kasze- ciekawe przepisy - macie jakieś?

Witam jakiś czas temu kupiłam sobie książkę kulinarną o kaszach i uzależniłam się od robienia kulinarnych eksperymentów z kaszami.
robiłam brownie i krakersy z kaszy gryczanej, omlety z kaszy kukurydzianej, zdrowe chipsy z jaglanej i panna cotę z jęczmiennej.
macie jakieś zaskakujące przepisy to podeślijcie mam "kulinarne ADHD'' i nieco wolnego czasu w weekend- Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: kasze- ciekawe przepisy - macie jakieś?

kiedyś w DD TVN podawali przepis na pyszny pasztet z kaszą jęczmienną :] robiłam dwa razy :] rewelka :] http://dziendobry.tvn.pl/video/najsmaczniejsza-pomylka-aleksandry-szwed,1,newest,39475.html

inna Forumka podała mi fajny pomysł na obiad :] prosty i pyszny :] ugotowana kasza gryczana, polana skwarkami, posypana grubo twarogiem i dużą ilością pokrojonego szczypiorku :] pyyyycha :]

Dziękuję będę próbować ;-D

Ja uwielbiam jaglaną z bakaliami - IDEALNY deser. Gotujesz kaszę jaglaną z odrobiną aromatu migdałowego i pod koniec gotowania wsypujesz wszystko, co chcesz. Orzechy, rodzynki, wiórki kokosowe...
Omatkoboska, aż bym zjadła :D

Dziękuję będę gotować. Pozdrawiam

podbijam :]

macie jakieś fajne przepisy?

mam ochotę na pierogi chłopskie ale do Auchana mi daleko ;) więc zrobimy sami pierogi z mięsem i kaszą jęczmienną :]

przeglądając teraz przepisy w sieci natknęłam się też na kotlety z kaszy jaglanej :] robił ktoś? dobre? http://feed-me-and-then-become-my-friend.blogspot.com/2012/08/kotlety-z-kaszy-jaglanej.html

Agusia a te pierogi chlopskie z Auchana to jakie dokøadnie ? to jest ich wyrób z garmazu ?

Nie :) to wyrób "U Jędrusia" :) o ile inne smaki są raczej powszechnie dostępne, to chłopskie spotkaliśmy tylko w Auchanie :) a to jedne z naszych ulubionych ;)

http://www.u-jedrusia.pl/node/247 kupujemy takie pakowane próżniowo, opakowanie 1kg :]

ok.dzieki .Jutro mąż jedzie do Auchana to powiem mu żeby sie rozejrzał za nimi

Inne tematy z forum

sokowirówka z Mango-ma ktoś? (3 odpowiedzi)

Witam Szukam opinii na temat sokowirówki Fitmix Livington za ok 500 zł dostępnej na mango. pl....

Przedstawiciel Thermomix (71 odpowiedzi)

Szukam przedstawiciela thermomix z Gdańska. Ktoś zna??