Re: przepisy grilowe:)
Aniu - takie jak Ty robisz też najbardziej lubię ale nie zawijam ich w folię:-)
- Ugotowane, przekrojone na pół i wydrążone (ale czasem nie wydrążam tylko wkładam coś między dwie połówki) - napełnione farszem różniastym - np. boczek, sery, szynka, pieczarki, masło jakieś ziołowe...I złożone z powrotem, zawinięte w folię.
- Ugotowane w całości, poprzecinane poziomo jak kiełbaska a w to wetknięte cienkie plasterki boczku albo sera
- Ugotowane, pokrojone w kosteczkę i zawinięte w paczuszkę z folii z czosnkiem, kawałkiem masła, rozmarynem albo innymi przyprawami/ziołami plus ewentualnie dodatek cukinii czy cebuli/boczku też w kosteczkę
- Małe ziemniaczki ugotowane i owinięte w cienkie plasterki boczku czy szynki włoskiej
- szaszłyki z ziemniakami plus co tam mi wejdzie pod rękę:-) najlepiej młode, malutkie gotuję w mundurkach, przyprawiam i w całości nabijam na szpadkę na zmianę z jakimś mięsem i warzywami
Ja jestem meeega ziemniaczara, więc pomysłów u mnie bez liku heheh:-)
0
0