zakupy spożywcze przez internet

czy ktoś korzystał. z jakiego z sklepu? jak z wyborem i jakością produktów. czy ceny są porówywalne do stacjonarnych supermarketów? mój mąż dużo pracuje a ja nie mam prawa jazdy a więc zakupy muszę robić w osiedlowaym sklepie dośc drogim. takie zakupy z dostawą byłyby dla mnie super sprawą.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: zakupy spożywcze przez internet

Ja korzystam z dodomku.pl
Mają zawsze jakieś promocje na produkty dziecięce.

Ja kupuje w Almie, nie jest idealnie, ale moze byc ;) . Dowoz super, tylko panienki obslugujace zamowienie w sklepie niezbyt lotne, lub tez przeszkolone by dzialac na szkode klienta. Daty produktow mega krotkie, towar duzo drozszy niz to co zamawiam, bez pytania mnie o zgode itp. Ogolnie jest ok, ale za kazdym razem cos musi byc nie tak. Za to reklamacje od reki uwzgledniane, jak cos mi sie nie podoba (np. zamowilam szynke w promocji za 29.90 za kg, a dostalam za 58,90zl za kg, bez pytania i w wiekszej ilosc)i. Oczywiscie przyjachali sobie po nia, kase dostalam od razu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Piotr i Pawel obsluguje tez online:
http://www.e-piotripawel.pl/

Ja w Almie robiłam bez większych zastrzeżeń , szybko i dokładnie to co zamówiłam, jak czegoś nie mają to dzwonią i pytają czy mogą zamienić na inny produkt.

Ja tez korzystalam z Almy (swego czasu porownywalam ceny, wybor produktow i wypadala najlepiej) i bylam bardzo zadowolona. Za kazdym razem gdy czegos nie mieli - telefon z opcja zamiana na cos innego/podobnego (Ty proponujesz albo oni) lub rezygnacja, terminy przydatnosci zawsze byly ok, a owoce czy warzywa w dobrym stanie :) No i czesto zamawianie przez internet wykorzystywalam do zakupu ciezszych produktow, np kilka kartonow sokow :)

Ja zamawiam od ok. 2 lat, praktycznie co tydzien, poltora. Owszem, dzwonia, ale po pierwsze nie stosuja sie do telefonicznych ustalen, a poza tym robia po swojemu, bez pytania zamaine produktow na duzo drozsze. Ja sprawdzam ceny i daty waznosci zaraz po rozpakowaniu i widze jak jest. Chociaz po kazdej pisemnej-mailowej reklamacji, ze 2 razy jest bez zastrzezen ;) .

Ja wlasnie do ciezkich produktow wykorzystuje, ale oprocz tego cos biezacego tez i srednio to wychodzi. Ale Piotr i Pawel byl jeszcze gorszy, bo ciagle mi przywozili cos czego nie zamawialam ;) .

kupuje ktoś w Leclercu?

a jak wypada tesco??

A Tesco jest juz u nas? Wiem, ze dziala to w Warszawie ale o Trojmiescie jeszcze nie slyszalam. A przyznam, ze czekam na ten moment z utesknieniem ;) .
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

ja tez kilka razy robilam zakupy w almie , tez dzwonili jak czegos nie bylo. czasami mja fajne proocje na 'egzotyczne' produkty , dla mnie minus ze teraz nie mozna piwa kupic w gdyni ;/

oo ja w Tesco też bym brała zakupy do domu, te cięższe, tak jak dziewczyny pisały :) a najchętniej jak by była opcja w Lidlu, bo tam zazwyczaj te cieżkie rzeczy kupuję typu cukry, mąki, mleka itp.
a z tego co wiem Piotr Paweł i Alma drogie sklepy są :l ale może popatrzę i się kiedyś odważę... a jak pan przynosi te zakupy to gotówką zawsze trzeba płacić czy kartą też można?

W Almie zawsze place karta.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

mozna karta, gotowka, przelewem.

jeszcze ktoś??

ja robie w almie- bez zastrzezeń. najbardziej mi sie podoba jak pan jest zmachany z siatami a nie ja ;)
a w trojmiescie e-leclerc dziala?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

leclerc: http://www.hipergdansk.pl - ceny są takie same jak w sklepie stacjonarnym, jest opłata za dowóz lub odbiór własny bez dodatkowej opłaty. AgusiaGda - ja kupuję ;-] i wysyłam męża po odbiór bo bez sensu za dowóz dopłacać jak tak blisko. Najwięcej czasu się traci na łażenie po sklepie no i kolejki. Tylko szkoda, że nie wszystko co w sklepie jest już dostępne on line.

Kupowałam też w dodomku.pl - ale to jak jeszcze kupowałam dużo słoiczków dzieciowych :]

i na A.pl - ale tylko jak mieli promocje na grouponie.

Wszędzie ok, ale świeże mięso, wyby, owoce, warzywa to wolę sama wybrać po "mojemu".

Tydzien temu kupowalam w almie. Wszystko ok. Pani dzwonila, jak czegos nie bylo, pan dzwonil w sprawie dostawy. Pare probek dorzucili. Jestem zadowolona :)

podbijam wątek, bo mam pytanie o koszt dostawy z Leclerka -
Wiecie może, czy jest zmienny w zależności od kwoty zamówienia, czy stały?
nie mogę tej informacji znaleźć....

Dziewczyny mam pytanie a propo Almy, czy tam sie placi wczesniej, juz przy skladaniu zamowienia czy przy odbiorze dopiero?

Ja płacę zawsze przelewem, ale przy odbiorze też możesz.

@ _s_ koszt dostawy z Leclerc zależny jest od odległości - od 12,99 zl w najblizszych dzielnicach

na produkty dzieciece centono.pl jest bezkonkurencyjny cenowo

ja też brałam zakupy z tesco i podobnie głównie te cięższe, ale oprócz tego też makarony i trochę mrożonek.
ostatnio czytałam, że wprowadzili nawet możliwość zakupów przez smartfona, ktoś z was może korzystał?

Inne tematy z forum

Przedstawiciel Thermomix (71 odpowiedzi)

Szukam przedstawiciela thermomix z Gdańska. Ktoś zna??

sokowirówka z Mango-ma ktoś? (3 odpowiedzi)

Witam Szukam opinii na temat sokowirówki Fitmix Livington za ok 500 zł dostępnej na mango. pl....