zaspa i nie tylko sklep z zabawkami + eko

Myślę nad otworzeniem własnego biznesu. Pomysł na sklep z zabawkami przewijał się u mnie już jakiś czas tamu.
Myślę nad otwarciem sklepu z zabawkami ale nie tanimi plastikami z chin, a nawet nie typowymi fisher price itd tylko z zabawkami drewnianymi - puzzlami, układankami, klockami, z grami planszowymi, logicznymi. Oprócz tego zabawki hand made. myślę też nad chustami do noszenia dzieci i pieluchami woelorazowymi.
Co sądzicie o takim pomyśle? Czy jest zapotrzebowanie na tego typu sklep?
Czy same jako mamy skorzystałybyście z takiej oferty? Uważacie że brakuje takiego miejsca?
Z góry będę wdzięczna za opinie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: zaspa i nie tylko sklep z zabawkami + eko

dla mnie pomysł bomba, ale musiałabyś włożyć dużo pieniędzy żeby ten sklep wyglądał porządnie skoro chcesz sprzedawać dobre gatunkowo rzeczy- daj znać na forum jeśli otworzysz- odwiedzimy

Dzięki :)
Chciałabym się postarać o dotacje z UE na założenie własnej firmy. W tej chwili to jeszcze strefa marzeń i odległych planów. Ale co raz bardziej się do tego przekonuję.

Super pomysł, jak już otworzysz to na pewno Cię odwiedzę.

Na Przymorzu jest już takie coś, zobacz, jaki oni mieli na to pomysł (sklep jest super):

http://www.mamazen.pl/

Moim zdaniem pomysł dobry, jest trend na eko i na pewno będą klienci, ja sama nie przepadam za pieluchami wielorazowymi czy chustami ale drewniane zabaweczki jak najbardziej!

Widziałaś ludzi kupujących na stoiskach przed kasami w supermarketach?
Widziałaś kogokolwiek i kiedykolwiek w Mamazen chociaż jest tam ciekawy asortyment czy w sklepach eko o jakimkolwiek profilu?
Nie znasz sklepów które pojawiły się na Zaspie czy Przymorzu, z zabawkami, i zniknęły bo ceny siłą rzeczy były kosmiczne?

Mam wrażenie że jesteś odrealniona.

Oczywiście każdy zapytany zadeklaruje że fajnie by było gdyby miał pod nosem taki sklepik. Z obrotami prawdziwego sklepu nie ma to nic wspólnego.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wiesz, nie chcę ci krakać ale po prostu jako mama dziecka paroletniego i znająca doskonale akurat te dwie dzielnice, uważam że pomysł jest OK ale lokalizacja zła.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

FFerf, z całym szacunkiem, ale takie sklepy jak MamaZen istnieją - jak widać - i utrzymują się na rynku. Zauważ, że poza sklepem stacjonarnym mają też internetowy. Moda na ekologię jest silna, olać pieluchy jednorazowe - mają fajne zabawki, chusty, środki czyszczące, kosmetyki.

Czy kogoś widziałam w środku - owszem, siebie i kilka innych osób przy okazji. :)

Lokalizacja - oni są położeni fajnie, bo w pobliżu nowych bloków, gdzie są drogie mieszkania i biedota raczej tam nie mieszka.

Ale dzielnica, jako ogół, jest raczej przeciętna, i zgadzam się, że lokalizację sklepu warto przemyśleć. A myślałaś o powierzchni w jakimś centrum handlowym?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tylko lokal gdzieś na Zaspie czy Przymorzu można wynająć np. od spółdzielni za kilkaset zł, a w centrum handlowym za kilka tysięcy ;) i umowa na długi czas ;)

ja bym raczej skupiła się na działalności przez Internet, sklep stacjonarny traktując jako miejsce osobistego odbioru lub zakupów stałych klientów.

Musiałabyś mieć dobry sposób. Kiedyś mamazen miała sklep gdzie indziej, robiła warsztaty i była kawiarnia ale to nie wypaliło. Za bardzo "słuchała" chustoforum a internet nie jest prawdziwym klientem tylko bagażem niespełnionych frustracji ludzi.

Rodzice są bardzo trudnym klientem. Chcieliby wiele np aby to był market albo klimatyczna kafeteria ale potem i tak siedzą w domu i kupują przez internet.

Na zachodzie takie miejsca funkcjonują, są klimatycznymi sklepikami ze wszystkim, od kosmetyków, po warzywa np w drewnianej oprawie. U nas kultura nie nasiąkła takim życiem z jednej strony a wysoki narzut cenowy z drugiej strony.

Aniu, odezwałąbyś się do mnie na maila k.sukiert@gmail.com:) bo mam pytanko;)

Inne tematy z forum

przeprowadzka !!?? (40 odpowiedzi)

Sprzedaliśmy dom, kupiliśmy drugi. Musimy się przeprowadzić... Czy zamawiać firmę...

Leszczyńskich (8 odpowiedzi)

Położenie osiedla gwarantuje dostęp do pełnej osiedlowej infrastruktury i szerokiego wachlarza...