toż to szok

kupiłem mieszkanie na osiedlu rodzinnym w zeszłym roku. Rzadko czytam jakiekolwiek posty bo nie mam na to czasu. Nie mam również czasu podglądać sąsiadów no niestety dużo pracy, wyjeżdżam rano, wracam wieczorem. Ale to co dzisiaj tu przeczytałem to przerosło moje wyobrażenia o tym miejscu: i tak czytam a tu jedni to zasr*ńce, drudzy to piraci, samoloty za głośne(osobiście wolę tą opcje niż mieszkanie na szadułkach :) ), następny opowiada że nadchodzi sezon grillowy i teraz debile będą uprawiać libacje w swoich "pseudo ogródkach", a potem ,że niby to getto, że mieszkania na kredyt i tak by można było wymieniać te żale do rana. Ze swojego szeregu znam może 1/3 mieszkańców i nie muszę do nich pałać jakimś wielkim uczuciem każdy ma inny charakter i niektórzy nawet lubią zaimprezować do późna ale jakoś mi to nie przeszkadza. Dziwna sprawa a teraz już wiem ,że dziwni ludzie tu mieszkają.
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: toż to szok

Fakt, Banino jest chyba najpopularniejszym i najczęściej omawianym na forum miejscem w dziale "Dzielnice i Osiedla" ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Reklama dźwignią handlu ;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Niektórym wszystko przeszkadza, tacy są ludzie a na forum wystarczy 10-15 takich ludzi i wychodzi wrażenie że cała Wieś jest taka.Popieram post z początku wątku.Mieszkam w domu ale tez jednych znam lepiej , jednych gorzej, z jednymi lubię zamienić słowo z innymi jakoś nie ma kontaktu. Staram się żeby wszystkich szanować .....w końcu sami kreujemy swoją rzeczywistość.
Pozdrawiam
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 0

Forum nie jest reprezentatywne dla całej społeczności Banina. Kilku-kilkunastów trolli-frustratow sieje tu zamęt, ale nie trzeba się nimi zbytnio przejmować...
Witam nowego sąsiada - mam nadzieję że zameldowany :)
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie wydawał bym tak pochopnych opinii..
A może reszta ludzi jest zastraszona przez nowych mieszkańców ?
Co chwile widzę jak ludzie chodzą z psami na POLE gdzie rośnie zboże i nikt nic z tym nie robi.
Może te kilka osób wyrażą to co myśli reszta
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 12

A w jaki sposób można zastraszyć ludzi, żeby nie pisali swoich opinii na forum w internecie??? Nie rozumiem
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Np nie fajne opinie są minusowane albo zgłaszane adminom a ten aby nie drażnić tłuszczy blokuje i banuje
Czy ta odpowiedź cię zadowala ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 7

@Krytyk
"Co chwile widzę jak ludzie chodzą z psami na POLE gdzie rośnie zboże i nikt nic z tym nie robi."
Widzisz i nie reagujesz, a do innych masz pretensje o brak reakcji? Nie najlepiej to o Tobie świadczy...

Ale cóż, jak pisał Boy-Żeleński:
"Krytyk i eunuch z jednej są parafii. Obaj wiedzą jak, a żaden nie potrafi."
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

Na pole źle, na spacery alejkami źle, na tereny zagospodarowane źle , na łąkach źle.Chyba niektórzy siedzą w oknach z lornetką w rękach i z nudów robią dziennik tras ludzi z psami. Szanowny Pan/i Krytyk- chodzę ze swoimi psami, sprzątam po nich nawet jeśli załatwią się na polu( nie mówię tu o terenach zasianych zbożem- bo tam psów nie puszczam) . Coraz więcej osób sprząta po swoich psach, a luzem biegają psy posiadających domki, którzy nie zamykają bram
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 1

A co wg Ciebie ma być zrobione? Ja rozumiem,żeby się wypowiadał gospodarz tego pola, ale nie, krzyczą wszyscy poza zainteresowanymi. I powiem Ci tak mam dość w kółko gadania o s****ących na polu psach, co ci to przeszkadza ???? Chodzisz tam czy co? i nie mów mi, że kupa psa to nie nawóz i jesteś obrzydzony tym, pomyśl,że gnojownik, którym nawożone jest pole z nieba nie spada i to nie francuskie perfumy. Ja rozumiem jak pies n**** na drogę czy komuś pod płot to trzeba to posprzątać, ale nie w polu. Ludzie wam już się w głowach poprzewracało ! Wszystko źle, nie macie ważniejszych problemów? Na każdym wątku forum zawiść i żale. Rozumiem ,że "starzy" mieszkańcy przyzwyczajeni do większego luzu, teraz mają ciasnotę, bo ilość mieszkańców zwiększyła się kilkakrotnie i ceny ich nieruchomości znacznie spadły, ale pretensje miejcie do tych co tą ziemię sprzedają, a nie do tych co kupują tu mieszkania czy domy. Dzielenie mieszkańców na tych co mają dom i tych co mają mieszkanie -ŻENADA- skoro tak bardzo pilnujecie prawa do własności, to uszanujcie moje prawo do posiadania mieszkania !!! I nic wam do tego dlaczego zdecydowałam się na mieszkanie a nie na dom !!!

I jeszcze jedno czy "starzy" i ci z "domków" nie mają s****ących psów ??

Otóż mają i też je wyprowadzają poza swoje trawniki (może większe od chustki do nosa),i nie sprzątają po swoich pupilach, co więcej często te psy latają samopas po wsi.

Może zamiast tylko narzekać poszukajcie pozytywów z tego że nasza wieś się rozrasta.

Pozdrawiam starych i nowych sąsiadów, którzy wiedzą jakie mają prawa i obowiązki. Szanujmy się na wzajem, a wszystkim będzie się żyło lepiej
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 3

zgadzam sie w 100 procentach !! :)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dziś rozmawiałem z właścicielem tego pola. O psich stolcach nie wspominał, ale o tym, że ktoś mu notorycznie wywala worki ze śmieciami domowymi na pole to i owszem. Tym się objawia szacunek? Gdzie znajdujesz w tym pozytyw?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Na moją uwagę do przeidiotycznej pani z bernardynem o tym że jej pies s****na polu ona była w szoku że to do kogoś należy ..jak by k...... ciągnik rok do roku nie ścinał tego ...

Masakra Ludzie włączcie myślenie - jak kupiliście 4m2 ziemi to tam psy puszczajcie bo to na 100% wasza ziemia
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5

rozdajcie bron i wszyscy się najlepiej powystrzelajcie a ta żenada się w końcu skończy
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

rozpocząłem temat i widzę , że to głównie o psią kupę chodzi cala reszta to tylko pretekst. A co do broni gdyby była u nas legalna to mielibyśmy w Polsce niezły sajgon. A propo pytania czy zameldowany to tak zameldowany.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Byśmy mieli wojnę domowa :) W Baninie toczyły by sie walki w imie psiej kupy ... haha
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Ozonowanie domu (14 odpowiedzi)

Witam wszystkich.Moje dziecko ma alergię i lekarz doradził mi aby co jakiś czas przeprowadzać...

jaki piec wybrać do domu? (99 odpowiedzi)

Witam Proszę o podpowiedź jaki piec gazowy wybrać do domu - ( bliźniak o pow. całkowitej 140m2...

Gdzie w Baninie mogę serwisować auto? (72 odpowiedzi)

Witam jak w temacie gdzie mogę spokojnie serwisowac auto jestem nowym mieszkańcem jest ktoś godny...