Kto się teraz stara o dzidzię? cz.4

zakładam nowy, bo tamten już jest nieco przydługi,mam nadzieję, że nie macie nic przeciwko :) może teraz się troszkę ożywi ;)

u mnie oczekiwanie na @....jestem po odstawieniu anty więc nawet nie wiem,kiedy się teraz jej spodziewać :) przytulaliśmy się, ale jakoś nie liczę na cud...choć..kto wie ;) byloby miło ;)

a jak u Was?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Kto się teraz stara o dzidzię? cz.4

A ja bym powtorzyla badanie, nie wiem czy wiesz, do badania prl trzeba byc po przespanej nocy, bez wysilku, bez stresu, chyba 2 dni bez wspolzycia...
Ja robilam badanie w lutym i prl bez obciązenia wyszla mi 800 a zrobilam ostatnio i wyszlo mi lekko ponad 300.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

aleksandra a długo się staraliście??:)Kurcze my spróbujemy jeden dwa cyykle a jak się nie uda to pójdę i poproszę o jakieś lek,skoro innym się udaje to może i nam:) jestem tydzień po owulacji i staram się nie nakręcać ale ciężko jest,dziewczyny które piszą żeby odpuścić i się nie nakręcać może podadzą sposoby jak to osiągnąć??:D:)

Ja zaszłam w ciążę pomimo podwyższonej prolaktyny...nigdy jej nie leczyłam i się udało...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Pierwsze pobieranie 534,4 60min 2 pobranie (po tabletce) 5711 120min 3258. A wartości są 102-496. Mówił ze mam podwyższone i musze wziąć leki jeśli chce zajść w ciążę

czarnulkaaa bardzo masz podwyższoną prolaktynę, ja mam też troszkę ale lekarka powiedziała mi, że na razie bez leków mamy się starać i właśnie zgłupiałam bo wszędzie pisze, że podwyższoną prolaktynę trzeba leczyć bo uniemożliwia zajść w ciąże...:(

Cześć dziewczyny.
Byłam dzisiaj na badaniu ( test metoklopramidem - prolaktyna )
Wyniki odebrałam, prolaktyna podwyższona.
Ginekolog przepisał mi tabletki Bro****on, mam brać przez 3 miesiące na noc. Mam nadzieje, że wszystko się unormuje. Trzymam mocno za nas wszystkie kciuki!

Dzieęki za odpowiedz,macie rację nie ma się co nakręcać ...

U mnie od samego początku lekarz też nie nastawiał optymistycznie, ponieważ cały czas sugerował, że zarodek jest za mały w stosunku do wieku ciąży. Od początku ciąży byłam na zwolnieniu i podtrzymaniu i o tyle psychiczne poczucie, że zrobiłam wszystko, co mogłam i sobie nie mam nic do zarzucenia. Pomaga Mi właśnie myśl, iż natura naprawiła swój błąd i usunęła zarodek, który posiadał wady genetyczne.

Amelia super to ujęłaś. Ja też teraz sobie tak wpoiłam w mój móżdżek, że dziecko byłoby chore a natura wie co robi i tak miało być. Ja od początku czułam, że coś będzie nie tak ale odpychałam te myśli i myślałam pozytywnie. W życiu trzeba liczyć się z każdą sytuacją tą dobrą i tą złą. Choć na pewno przyciągać te dobre.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

W części przypadków poronień winny jest nasz organizm - jakieś wady anatomiczne, choroby, problemy hormonalne, ale to jest mniejszość. Jednak bardzo często za poronienia jest odpowiedzialna selekcja naturalna - powiedzmy, że natura naprawia swój błąd i usuwany jest zarodek który posiada poważne wady genetyczne. Częste jest również puste jajo płodowe.
Także nie ma jak się ustrzegać przed poronieniem... Kiedys kobiety nawet nie wiedziały, że są w ciąży, traciły ciążę myśląc że to mocniejsza miesiączka. My dzisiaj wiemy już bardzo wcześnie o ciązy - ma to swoje plusy, ale również minusy właśnie w postaci tego, że się martwimy się o coś o co zupełnie nie powinnyśmy, bo niestety ale poronienia często bywają naturalne i nie jest to coś przed czym powinnyśmy się ustrzegać, bo przecież każda z nas chce aby nasze dzieci były zdrowe. Do tego zdarza się dość często, że na siłę próbuje się utrzymać ciążę, która nie powinna być utrzymana....

Nie bój się, bo to błędne koło... Nie ma co się nakręcać tylko trzeba patrzeć optymistycznie.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dziewczyny przepraszam, za ciekawość ale wiecie dlaczego poroniłyście, jak się tego ustrzec??kurczę jeszcze mi się nie udało zajść w ciąże ale cały czas boję się, że poronię:(
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Cześć dziewczyny Ja też dołączam do Was. Od stycznia podczytuje Was i skorzystałam z porad o testach owu. W lutym dwa testy owu na drugim wyraźna mocna kreska przytulanko a po nie długim czasie test ciążowy a na nim druga wyraźna kreska, beta i potwierdzenie ciąży. Radość przeogromna, że za pierwszym razem i od razu się udało. Szczęście nie trwało długo, bo w 11 tygodniu poroniłam na same święta:( przede mną badania, które mam nadzieję, że wyjdą dobrze.

Kjopa3 współczuję

Dziewczyny dołączam do was. Od jakiegoś czasu podczytuję. Starania zaczęliśmy w marcu, potem w kwietniu odpuściliśmy (wyjazd męża) i teraz maj przed nami. W międzyczasie okazało się, że mam podwyzszone tsh i niskie ft 4 więc muszę iść do endo. Wizytę mam za tydzien i zobaczymy co dalej.

Kjopa tak bardzo mi przykro. Rok temu także przeżyłam stratę w 8 tygodniu. Trzymaj się.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

hej, założyłąm nowy wątek ale wiedzę, że się nie przyjął, my cały czas się staramy zastanawiam się czy nie chodzić na monitorowanie cyklu do gina, któraś chodziła?? Kjopa3 bardzo Ci współczuję!

Niedługo dołączam spowrotem bo poroniłam. Jak będzie zielone światło to staramy się dalej.

U mnie dalej nic :( dalej mam brać tabletki du******n i w tygodniu zrobić test metoklopramidem na poziom prolaktyny w surowicy i z wynikami do lekarza i jak wynik będzie zły to dostane kolejne leki. Mam nadzieje ze się uda

ehh przeżywam to samo,jeju o tym wszystkim nie da się nie myśleć, nie liczyć:/ kurczę jednak tak jak mi lekarka mówiła najlepsze ciąże wychodzą z wpadek:P

Dokładnie - Hania nie myśl negatywnie. Może jakiś urlop? :)
Chociaż powiem Ci, że również mam trochę tych negatywnych myśli. Dzisiaj teoretycznie powinien przyjść okres, bo 28 dzień cyklu. Ciekawa jestem co z tego wyjdzie.
Pozdrawiam Was wszystkie, trzymajcie się ciepło :)

Hania trzymam kciuki. Ważne zbyś nie myślała o tym obsesyjnie. I tak będziesz wiedziała kiedy masz dni płodne i tak ale najlepiej na luzaka.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jak tam dziewczyny? Mi zostały 3dni do spodziewanej@ , ale mam przeczucie, że nadejcie, coś mi w środku mówi że kolejny raz się nie udało... Ja chyba odpuszczam to liczenie cykli i czekanie, to myślenie mnie wykańcza: (. W poprzednie ciążę zachodziłam poprzez wpadkę, a teraz jak tak tego pragnę to nie wychodzi. Złapałem przez to wszystko tylko jakiegoś doła
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum

urlop macierzynski, urlop tacierzynski...kilka pytan. (30 odpowiedzi)

mam pytanko do kogos kto z prawem, i sprawami kadrowymi jest na bierzaco.. zastanawiam sie czy...

księgowa?? czy warto? (40 odpowiedzi)

post dotyczył będzie pracy.. a właściwie jej zmiany...obecnie pracuję jako powiedzmy pracownik...

Dieta warzywno-owocowa dr.Dąbrowskiej-ktoś stosuje? (29 odpowiedzi)

Dziewczyny,czy któraś z Was stosowała tę dietę,badz stosuje? Bardzo mnie zaciekawiła,chciałabym...