domu I głodowka-bo nie będzie kasy na jedzenie (pod warunkiem że bank czy ktoś inny nie wyautuje nad z lokum) I nie mieć 100% szansy że się będzie zdrowym.
Albo 2 opcja iść pracować: chociaż sprzątać I mieć jakieś pieniądze-na jedzenie I mieć 50%szansy na to że się nie zarażę. W dodatku po oddycham św powietrzem.
Co wybierasz? Bo ja raczej 2opcję
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Siedziałam 2 tygodnie w domu. Dziś wyszłam na 20 min do biedronki aby ratować swoją psychikę. Ludzi pełno. Najwięcej staruchow. Jutro idę z dIeci em normalnie na spacer. Mam w d*pie obostrzenia. Ja się poświęcam A reszta ma wywalane.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

Do Biedronki się chodzi w nocy (od dzisiaj do soboty 24h).
Zakupy w dzień nie ratują psychiki, choć pozwalają nad nią pracować :D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

Poroniony pomysł z otwarciem biedrony 24h/dobę, chyba chcą byśmy całą kasę przepuścili/uzależnili się od zakupów, bo ludźmi chorymi(uzalenienie od zakupów) I bankrutami- łatwiej sterować/3-mać w garści
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ktoś kogoś zmusza do robienia zakupów w nocy? Przynajmniej jest wybór pory dnia.... i nocy. Jeżeli ktoś zrobi zakupy w nocy, to nie przyjdzie w dzień
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ludzie mają wolna wolę..ludzki wybór czy chcą się dać zniewolić..sterować. Mamy wolną wolę i rozum kwestia jak z tego korzystamy.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wcale nie taki poroniony.
Ograniczenia ilości klientów w sklepie mocno uderzyło w sklepy wielkopowierzchniowe. Z jednej strony zmniejszyły się obroty, które i tak spadły po wcześniejszej fali zakupów na zapas. Z drugiej, kolejki przed sklepami odstraszają część klientów. I to głównie tę część, która mogłaby zostawić więcej kasy, czyli ludzi pracujących. Nie mają oni czasu na wystawanie w długich kolejkach i mogą zmienić nawyki na zakupy w małych sklepikach. Obostrzenia miną a nawyki mogą pozostać, zatem we własnym interesie dyskonty i markety wydłużają godziny pracy.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

przeprowadzka !!?? (40 odpowiedzi)

Sprzedaliśmy dom, kupiliśmy drugi. Musimy się przeprowadzić... Czy zamawiać firmę...