od Annasza do Kajfasza to znaczy:chodzić i nic nie załatwić

W Sopocie obecnie prowadzona jest przebudowa dolnej części Monciaka. Na okolicznych parkanach i konstrukcjach obiektów umieszczone są plakaty prezentujące Centrum Haffnera po zakończeniu inwestycji i zachęcające do zakupu lokali budowanych przez tego inwestora. Pod wskazanym adresem w sieci '.apartamentyprzyplazy.pl znalazłem lakoniczne jak na rozmach tejże inwestycji informacje. Postanowiłem więc czegoś więcej dowiedzieć się w rozmowie telefonicznej. Okazało się, że tak naprawdę chodzi nie o sprzedaż mieszkań lecz ich planów (nic jeszcze tam bowiem nie wybudowano) i nie przy plaży, lecz przy ulicy oraz nie na granicy Sopotu i Gdańska lecz już w samym Jelitkowie o czym świadczy chociażby nazwa ulicy (Jelitkowska) przy której planowana jest inwestycja. Ponieważ interesowały mnie nie tyle wizje "szklanych domów" co gotowe obiekty i nie tyle w Gdańsku co w Sopocie, a dokładnie w tej inwestycji którą ozdobiono plakatami zachęcającymi do inwestowania, poprosiłem o informacje o ofertę na lokale mieszkalne i użytkowe w Centrum Haffnera. Pani która odebrała telefon nie potrafiła niczego powiedzieć o tej inwestycji i z zastrzeżeniem ,że w Sopocie najprawdopodobniej wszystkie mieszkania są już sprzedane skierowała mnie na inny numer. Pod wskazanym numerem poinformowano mnie z kolei, że tutaj (znaczy się chyba w biurze Centrum Haffnera) mogę dowiedzieć się jedynie o lokalach użytkowych,które będą tylko na wynajem, a sprzedażą mieszkań zajmuje się (tyle , że nie wiem w czyim imieniu: inwestora, Centrum Haffnera czy też kolejnego pośrednika) następny podmiot firma Akme Spółka Cywilna, a dokładniej pani Kinga J i podała do niej numer telefoniczny. Okazało się ,że pani Kinga jest na urlopie, a kiedy stwierdziłem ,że nie tyle mi chodzi konkretnie o tę osobę co informacje o inwestycji, pani która odebrała telefon uprzejmie zapytała czy mam na uwadze Kamienicę Morską czy też Wille przy Morskiej ? Po tym pytaniu zorientowałem się ,że mam najprawdopodobniej do czynienia nie z reprezentantem jednego inwestora lecz wielu inwestorów budujących przy tej samej ulicy. Na szczęście nie jest to miejsce, w którym obecnie sprzedaje się dużo mieszkań i po kilku minutach rozmowy udało się ustalić, że Centrum Haffnera (jak mniemam zbyt luźno) związane jest z Kamienicą Morską. W ofercie związanej z tą lokalizacją jest wciąż 5 mieszkań o metrażu 74, 90, 116,130 i 141,78m2. I w zasadzie to są wszystkie informacje na temat tej inwestycji jakie udało mi się uzyskać w firmie Akme. Chyba przez to ,że zbyt wiele usiłowałem dowiedzieć się od osoby która zbyt wiele powiedzieć mi nie potrafiła bądź nie chciała. Być może dlatego ,że jest tam okres urlopowy (w Akme), a nie przez to, że zadałem kłopotliwe pytanie próbując ustalić co w tym budynku będzie na parterze: mieszkania czy lokale użytkowe? Gdy podzieliłem się refleksją, że w profesjonalnej jak sądzę firmie (z branży handlu nieruchomościami) zdziwienie wywołuje fakt ,że klient rozważający zakup mieszkania pyta o to co poza mieszkaniami znajdzie się w tym samym budynku, pani odłożyła słuchawkę w pół słowa. Zatem przerwanie rozmowy przez reprezentanta wspomnianych podmiotów zakończyło moje zainteresowanie współpracą z inwestorem i jego pośrednikami oraz wirtualną wędrówkę od Annasza do Kajfasza szlakiem apartamentów przy plaży. Na szczęście pozostał mi wciąż wybór w swobodnym doborze partnerów w interesach, którego z niezrozumiałych dla mnie powodów inwestor budujący Centrum Haffnera się już pozbawił.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: od Annasza do Kajfasza to znaczy:chodzić i nic nie załatwić

Te mieszkania naprawdę są już sprzedane. Będą wynajmowane w okresie letnim przez firmy, których właścicielami są znajomi z "kancelarii" i NDI. Niestety.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

meble do łazienki pod wymiar - kogo polecacie ? (33 odpowiedzi)

Witam! poszukuję stolarza/firmy, która zrobi mi meble łazienkowe pod wymiar. Kogo polecacie ?...

kto z was kupil mieszkanie w semeko (43 odpowiedzi)

jak sobie chwalicie tego dewelopera

Która lokalizacja lepsza do mieszkania? Gdańsk, Sopot czy Gdynia? (93 odpowiedzi)

Witajcie, nie jestem z 3city a planuje zakup mieszkania. Nie wiem jednak która lokalizacja jest...