kwasniewska

hmmm.........polityka......co sadzicie o sondazach z ktorych wynika ze "kwasniewska na prezydenta"://////////???????????
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: kwasniewska

jak zostanie opuszczam kraj

Pani Kwaśniewska zdała egzamin celująco jako pierwsza dama i niech na tym poprzestanie, bo po pierwsze: Prezydent musi mieć wizję Państwa i haryzmę, która pozwoli mu na realizację tej wizji. Musi umieć twardo negocjować, mieć ideały i umieć przekonać do nich społeczność. Mieć odwagę do podejmowania niepopularnych decyzji. Takich przymioto nie ma ani Pan ani Pani Kwaśniewska. Obecny prezydent, owszem zachowywał się w miarę poprawnie, prezentował całkiem nieźle, ale to zdecydowanie za mało. Przecięż nie zrobił nic w celu wycięcia wrzodu jakim jest wszechobecna korupcja a ma sztab liczący kilkuset urzędników w tym wielu prawników, nie próbował walczyć z tymi chorymi układami polityczno
-biznesowymi, które owocowały przekrętami na skalę niewyobrażalną dla zwykłych obywateli. Powie ktoś a co on mógł zrobić ? A owszem mógł, choćby przy pomocy swoich prawników płodzić akty prawne zwalczające to o czym wspominam wyżej, a następnie po odpowiednim nagłośnieniu w mediach przedkładać je sejmowi do głosowania. Myślisz Monisiu, że posłowie mieliby odwagę odrzucania rozsądnych rozwiązań ? O polityce zagranicznej nie wspomnę bo oprócz Iraku większych błędów nie było. Wracając do meritum to po drugie: Pani Kwaśniewska jako prezydent byłaby odebrana przez społeczność międzynarodową jako przedłużenie kadencji obecnego prezydenta a to bardzo źle, bo nie takie są standarty w światowej demokracji. Gdyby to odemnie zależało postawiłbym na Jana Nowaka-Jeziorańskiego, ale jego wiek, więc może pani Julia Pitera z Transparenty International ? Może ktoś ma inne propozycje?

fred napisał(a):

> Pani Kwaśniewska zdała egzamin celująco jako pierwsza dama i
> niech na tym poprzestanie, bo po pierwsze: Prezydent musi mieć
> wizję Państwa i haryzmę, która pozwoli mu na realizację tej
> wizji. Musi umieć twardo negocjować, mieć ideały i umieć
> przekonać do nich społeczność. Mieć odwagę do podejmowania
> niepopularnych decyzji. Takich przymioto nie ma ani Pan ani
> Pani Kwaśniewska. Obecny prezydent, owszem zachowywał się w
> miarę poprawnie, prezentował całkiem nieźle, ale to
> zdecydowanie za mało. Przecięż nie zrobił nic w celu wycięcia
> wrzodu jakim jest wszechobecna korupcja a ma sztab liczący
> kilkuset urzędników w tym wielu prawników, nie próbował walczyć
> z tymi chorymi układami polityczno
> -biznesowymi, które owocowały przekrętami na skalę
> niewyobrażalną dla zwykłych obywateli. Powie ktoś a co on mógł
> zrobić ? A owszem mógł, choćby przy pomocy swoich prawników
> płodzić akty prawne zwalczające to o czym wspominam wyżej, a
> następnie po odpowiednim nagłośnieniu w mediach przedkładać je
> sejmowi do głosowania. Myślisz Monisiu, że posłowie mieliby
> odwagę odrzucania rozsądnych rozwiązań ? O polityce
> zagranicznej nie wspomnę bo oprócz Iraku większych błędów nie
> było. Wracając do meritum to po drugie: Pani Kwaśniewska jako
> prezydent byłaby odebrana przez społeczność międzynarodową
> jako przedłużenie kadencji obecnego prezydenta a to bardzo źle,
> bo nie takie są standarty w światowej demokracji. Gdyby to
> odemnie zależało postawiłbym na Jana Nowaka-Jeziorańskiego, ale
> jego wiek, więc może pani Julia Pitera z Transparenty
> International ? Może ktoś ma inne propozycje?

witam!!!

nawet nie odpowiem Ci na pytanie czy"poslowie mieliby odwage odrzucania rozsadnych rozwiazan?". nie odpowiem tylko i wylacznie z jednego powodu...mianowicie pan prezydent nigdy nie zajmie sie tym co wlasnie do niego nalezy - czyli tym o czym wspomniales, faktycznie ma sporo prawnikow, urzednikow...ale on sam w niejedna afere jest zamieszany, wiec co sie bedzie wystawial, przyznawal??? nigdy w zyciu!!! pilnuje swojego stolka, swoich kolesi partyjnych zeby rozniez nie wylecieli - "REKA REKE MYJE".......
smutne, ale taka jest rzeczywistosc......

no coz.....Jan Nowak-Jezioranski.....to by bylo marzenie......

pozdrawiam serdecznie!!!!!!!!!

To przykre, że taka jednomyślnośc między nami a oboje nie mamy powodu do radości. Na pocieszenie mogę dodać, że następne wybory już niedługo i życzyłbym i Tobie i sobie i wszystkim Polakom więcej zdrowego rozsądku i refleksji nad tym co było, co jest i co powinno być. Jestem dobrej myśli bo wychodzę z założenia, że ta nasza młoda demokracja, choć karze nas za pochopne decyzje to jednak trwa i ciągle dojrzewa a my wraz z nią. To co spędza mi sen z powiek to słaba frekwencja wyborcza, szczególnie ludzi młodych, ale i to się zmieni a na razie pozdrawiam cieplutko.

Precz z KWASEM !!! Niech żyją Z A S A D Y !!!!

Inne tematy z forum

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (117 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...

wokalistka szuka zespołu (97 odpowiedzi)

cześć. przyjechałam na studia do gdańska, w moim rodzinnym mieście śpiewałam w zespole rockowym,...

Białe tango (264 odpowiedzi)

Pan mi nie odmówi Panie Redziński (?) Ćwiczenie czyni mistrza. http://youtu.be/c3_NntYhzV4