pomoze ktos? :)

Chcialam zrobic duszona karkowke. Wszystko pieknie ladnie tylko okazalo sie, ze jest zbyt tlusta i zamiast w sosie wlasnym wyszla najzwyczajniej w swiecie w tluszczu :(:(:( mozna to jakos zniwelowac?
wyczytalam gdzies, ze aby naprawic blad mozna ja przelozyc do naczynia zaroodpornego i po prostu upiec. czy to dobry pomysl?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: pomoze ktos? :)

Kiedy ostygnie, tłuszcz zetnie się na powierzchni - zdejmij tę warstwę, zanim pogrzejesz ją znowu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: pomoze ktos? :)

Dopieczenie w piekarniku to chyba najlepszy pomysł, ja bym ją wyjęła z sosu, osączyła na papierowym ręczniku i do piekarnika, tam reszta tłuszczu powinna sie wytopić!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: pomoze ktos? :)

dzieki dziewczyny, zaryzykowalam i dopieklam. wystarczylo 20 min i jest pyyyyszna :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Najtańsze sushi w Gdańsku (27 odpowiedzi)

Gdzie?