Na kurs zapisywałem się z koleżanką i tu od razu miła niespodzianka - (urocza) Pani w biurze na Świętojańskiej sama zaproponowała pakiet promocyjny 'we dwoje'.
Obowiązek ukończenia teorii przed przystąpieniem do jazd na początku trochę mnie zdziwił - wiedziałem, że w innych szkołach nie jest to praktykowane. Jednak jak się później okazało, wcześniejsze opanowanie teorii procentuje gdy wreszcie siada się za kółkiem. Swoją drogą, wykłady z teorii prowadzone przez Pana Radka i Pana Jurka na długo zostaną w mojej pamięci. Mnóstwo ciekawych anegdot, pouczających przykładów i świetnych żartów sprawiło, że na wykłady chodziło się z przyjemnością.
Po zdanym wewnętrznym egzaminie teoretycznym miałem przyjemność jeździć z dwoma instruktorami. Szczególnie gorąco polecam wszystkim kursantom Pana Piotra z granatowego Punto! Każde trudniejsze skrzyżowanie objaśnia najpierw na rysunku, dokładnie tłumaczy wszystkie manewry i zwraca uwagę na wiele drobiazgów, które niezmiernie przydają się na egzaminie. Egzamin zdałem za drugim podejściem - właśnie po dodatkowych jazdach z Panem Piotrem.
Reasumując - Elka school to gwarancja profesjonalnie przeprowadzonego kursu i świetnej atmosfery.