Kto się teraz stara o dzidzię? cz.4

zakładam nowy, bo tamten już jest nieco przydługi,mam nadzieję, że nie macie nic przeciwko :) może teraz się troszkę ożywi ;)

u mnie oczekiwanie na @....jestem po odstawieniu anty więc nawet nie wiem,kiedy się teraz jej spodziewać :) przytulaliśmy się, ale jakoś nie liczę na cud...choć..kto wie ;) byloby miło ;)

a jak u Was?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Kto się teraz stara o dzidzię? cz.4

janka dziękuję, ja tez trzymam kciuki za Twoje starania :) u mnei wciąż brak @.... wmawiam sobie, że to na bank nie ciąża (przeciez nie moglo się udac tak od razu po 1 razie:) bo nie chcę się nakręcać....Chyba w poniedziałek będę musiala pójsc na betę bo wyjezdzamy i chcę wiedzieć na czym stoję...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Hej dziewczyny, do mnie przyszla @ wiec zaczynamy 2 cykl staran, moze sie teraz uda, jakos w walentynki przypadac bedzie owulacja :-) a co u was? Aleksandra29 trzymam kciuki zeby @ nie przyszła :-)

i jak tam dziewczyn?u mnie wciaz brak @... mdli mnie, bolą mnie sutki, więc czekam i czekam.... postaram się umówić na wizytę do gina bo może coś z hormonami nie tak...

ja wciąż w oczekiwaniu na @ to już 32 dzień...ale jestem po odstawieniu tabletek, więc pewnie ten nieco wydłużony czas spowodowany jest rewolucją w organizmie...

Jak samopoczucie u Was?

Z mojej strony moge powiedziec, ze takie czekanie na mozliwosc zrobienia testu, czekanie na nie pojawienie sie okresu, finalnie czekanie na dobra nowine jest najwiekszym zyciowym sprawdzianem z cierpliwosci :-)

Ja teraz czekam i za kilka dni okaże się czy coś się udało :) mam nadzieję że @ nie przyjdzie :) Pozdrowienia dla was dziewczyny i trzymam kciuki za nas wszystkie :)

No właśnie chodzi mi o te z Rossmanna. Już je chciałam brać ale wstrzymałam się. Ja mam bolesne jajeczkowanie i ostatnio miałam 2-3 dni wcześniej i miesiączke też dostałam wcześniej. A czytałam ostatnio że może mnie boleć brzuch podczas jajeczkowania ale może być już po. Dlatego dla pewności kupię te testy jednak.

Mi sie pokrywają, choc teraz o 1 dzień szybciej niz wyliczylam pokazaly sie kreski. Ja kupuje w rossmanie i jestem zadowolona
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

ktore testy kupujecie? :D z allegro czy ze sklepu?

Czy wynik testow owulacyjnych pokrywal Wam sie z tradycyjnym obliczeniem typu: jesli moje cykle trwaja 27 dni to owulacja przypadnie na 13/14 (plus margines na 11,12,15 dzien ze wzgledu na prawdopodobna zywotnosc plemnikow).

Jesli Wam te dni z testow i z 'kalendarza' sie NIE pokrywaja to dajcie mi prosze znac to wtedy tez zakupie je.

Najblizszy okres mam dostac 9 lutego, oczywiscie licze na to, ze sie nie pojawi :))

Hej co do testów owulacyjnych to ja stosuję juz drugi raz. Za pierwszym razem pokazaly sie 2 kreski (tylko pamietajcie ze druga kreska musi byc tak samo ciemna, jak jest jasna to sie nie liczy) i udalo nam sie zajsc w pierwszym cylku. A teraz przed staraniami rowniez uzywalam i i tez byly 2 kreski w okolicach owulki wiec mysle ze to dziala, ja w sumie tylko na tym bazuje. No zobaczymy teraz we wtorek czy wcelowalismy :-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

dziś mam teoretycznie termin @....zobaczymy... ;) a jak u Was staraczki/?Kjopa a jesli chodzi o testy to też mam zamiar ich uzywac...zobaczymy czy pomogą :)

Ja stwierdziłam, że chyba kupię testy OWU i jak się nie uda to będę się martwić dalej. Próbowałyście może czy się sprawdzają te testy?

ja mam tarczycę książkową(przynajmniej mialam w zeszlym roku), prolaktynę podwyższoną, ale gin.twierdzi, ze nie ma tragedii... (napiszę Wam potem wynik i może porównamy bo wydaje mi się, że to jednak byla spora "nadwyżka"). Zobaczymy jak będzie. W styczniu był pierwszy cykl bez tabletek, przytulalismy się, ale nie liczę na cud (tak jak pisalam wyżej).Teraz jestem w 25dc i czekam na @...po odstawieniu tabletek podobno może sobie przyjsc kiedy chce.Póki co objawów na @ brak. Bolą mnie jedynie sutki, a tak to normalnie...

powodzenia dziewczyny i milego dnia ;)

Hej dziewczyny, w ostatnim wątku cieszyłam się 2 kreskami, niestety nie udało się i 5 tyg straciłam ciążę :-( ale dziś dołączam do Was ponownie i z mężem już zaczęliśmy staranka, mam nadzieję, ze tym razem się uda i będzie wszystko dobrze. Za tydzień będę testować i zobaczymy. Pozdrawiam dziewczyny i trzymam kciuki

Basiula jedyne co to mialam przebadana tarczyce i prolaktyne. Bylam u lekarza w roznych fazach cyklu i bylo potwierdzane ze owulacja i jajeczkowanie jest ,ale pewnie za duze parcie mielismy. Zaszlismy w najmniej spodziewanym momencie,mialam z lekarka ustalic wlasnie dalsze dzialania :) . U Nas trwalo to ponad rok,jak slysze zalamanie u par po jednnym trzecz czy pieciu cyklach to mnie troche dziwi Nas lekarz zawsze uspokajal i dawal nadzieje. Nie kochalismy sie tylko w dni plodne ktore wcale nie musialy byc tymi dniami przeciez nasze organizmy szaleja i czasem sie to przesiwa u mnie zawsze tak bylo.Trzymam kciuki za Was i zycze 2kresek na tescie kochane :) ps.choc wiem ze to trudne ale wytrwalosc i cierpliwosc poplaca!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Pola w tabletkach lub w plynie "wiesiolek", poczytaj w necie ja przy staranich go stosowalam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ja juz w ubieglym roku zakonczylam historie z wysoka prolaktyna. Objawem byly krostki pod linia zuchwy. Lekarka mowila, ze to glownie w tym miejscu wychodza oznaki. Ze strony farmakologicznej dostalam leki a porada od strony zyciowej - nie stresowac sie :)

czy ktoras z Was moglaby polecic jakies ziolowe tabletki, herbaty cokolwiek na wieksza ilosc sluzu plodnego?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dziewczyny powodzenia :-)

Polecam zbadać sobie prolaktynę (hormon stresu) i tarczycę. Ale u Nas prolaktyna była za wysoka i po braniu dostinexu-tabletki pół na tydzień przez miesiąc to dokładnie w tym miesiącu zaszliśmy-pomaga,a nie szkodzi :-) Bo niestety stres powoduje,że się nie udaje i mamy blokadę owulacyjną :-)

Jakby któraś potrzebowała tych tabletek dostinex na zbicie prolaktyny to zostało mi parę tabletek i mogę tanio odsprzedać ;-)

Pozdrawiam i walczcie o swoje przyszłe dzieciaczki ;-)

Monika dzięki za stronkę, wszystko napisane jak dla "głupków" więc ogarnę :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Jaki najlepszy i najtańszy blender? (13 odpowiedzi)

Chciałabym zacząć robić sama papki małemu,jednak słoiki są za drogie.On zjada cały taki mały...

Jakie zabawki edukacyjne polecacie? (32 odpowiedzi)

Chcę kupić jakieś zabaweczki Amelce ale nie mogę się zdecydować co jej kupić, za dużo tego...

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (50 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...