maszyna do wypieków chleba - proszę o opinie

Zastanawiam się nad zakupem maszyny do wypieku chleba.
Czy posiadacie taką maszynę? Jeśli tak to czy polecacie zakup takiego sprzętu? I czy faktycznie taki chleb jest smaczniejszy od kupnego?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: maszyna do wypieków chleba

Mam wypiekacz moulinex, taki czerwony. Wypieka chleb i robi dżemy.

W sumie jestem zadowolona. Chleb faktycznie jest smaczny, jednak nam najbardziej smakuje w dniu wypieku, następnego jest trochę gorszy. Mam książkę z przepisami na chleb i inne słodkości i można fajnie kombinować.

Co do dżemów to mam mieszane uczucia bo wychodzą żadkie i ta funkcja jest mi mało potrzebna.

http://www.bing.com/images/search?q=wypiekacz+do+chleba+moulinex&id=8A33F1620E3511BDD043AEBA34591705C418971B&FORM=IQFRBA#view=detail&id=C500F751EA5C745D663C13289943EBC468057CA2&selectedIndex=112

Nie mam.

Jeśli mamy ochotę na domowy chleb - piekę bez maszyny. To nie jest trudne jeśli ma się dobry przepis. :)
Był czas kilku m-cy gdy jedliśmy tylko domowy chleb ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja od dwoch tygodni nie jem kupnego chleba, bo nie mam takiek potrzeby.
Rowniez pieke wlasny chleb bez uzycia maszyny.
Przepisy mozesz znalesc na moja piekarnia.pl
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

kupiłam parę mies temu https://www.zelmer.pl/dla-kuchni/wypiekacze-do-chleba/bm1000 robię często różne chleby dla nas i dla mojej mamy bo też jej zasmakował, robię różne bagietki fajne wychodzą i szybko znikają ,ciasto na pizze rewelacyjne wychodzi inne niż dotychczas robiliśmy . Są inne opcje w niej ale jeszcze nie korzystałam .
Ja z tych leniwych co bawić by mi się nie chciało w pieczenie chleba ,wyrabiania ciasta ręcznie .Wrzucam wszystko i gotowe chlebek jest chrupiący długo leży w woreczku lnianym i przez parę dni nadaje sie do jedzenia dwa razy skorzystałam z gotowej mieszanki do wypieku chleba ale większość piekłam bez użycia mieszanek .Piekę różne chleby z różnymi dodatkami lub bez niczego .

Inne tematy z forum

Najtańsze sushi w Gdańsku (27 odpowiedzi)

Gdzie?