jaki makaron

dziewczyny chce pierwszy raz dac corci makaron ale nie wiem jaki. jakie wy podawałyscie,bo w marketach sa takie ciemne np.lubelli
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: jaki makaron

ja dawałam pierwsze takie małe gwiazdeczki ale miała ok 7/8 miesięcy później makaron jajeczny a teraz wciąga wszyskie :)

u nas też przez długi czas królowały małe gwiazdeczki :]

takie http://eko-spizarnia.abc24.eu/opis/1573750/makaron-z-pszenicy-durum-gwiazdka-500g-corticella.html
http://a.pl/gdansk/art-sypkie/makaron/makaron-gwiazdki-500g-primo-gusto-meliss

do dziś Gabryś woli zupę z takim makaronikiem :]

a do sosów/śmietany - obojętnie jaki makaron :] tzn. kształt :] zwykle kupuję niebieską Lubellę :) chyba, że wpadnie mi w oko jakiś fajny kształt z innej firmy ;) np. autka Disneya ;)

nie kupuję razowych makaronów - jakoś nie mogę się do nich przekonać ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

A któraś mama podwała może makaron razowy?
A może ryż brązowy?
sami jemy przede wszystkim tylko takie dla zdrowia i jestem ciekawa jak się sprawdza u maluszka.

moja mała ryż brązowy jadła z zupką pomidorową- smakowało jej ;)

AgusiaGda a od kiedy śmietane dla dziecka? właśnie z makaronikiem i np owocami??

Lepiej makaron razowy dobrze ugotowac i zywic dziecko zdrowo niz od malego pchac do ust weglowodany, ulepszacze i inne barwniki. Poza tym makarony Polskie sa pewne a Wloskie (mimo, ze w tej samej cenie) to produkt makaronopodobny. Porownajcie etykiety i spytajcie dietetyka! Nie trujcie dzieci zwyklym makaronem !
No chyba, ze zrobicie kluski lane. Dzieci tez je uwielbiaja i sa zdrowe.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

szafaPoli - nie wiem od kiedy :] u mnie w domu nie jadało się makaronu ze śmietaną ;) ale tego lata sąsiadka działkowa takiego mi smaku narobiła opowiadając o tym "daniu" ;) że musiałam spróbować :] no i raz na dłuugi czas robię makaron ze śmietaną i cukrem ;)

niestety mój Gabryś nie ruszy wersji śmietana z owocami :/

ja bardzo lubię makaron/ryż ze śmietaną, cukrem i truskawkami :))))) hmmmmmm http://www.google.pl/search?hl=pl&q=makaron+ze+%C5%9Bmietan%C4%85+i+truskawkami&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&bpcl=38897761&biw=1280&bih=905&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=6Ua2UNuTMcbOhAeBtICYAQ
ja już chcę lato!!!!! ;)

dzieki dziewczyny za porade :)

oj z truskawkami też uwielbiam- u nas też się nie je z samą śmietaną ale mnie to zaciekawiło- ale można też zrobić z jogurtem naturalnym pewnie- mam fajne malinki w słoiku od teściówki więc poprubuje dla młodej na deserek albo śniadanko

Inne tematy z forum

Przedstawiciel Thermomix (71 odpowiedzi)

Szukam przedstawiciela thermomix z Gdańska. Ktoś zna??

sokowirówka z Mango-ma ktoś? (3 odpowiedzi)

Witam Szukam opinii na temat sokowirówki Fitmix Livington za ok 500 zł dostępnej na mango. pl....