szkoła 48

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko
dziewczyny wiecie może czy w szkole podstawowej 48 na zaspie jest zerówka dla dzieci z rocznika 2007?
Chciałam posłac tam syna do szkoły i nie wiem.
A może macie jakieś doświadczenia z tą szkołą? Czy może rocznik 2007 to już do 1 klasy?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: szkoła 48

5 latek do 1 klasy to chyba jednak troche za mały jest - tymbardziej że obowiązek szkoły od 6 lat przsuneli na nastepne lata - jeżeli juz to tylko zerówka

Moje dzieci chodziły do SP 48
Bardzo sobie chwalę to szkołę, dużo dodatkowych zajęć, fajni nauczyciele.

Czy jest tam zerówka z rocznika 2007 nie odpowiem, bo mam już duże dzieci, ale szkołę jako szkołę bardzo chwalę

A szczególnie nauczycieli WF którzy swój prywatny czas poświęcali dzieciakom :)

Dzięki za odzew.Ja też słyszałam raczej dobre opinie do tej pory, dlatego biorę opcję zerówki w tej szkole.
Wiadomo ,że wolałabym posłać małego do przedszkolnej zerówki, ale sytuacja życiowa zmusza mnie do tego zeby szukać innych rozwiązań. Zerówka dla 5 latków mimo, że obowiązkowa to i tak płatna w przedszkolu a ja chwilowo jestem w takiej sytuacji, że każdy grosz się liczy.

Jakby ktoś wiedział czy jest w sp 48 oddział przedszkolny, albo również planował dać tam dziecko z rocznika 2007 niech da znać, proszę :)

Zerówka jest na pewno w 5 na Meissnera.

hmm wolałabym 48, ale jeśli się okaże, że tam nie ma, to 5 też wezmę pod uwagę. A z sp5 macie jakieś doświadczenia??

tak jest osobno utworzona jedna klasa dla 5-cio latków i na dworze odgrodzony plac zabaw :-) sa 4nauczycielki z czego 2 na zmianie, mozna zapisywac na obiady dzieciaczki i panie przyprowadzają taką grupę pomagaja w jedzeniu (obiady dla tych dzieci sa w trakcie lekcji zeby nie było za gęsto na stołówce)

ooo to brzmi całkiem obiecująco :) Mówimy o sp. 5 rozumiem? :)
a znasz może nazwiska pań nauczycielek? "

ja akurat pisałam o 48.

Nie wiem jak jest teraz, ale 4 lata temu kiedy moje dzieci szły do SP 48 był spory problem z ich przyjęciem, szkoła oblegana dość mocno
Moja mama musiała zameldować dzieciaki u siebie, żeby ze względu na meldunek zostały przyjęte właśnie do tej SP

Natomiast SP 5 w klasach starszych miała złą opinię, ale dla mnie to nie wyznacznik, wszędzie w klasie może się trafić ktoś kto popsuje opinię całej klasie a co za tym idzie, będą krążyć jakieś informacje nie koniecznie pozytywne

Jednak jeżeli masz możliwość zapisania dziecka do 48 i jest tam zerówka, to z ręką na sercu polecam, znam masę rodziców których dzieci do tej szkoły chodzą/chodziły i każdy zawsze pozytywnie się wypowiadał

Ja natomiast ciekawa jestem gimnazjum w tej samej szkole, bo moje dzieciaki od września zostają tam przeniesione :)

Kasia gimnazjum tez jest bardzo dobre. tak jak pisałas ta szkoła jest naprawdę ok. Dyrektor, nauczyciele itd

o 48? Jej super! No to decyzja podjęta! :)
Z zapisaniem nie powinno byc problemu bo to nasz rejon :)
Muszę tam zadzwonić jutro i dowiedzieć się kiedy zapisy.

Crazy, dzięki za odpowiedź :)

Mamm2, podstawówkę naprawdę polecam, ja bym nie kombinowała nawet z inną szkołą :)
Nie spotkałam sie wcześniej z takim zaangażowaniem nauczycieli jak w tej szkole, a szczególnie w klasach starszych 4-6

Naprawdę super !!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kasia, jak dla mnie gimnazjum to tragedia. Nie chce mi się tu wszystkiego opisywać. Wpadnij na tą kawę to ci opowiem.

Inne tematy z forum

przeprowadzka !!?? (40 odpowiedzi)

Sprzedaliśmy dom, kupiliśmy drugi. Musimy się przeprowadzić... Czy zamawiać firmę...

Leszczyńskich (8 odpowiedzi)

Położenie osiedla gwarantuje dostęp do pełnej osiedlowej infrastruktury i szerokiego wachlarza...