sukces ekonomiczny EURO ?!

przeczytałem artykuł : http://wyborcza.biz/biznes/1,100896,12901248,Euro_2012_dalo_kopa_polskiej_gospodarce__Kopa_w_gore.html

w której mowa o wielkim sukcesie ekonomicznym Polski....

Czy ktoś mi może wytłumaczyć dlaczego nie podano informacji takich jak:
1) Polska wydała, aby zorganizować EURO .... zł
2) Polska zarobiła na tym w tej chwili .... zł
3) W ciągu ... lat inwestycja się zwróci i w roku ... zaczniemy zarabiać (mamy zaplanowane imprezy na stadionach na najbliższe ... lata/miesiące)
4) Dlaczego nie ma takich stwierdzeń: po EURO powstało .... nowych miejsc pracy bo ... zagranicznych firm buduje w Polsce fabryki/oddziały

Czytam same dane, które absolutnie nie przekładają się na konkretne zyski? Dla mnie 2+2=4, a czy z procentów PKB, wzrost wartości marki Polski coś konkretnego wynika??
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: sukces ekonomiczny EURO ?!

A czego pan się spodziewa po szmatławcu ? Prawdy ? Proszę popatrzeć na propagandę walki o pietruszkę unijną - bo te miliardy ewentualnych funduszy mają się nijak do bilionowych długów. Te fundusze nie wystarczą na pokrycie odsetek. Ale o tym propaganda milczy, milczy też o klapie w łupkach gazowych jaką nam szykuje ten rząd.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Karol Nawrocki vel Tadeusz Batyr (12 odpowiedzi)

Niedawno w ogólnopolskich mediach toczyła się i toczy dyskusja dotycząca osoby niejakiego Karola...

Jak uczucia po wynikach wyborów? (10 odpowiedzi)

Moim zdaniem obaj kandydaci dalecy od ideału. Tragedią jest to, że wybór jest pomiędzy złem a...

Karol Nawrocki pozwany za naruszenie dóbr osobistych wdowy po zamordowanym (3 odpowiedzi)

Nikosiu. Istotny wątek też w kontekście wyborów. Chodzi o głębszy kontekst tej sprawy. Karol...