żłobek - Kawiny, Wielki Kack, Dąbrowa

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko
Po wakacjach wracam do pracy - rozważam dwie ewentualności - żłobek albo nianię - może polecicie jakiś dobry żłobek w tych okolicach ( dla dzieci od roku ...) ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: żłobek - Kawiny, Wielki Kack, Dąbrowa

do góry ....

Podbijam bo też mogę być zainteresowana:)

jeszcze raz podbijam

jest taki żłobek Tup Tup, ale na Wiczlinie tyle, że nie daleko Dąbrowy

do góry

Nie znacie żadnego?

znalazłam Baby place:
http://www.babyplace.pl/

muszę tam się udać na rozeznanie :)

Ciekawe czy są o nim jakieś opinie

dziewczyny podbijam wątek, czy któraś z was ma dziecko w baby place? będę wdzięczna za szczere opinie. a może prowadzacie swoje maluszki do innego żłobka w tych okolicach?

hop hop

myśmy w końcu wybrali nianię, wg mnie to lepszy wybór

a czy to był wynik negatywnej selekcji żłobków czy po prostu boisz się choróbsk?

Po pierwsze na Wielkim Kacku raczej jest mały wybór żłobków dla dzieci poniżej 1,5 roku, oprócz baby place chyba jeszcze tylko jeden znalazłam, ale odpadł w przedbiegach bo nawet miejsca na plac zabaw na świeżym powietrzu nie było ...

Poza tym boję chorób, bo w pracy raczej nie będę mogła co chwilę chodzić na zwolnienia.

Po trzecie - w większości żłobków nikt nie wychodzi na spacery z tak małymi dziećmi, a moja mała najchętniej większość dnia by na dworze spędziła.

Po czwarte - różnica w cenie - pomiędzy osobą która poświęci małej cały czas a żłobkiem gdzie jedna opiekunka przypada na ok 4 dzieci też nie jest tak duża.

pewnie masz rację ale mi zależy na tym żeby mała miała stały kontakt z dziećmi bo bardzo do nich lgnie, a poza tym boję się obcej osoby w domu sam na sam z dzieckiem a poleconej opiekunki nie mam więc raczej wybieram opcję żłobka, która jak wiadomo też nie jest idealna :/ oprócz baby place jest jeszcze muszelka i u cioci kloci oraz od 1,5 roku delfinek więc mam nadzieję znaleźć dobre miejsce dla małej.

dlatego chętnie poczytam opinie mam które prowadzają dzieci do tych miejsc :)

Zocha ja też słyszałam o Baby Place,widziałam zdjęcia i fajnie się prezentuje.Szkoła rodzenia och!mamo ma tam zajęcia i przeglądając ich ofertę trafiłam na Baby Place. Jest też nowy punkt,o którym pisała nilka,ale nie pamiętam nazwy. Przy sklepie Meblik na Karwinach vis a vis Bobowózki masz na moście baner o nowym (chyba przeniesiony z Legionów) żłobku SUPERNIANIE http://www.supernianie.eu Mają dzień otwarty 27.08 o ile dobrze pamiętam.My szukamy punktu opieki,do którego raz/dwa w tyg.na 3-4godz.będzie mogła zostać Miśka.Nowy punkt opieki razem z BabyCAFFE lada dzień otworzą na Fikakowie na ul.Gryfa Pom.52.Nilka,Zocha zapraszam na jakąś kawusię:)to vis a vis mojego bloku.

to pisz pisz jak tylko otworzą :), z chęcią się spotkam na jakiejś kawce :)

Już za tydzień wracam do pracy, ale jak wszystko pójdzie zgodnie z planem to pracę będę kończyła o 14tej, więc nie jest źle :)

kwiatek wiem że taki punkt opieki na godziny czynny całą dobę powstanie niedługo na strzelców ale szczegółów jeszcze nie znam. jak się dowiem to napiszę oczywiście :)
a na baby caffe chętnie się przyłączymy :)

Dzięki za info;) czekam na więcej szczegółów;) Jaka to dzielnica Gdyni?

Dzwoniłam do Akademii Supernianie- dzień otwarty jest 27 sierpnia w godz.10.00-14.00:) Nie można zostawić malucha na kilka godzin pod ich opieką, tylko 3 pełne dni w tygodniu- a nam póki co nie jest to potrzebne.

Pozdrawiamy:)

Strzelców to przedłużenie Żniwnej, zaraz za torami na karwinach

ja podbiję bo też jestem zainteresowana

Dzięki:)

Taki na godzinę można zostawiać w delfinku na Karwinach moja córa była tam już kilka razy na rytmice i była bardzo uśmiechnięta. A też nie daleko mieszkam więc widzę jak wychodzą na tarasik i dzieci mają dobrą opiekę

Re: żłobek - Kawiny, Wielki Kack, Dąbrowa,Chwarzno

Ja polecam Żłobek Safari w Gdyni Chwarznie przy ul.Okrężnej 1A ( 2 min.od Obwodnicy Trójmiejskiej) przyjmują dzieci w wieku 1 - 3 lat.Mają komfortowe warunki : salę zabaw 50 m, osobno sypialnię oraz ogród i co ważne tydzień adaptacyjny gratis!ich strona to http://www.safari.edu.pl polecam!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: żłobek - Kawiny, Wielki Kack, Dąbrowa,Chwarzno

W super nianiach byłam na Karwinach nie przeniesli go z redlowa tylko to ich 3 zlobek, sale ogromne-na moje oko po 40m-babskie oko-wyposazenie wszystko nowe-
cena z jedzonkiem 850zll tylko wpisowe 400zl ale na raty sie da rozlozyc

Inne tematy z forum

Majer Hurt Jaj i Mapart - proszę o opinie. (12 odpowiedzi)

Czy ma ktoś jakieś świeże informacje na temat tych firm? Czy te firmy dalej są w spółce?...

Nowe Karwiny (18 odpowiedzi)

Inwestycja powstaje w dzielnicy Karwiny, a więc w okolicy, gdzie od lat istnieje rozwinięta...