przepis na krem z krówek?

czy znacie jakiś przepis na krem ale z krówek? nie z masy krówkowej, bo jakoś żadna mi nie smakuje..
chcę zrobić tort urodzinowy z kremem na bazie masła i krówek, ewentualnie śmietany kremówki i krówek. Macie coś?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: przepis na krem z krówek?

A gotowane mleko skondensowane połączone z masłem próbowałaś?

mi tez do glowy przyszlo tylko mleko skondensowane "krowka"

gotowe masy sa beznadziejne. Ja wyczuwam w nich grudki cukru. Masę krówkową używam m.in., do 3bita. Wtedy mleko słodzone skondensowane - puszka- gotuję na małym ogniu przez 2,5-3 godz.

na grudki cukru trafiłam tylko w gotowej masie z Biedronki ;)

z reguły sama robię kajmak :) chociaż czasem sięgam po gotowy z Gostynia :] i w nim nigdy nie trafiłam na grudki cukru :]
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

już nie pamiętam w jakiej masie miałam te grudki cukru, bo taką gotową masę kupiłam tylko raz i poprzestałam. Teraz gotuję sama mleko na masę krówkową.

zaryzykowałam i kupiłam tę gotową masę z Gostynia. pycha. zresztą zaraz po przeczytaniu składu (nic zbędnego, tylko mleko i cukier, żadnych aromatów, zagęstników) już się spodziewałam, że trafiłam w dziesiątkę. w smaku super, w konsystencji super. będę używała do różnych kremów.
tylko ciężko było mi go znaleźć - w realu np. nie stał na regale koło innych mas krówkowych w dziale rzeczy do ciast, tylko obok mleczek i śmietanek do kawy :O czyli dział mleka w kartonie i jajek ;]

mówiłam, że dobra ;) mają też wersję kakaową :] też jest dobre :]

Inne tematy z forum

sokowirówka z Mango-ma ktoś? (3 odpowiedzi)

Witam Szukam opinii na temat sokowirówki Fitmix Livington za ok 500 zł dostępnej na mango. pl....

Przedstawiciel Thermomix (71 odpowiedzi)

Szukam przedstawiciela thermomix z Gdańska. Ktoś zna??