asfalt w Czaplach ? Czym zasłuzyli ?

Kiedy ostatnio był położony asfalt na naszych banińskich osiedlowych drogach ? Można by zrobić konkurs - ja nie pamiętam kiedy. Jakież było moje zdziwienie gdy dowiedziałem się, że w Czaplach ( mała osada między Baninem a Leźnem ) doczekali się chyba z 1 km. asfaltu - prawdziwego, czarnego. Ponoć tajemnica ma swoje pozaziemskie źródła w postaci zapewnienia sobie wsparcia niebios przez obecną ekipę rządzącą w Żukowie. Tak się składa, że mieszka tam proboszcz z Leźna, choć to zapewne przypadek. Musiało tam być bardzo niebezpiecznie, liczne wypadki, ofiary śmiertelne, dzieci idące do szkoły no i błoto po kolana - ale teraz już sobie tam butów nie pobrudzą.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: asfalt w Czaplach ? Czym zasłuzyli ?

to nie przypadek, zapewniam:)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

i na co im to ... codziennie tamtędy przejeżdzam (rówież zanim powstał asfalt) teraz zamiast kilku samochodów na godzinę jest tam istna autostrada. wielu nie przeszkadza tam znak 40 km/h. Takżę nie wiem czy jest się z czego cieszyć, że ruch pod domem zwiększył się 5ciokrotnie? i pędzące samochody pod płotem.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

a dlaczego mieli by nie dostać nowej asfaltowej drogi?
Całkowicie nie rozumiem Twojej zawiści.

W naszej gminie tak mało buduje się dróg, iż należy się cieszyć z każdego kawałka, gdziekolwiek on powstanie.

Może i my doczekamy kiedyś swojego nowego asfaltu :) z Bożą pomocą lub nie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

tylko u nas trzeba wybłagać o marny kawałek płyt, jeszcze krzywo położonych i skrawkami, niepołączonymi odcinkami a tam bum od razu asfalt na bogato
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

akurat ten asfalt na tej drodze jest na terenie administracyjnym miasta Gdańsk, także nie wiem co ma do tego Żukowo...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Imperium-Auto Salon (14 odpowiedzi)

Witam, jakieś opinie o Imperium-Auto Salon. Firma mieści się w Baninie przy ulicy Wiśniowej 11....

edukacja domowa (80 odpowiedzi)

Czy ktoś w Baninie prowadzi edukację domową swoich dzieci?

Szkoła i rodzice (22 odpowiedzi)

Jest parking przy szkole ale nie trzeba zastawić całą Tuchomską bo oszołomy nie myślą .