firmy w baninie

Witam czy wam nie przeszkadzają prywatne firmy w baninie warsztaty samochodowe lakiernie działające bez pozwolenia tutaj gmina nic nie robi w tej kwestii generalnie nie interesuje ich temat ochrony środowiska a pan Czesiu ma lakiernie i warsztat pali śmieciami a jak maluje wali w całej okolicy bo robi to w prowizorycznym garażu i się śmieje ze wszystkich, fajnie ze ktoś jest kreatywny i przedsiębiorczy ale nie może robić tego kosztem innych jeśli chce prowadzić działalność to niech sobie kupi filtry do lakierni i po sprawie przestanie wylewać resztek farb i rozpuszczalników do kanalizacji lub kanału albo utylizuje wszystko w piecu
a wieczorem to nie idzie oddychać jak człowiek wyjdzie z psem na spacer
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: firmy w baninie

gdzie tak jest?

Dario
A skąd takie info
Ja jedynie wiem ,że wywalja smieci - stare opony,szyby pod kontenery do segregacji.

nie przeszkadzają bo nie widzę żadnej takiej firmy...
podaj lokalizację, albo zadzwoń do UG jak ci przeszkadza

rzeczywiście jest paru takich biznesmenów np na pszennej, i na bajecznej

Masz na myśli początek Bajecznej?

ludzie dlaczego jesteście tacy zawistni.
Zgadzam się jeżeli chodzi wylewanie resztek farb gdzie popadnie lub ich palenie - to nie jest utylizacja.
Ale to że są jakieś przydomowe warsztaciki, których właściciele sobie dorabiają, to chyba nie jest taki problem.
Dopóki mamy chory system prawny,a zarazem i podatkowy to większość ,,garażowców'' może tylko tak dorobić, zarobić czy też utrzymać rodzinę.
Nikt z nas nie jest święty i na tyle uczciwy, żeby powiedzieć wszem i wobec-tak to Ja jestem wzorem człowieka godnego do naśladowania, nie oszukuję, nie kradnę, na zakupiony towar żądam paragonu lub faktury.
Niestety.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

Baniak
Sądz po sobie ok i to jest Polska własnie bo wolno bo warsztacik mały itd itp.
Pomieszkaj sobie troszkę w Szwecji albo Niemczech to pokory nabierzesz i nie usprawiedliwiaj brudasów.
Dario ma rację.
Gwarantuję Ci ,że jak Twój sasiad w Niemczech by poczuł ,że palisz oponami albo ojej wylewasz to miałbyś juz policję w domu i,przeszukanie oraz kare dotkliwa.
To tyle
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

,,tyle w temacie''
przecież napisałem że, wylewanie resztek farb, ich palenie to nie jest forma utylizacji i nie tędy droga.

Widzę, że Tobie to przeszkadzają garażowcy dorabiający sobie, bo sam jesteś WZOROWYM OBYWATELEM i tego nie robisz.

Trochę zrozumienia dla tych co sobie dorabiają, a nie wytruwają wszystkich.
Raz jeszcze nie mówię o truciu sąsiadów, okolicy czy też paleniu opon. Nie popierałem tego i popierać nie będę.
Jeżeli chodzi o Niemcy czy też wspomnianą Szwecję to jak państwo podchodzi do osób zakładających działalność, jakie otrzymują wsparcie, jasny jest system podatkowy, to wszystko wpływa pozytywnie na zakładanie działalności zgodnie z prawem.

Natomiast póki nasz system prawny i podatkowy będzie chory to nie dziwmy się, że mamy tyle ,,firemek'' garażowych.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

tak jak deweloper 7 pieklo czy jakos - niszczy drogi nie placi za przejazdy i olewa starych mieszkncow !
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Baniniak a co do tego maja podatki w Szwecji?
Pod przychodnia stoja kontenery z napisem
plastik, szkło, papier I TO JEST JASNE i nie wyrzuca sie starych opon po ani gruzu , foteli i zwykłych śmieci.
Warsztat niech sobie będzie tylko niech sobie śmietniki zamówi własne bo jakoś nie widać a cały syf podrzuca pod kontenerki do segregacji.
Rozumiesz teraz !!!!!!!!
Tam się tworzy wysypisko śmieci as latem szczuri i robactwo jest.
Tak porządny obywatel tak nie postępuje.
Mało tego opowiem Ci co mój sasiad zrobił .Obok nas wprowadzili sie ludzie do nowego domu. Świeta się skończyły więc nowy lokator wzioł choinkę i wieczorkiem podczas spacerku z pieskiem wywalił ja komus innemu pod dom. No to mój sąsiad widząc to poszedł, wzioł choinkę i wrzucił temu Panu z powrotem na podwórko. Miło prawda? Bo syfic komus można ano nie można!

,,ot co''
temat dotyczy firm działających nielegalnie.
Więc proszę czytać co napisał ,,tyle w temacie''.
Ja tylko napisałem o jasność prawa i systemu podatkowego w tych krajach co sprzyja legalnemu zakładaniu firemek.
Napisałem również, że nie popieram wylewania farb do ścieków, paleniu opon itp., i nie będę popierał tego typu utylizacji.
Dotyczy to również robienia nielegalnych wysypisk, i składowania śmieci przy kontenerach.
Więc na co stawiasz te wykrzykniki !!!!!!!!.
Rozumiesz teraz !!!!!!!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

i jak zwykle obrzucanie się obelgami...
ja myślę, że to nie jest temat na forum, dokładnie, niech sobie pan gieniek grzebie w garażu, co komu do tego, dajcie ludziom zarobić i żyć,
ale jeżeli pan kazio albo pani stasia widzi, że pan gienio pali opony to niech zgłosi gdzie trzeba, a nie na forum o tym pisze
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

,,ja''
ode mnie łapka w górę.
nareszcie ktoś napisał, że popiera dorabianie sobie w garażu,a nie popiera palenia opon, ,,pseudo utylizacji'' itp.
Jeżeli chodzi o obelgi to niestety zawsze ktoś się trafi i zaczyna rzucać wykrzyknikami.
,,oko za oko''.

oj baniak po co te nerwy, sprawa wyjasniona a wykrzykniki faktycznie niepotrzebne były.
A obelgami to nikt tu nikogo nie obrzucał, jedynie wykrzyknikami :)

,,ot co'' - ok.
wszystko wyjaśnione.

Ale co niektórych boli jak komuś lepiej to moja posesja i moge robić co chce !!!! Nie tylko będe klepać w garażu, lakierowac w podwórku jeszcze wynaję pokoje na godziny.Jedna posesja trzy firmy!!!! Ludzie zajmijcie się swoim podwórkiem......a jak zobaczycie że pali oponami to tak poprostu zadzwoncie na straż miejską a oni tą sprawe załatwia.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

do sąsiad
To nie te czasy że ROBISZ CO CHCESZ.
Właśnie przez takie myslenie w Polsce jest syf.
Czego zazdrościc klepaniny w garażu, człowieku ludzie maja swoje firmy w centrum miasta i jak zasyfia to zwyczajnie karę zapłacą.
A tu prosze można brudzić, wylewać itp.
Człowieku zrozumiałś sens wypowiedzi na tym forum.
Ja nie oskarżam nikogo ,że nielegalnie cos robi bo tego nie wiem ale jak syfi to trzeba reagować.
Znam takiego typa w Baninie co kłóci sie z sąsiadami o to ,że liśc z drzewa sąsiada mu spadnie na trawnik ale sam swojego psa wyprowadza na spacer i piesek koncertowo wali klocka ludziom pod furtki.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przepraszam ale ty mnie nie zrozumiałeś!!! Absolutnie nie jestem za jak to określiłeś za syfem.Mieszkam tu już kilka lat i niech każdy dba o czystość tak jak ja to zapewniam cię że będzie ok. mam na swojej ulicy sąsiadów którzy nie prowadzą działalności ,warsztatu itd a palą w piecu plastykowymi butelkami i innymi śmieciami bo pojemniki mają za małe.

to trzeba takim sąsiadom zwrócić uwagę bo truja siebie i innych
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Do sąsiad
Twoja wolność kończy się tam gdzie zaczyna się moja !!!!!!!!!!!!
Brudasom i zakłócającym spokój mówię NIE!

Parówkowym skrytożercom -mówimy NIE.... :)

czyści i porządni garażowcy nie są zmorą i problemem sąsiadów, ale zawistni sąsiedzi są zmorą porządnych garażowców.
brudasom, i syfiarzom stanowczo trzeba mówić NIE

po przeczytaniu tych postów stwierdzam że w baninie sami fałszywcy zamieszkują,ale stwierdze fakt ze na bajecznej jest legalny warsztacik i z tego co wiem jest bardzo czysto niejedni sie drzewami obsadzili zeby burdelu nie było widac,a o jakiej lakierni mowa tam niema, a ten pan z tym pieskiem i brodą niech spaceruje w drugą strone s**** razem z swojim psem pod własną antene.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dobry wieczór mieszkam obecnie na początku bajecznej i nie zauważyłem ani nie czuje tego co opisujece same głupoty ,ludzie zajmijcie sie sobą dlaczego ten odwarzny pisarz sam nieprzyjdzie powidomic ze mu smierdzi zapewne sie nie myje i capie pod własnym nosem BURAK z banina podaj nazwisko////czekam

te wróg
Popisałes sie bajeczna KULTURĄ.
Po to jest to forum by pisac o wszystkim i możesz sobie tu wyzwać ludzi od buraków to swiadczy o Twojej kulturze.
Własnie przez takich ignorantów jak Ty jest tak jak jest. Pilnuj swojego nosa i jak nie masz nic sensownego do powiedzenia to nie pisz.
Są ludzie , którym syf przeszkadza.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

to ten twuj syf pospszontaj a nie pszejmuj sie innymi podaj nazwisko pogadamy gwarantuje ze podjade czekam ....................................................chyba ze sie bojisz wielki pisażu forum ,,,,-----musisz byc stary dlatego tak cie boli obuć sie komuna sie skończyła
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

TE wrrrrrrr czy coś tam , zmień leki chłopie bo jakiś wyrywny za bardzo jesteś.
I jeszcze jedno kup sobie słownik ortograficzny bo oczy bola jak sie czyta takie wypociny.
Dorosły chłop a pisać nie potrafi WSTYD ale czego się można spodziewać po takim..........................

ja mieszkam na bajecznej i nieznam problemu. pozdrawiam MARUDERÓW

Ja tez mieszkam na Bajecznej i akurat warsztat na początku ulicy nie stwarza żadnych problemów i nie powoduje dyskomfortu w żaden sposób,a dla mnie to duży + bo mam niedaleko ewentualna pomoc samochodową,choć jeszcze nie korzystałem :)

Ja też mieszkam na bajecznej warsztat to mi akurat nie przeszkadza ale ten parking po obu stronach ulicy!!! czasami nie idzie przejechać

jak cie bolą to nie czytaj ,zajmij sie swoim syfem w domu
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Byłem w urzędzie bo chciałem zarejstrowac firmę i pani mnie poinformowała ze nie ma takiej opcji bym prowadził taka działalność więc się dziwie na jakim patencie dzialają warsztaty

Inne tematy z forum

Poszukuję dobrego mechanika (59 odpowiedzi)

Witam, Czy ktoś z Was może polecić solidny warsztat w okolicy Banina? Chodzi mi o jakiś...

Gdzie w Baninie mogę serwisować auto? (72 odpowiedzi)

Witam jak w temacie gdzie mogę spokojnie serwisowac auto jestem nowym mieszkańcem jest ktoś godny...

Aparat ortodontyczny (10 odpowiedzi)

Witam, chciałabym założyć aparat na zęby. W Baninie to chyba tylko dr Kamila Bubeła, czy jakieś...