Kto się teraz stara o dzidzię? cz.4

zakładam nowy, bo tamten już jest nieco przydługi,mam nadzieję, że nie macie nic przeciwko :) może teraz się troszkę ożywi ;)

u mnie oczekiwanie na @....jestem po odstawieniu anty więc nawet nie wiem,kiedy się teraz jej spodziewać :) przytulaliśmy się, ale jakoś nie liczę na cud...choć..kto wie ;) byloby miło ;)

a jak u Was?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Kto się teraz stara o dzidzię? cz.4

tez proponuje zmienic lekarza. w usg moze juz cos byc widoczne, warto sprawdzic czy pecherzyk w macicy, a np. ciaza pozamaciczna. przyrost bHCG przeciez byl ladny. jesli prywatnie bylas to moze bedzie chcial "naciagac" cie na dodatkowa wizyte.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

No ja też bym zmieniła chyba lekarza... a chodzisz na nfz czy prywatnie? No w każdym razie na usg cos tam by było już widać, pęcherzyk czy jest czy nie, beta betą ale usg uważam ze dobrze jest zrobić, mógł chociaż sprawdzić
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

czemu tak uważasz mamo??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Aleksandro, koniecznie zmień lekarza
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

No i jestem po wizycie... lekarz odmówił wykonania USG twierdząc, że jest zdecydowanie za szybko....(ostatnią miesiączkę miałam 01.01.2015)..ponad to powiedział, że pierwszy wynik bety 187 to za mało, żeby stwierdzić ciążę, a drugi 2617 to z kolei też szału nie ma...kazał na cito powtórzyć w poniedziałek i od razu do niego przyjechać jeszcze raz... Co więcej, podobno mam krótką szyjkę a to źle wróży, więc jeśli będzie ciąża to od razu na zwolnienie...oczywiście to czy jest ciąża stwierdzi po kolejnym badaniu beta hcg ( a nie USG)...

Ja również trzymam kciuki oczywiście napisz wszystko co i jak moze będzie widać ta czarna kropeczke :-) :-*

Aleksandra 29 trzymał kciuki i koniecznie daj znać.

Dziewczyny trzymam kciuki za kazda z was ;)ja jutro do giną ide zobaczyć czy ktoś tam w środku w brzuszku zamieszkal. ;)to 6 tydzień teoretycznie wiec juz powinno być coś widać ;)

Ja z kolei dziś mega zmęczona, aż dziecku włączyłam pioseneczki i poszłam spać, totalny odlot ;) I nie wiem czy to zbieg okoliczności czy się udało :) w poprzedniej ciąży na tym etapie latałam do toalety tak często że podejrzewałam zapalenie pęcherza - w ogóle się nie spodziewałam ciąży, baaa wręcz "wiedziałam" że to niemożliwe i w ogóle tego nie brałam pod uwagę ;)
U nas jeśli się udało to będzie "śmiesznie" bo ten cykl zaczął się 22.01 a z synkiem 21.01, data porodu tej by była na 29.10. a z synkiem miałam na 28.10. (urodzony wcześniej w 40tyg przez wywoływanie, ale gdyby tu się udało i też by wywoływali wcześniej np w 40tyg to by była różnica 2lat i jednego dnia :P)

Ja też poczekam ale poszperałam i niektórym testy powychodziły w 10 dniu około więc chyba kupię taki co będzie miał napisane że wykrywa tak szybko ciążę. Ale poczekam tak do poniedziałku albo ciśnienie mi zejdzie i zrobię dopiero za tydzień. Czuję w podbrzuszu jak bym miała balon i takie skurcze jakby dlatego się nakręcam. No i przez to częściej latam do toalety. Jestem na urlopie więc tym bardziej. W poniedziałek do pracy więc też będę mniej myśleć.

są dwa rodzaje testów tych domowych - większość wskazuje ciąże jak masz 25jednostek hormonu, ale są te super czułe od 5jednostek (nie pamiętam skrótów więc nazwałam to "jednostkami" :P)

Kjopa ja też owu miałam 5.02.2015 ale dzielnie czekam z testem :P

No ja wiem ze jesteś ciekawa ;-) a test z moczu to mi jeszcze póxniej wyszedł niż beta, generalnie we krwi szybciej jest hcg niż w moczu, może jeszcze poczekaj, ale zrobisz jak uważasz

No właśnie. Tylko że na niektórych testach jest napisane, że już po 6-7 dniach mogą pokazać ciążę. I właśnie mnie ciekawi czy to prawda czy mogą pokazać. Ja bym chciała zrobić w sobotę lub niedzielę. Pobolewa mnie podbrzusze i pachwiny ale chwilami i jestem ciekawa czy się zagnieżdża jajo?

Kjopa3 ja najwcześniej próbowałam na 4 dni przed datą spodziewanej @ i beta wyszła 4.76 czyli bardzo bardzo wczesna ciąza także myśle, że jeszcze za wcześnie u ciebie bo to tydzień tylko minął, ja wiem ze rady w stylu "uzbroić się w cierpliwość" w tej chwili cie nie interesują, bo sama to przerabiałam, ale naprawdę, szkoda kasy na badanie tak wcześnie :-)

Jak miał OWU 5.2 to w sobotę może na teście albo Beta pokazać już czy się udało? Ktoś próbował tak szybko?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nika trzymamy kciuki :-) powodzenia, u nas dzialania ida pelna parą i zobaczymy jak to wyjdzie jak tam u was ktos testuje niedługo?

~Monika synek ma 3 lata. Jutro mamy pierwszą (i mam nadzieje ostatnią ;) inseminacje. Trzymajcie kciuki :)

ps. Michał,a ja myślałam, że wystarczy potrzymać się za ręce.... ech ciemna masa ze mnie ;-)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Dzięki za odpowiedź :) ja właśnie też kupiłam z rossmana ale dopiero dziś więc nie zdążyłam przeczytać :) teraz czekam na @ i pewnie starania w najbliższym cyklu, trzymam kciuki daj znać co wyjdzie :) Pozdrowienia dla wszystkich :)

Monika
Ja wcześniej też nie korzystałam. Kupiłam w Rossmanie te testy. Jest ich pięć. W instrukcji masz opisane wszystko. Sprawdzasz co ile masz miesiączkę i w tabeli sprawdzasz w którym dniu cyklu masz zacząć robić testy. Mi np. wyszło, że w 12 dniu cyklu mam zrobić pierwszy test i wyszła tylko jedna kreska. Potem robisz codziennie testy i jak pokaże się druga kreska tak samo mocna kolorem lub bardziej to oznacza, że w ciągu 24-36 h będzie owulacja. Mi w drugi dzień wyszła druga kreska ale bledsza a w trzeci już tak samo mocna.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Rety...jakim trzeba być de*ilem, żeby po 1 nie skumac o co chodzi, a po 2 wierzyć , że ma się rację w takiej bzdurze i jeszcze to napisać :D:D hahaha usmialam się :D chlopie jakbys udzielał się w podobnych wątkach to zrozumialbys, ze "przytualnie" to ladnie nazwane proste uprawianie sexu... Brak slow...jednak faceci wielu spraw nie rozumieją :D
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

Inne tematy z forum

Catering na chrzciny?? (21 odpowiedzi)

czy moze ktoś by mi polecił jakiś dobry catering na chrzciny?? Pozdrawiam

Od kiedy własny pokój? (48 odpowiedzi)

Dziewczyny tak się zastanawiam, od kiedy przeniosłyście wasze maleństwa do własnych pokoi? Moja...

co myślicie o mieszkaniach w Falowcu (72 odpowiedzi)

mam zamair kupić mieskzanie i zastanawiam się nad falowcem