jaki szacunkowy koszt remontu?

jeden pokoj, okolo 30m^2 scian (przygotowanie do szpachlowania, szpachlowanie itd plus malowanie) plus sufit ~13m^2; do tego zrobienie elektryki (wymiana calosci); bez podlog; orientacyjna cena?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: jaki szacunkowy koszt remontu?

w 1-2 tys sie zamkniesz,bez materialu

bardzo zgrubne szacowanie, chodzi mi o cos dokladniejszego; zapytam wiec inaczej: czy 20zl/m^2 to duzo? jesli tak to jaka powinna byc stawka? ponadto za wymiane instalacji elektrycznej okolo 15zl/m plus za kazdy punkt 20zl (to wydaje mi sie duzo...)

,zgrubne szacowanie bo znajdziesz asa co i za 10 zł zrobi a 20 zł to mało,gładz z malowaniem około 20-23 zł do tego dochodzi przygotowanie ściany (zdarcie starej powłoki malarskiej uzupełnienie wiekszych ubytków)tu już bywa rożnie ja biorę stawkę godzinowa za to bo można się naciąć, ,zagruntowanie około 1-2 zł,może dojść obróbka okien lub drzwi ,umów się za robotę i tyle nie bedzie Ci potem nikt naliczał akryli,zabezpieczania itd

U nas remont był kosztowny, ale stawialiśmy na wysokiej jakości wyposażenie. Np. schody firmy Prudnik, solidnych wykonawców i porządne kafelki.

na moje oko to podajesz ceny "normalne" :)

proponuje spotkanie z wykonawcami niech wycenia na oko to kobieta w szpitalu .. taka moja rada.

tak,zdecydowanie spotkanie z wykonawcami,tak minimum 10 .wykonawcy przecież o niczym innym nie mażą.oczywiście oględziny,wysłuchanie wszystkich pobożnych życzeń,pomiary i wycena BEZPLATNA

Casting jak w zawodach artystycznych.

a czemu nie pytanie do kogoś kto się na tym zna i zajmuje ?
rzetelna wycena i solidne wykonanie , zapraszam .

profesjonalnekafelkowanie@wp.pl

http://www.perfect-house.com.pl

517 188 247
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Kamień dekoracyjny w dużym pokoju? (44 odpowiedzi)

Planujemy położyć na głównej ścianie pokoju. Jak Wam się podoba? Czy mogę na nim powiesić telewizor?

wiertarko wkrętarka jaka? (37 odpowiedzi)

Czy jest może jakaś wiertarko wkrętarka, która nie kosztuje dużo a jest godna polecenia? Chodzi...

ile czasu potrzeba aby wykończyć mieszkanie 42m2 (45 odpowiedzi)

Witam, mam pytanie : ile mniej więcej potrzeba czasu aby wykończyć mieszkanie 42m2 w stanie...