Kto się teraz stara o dzidzię? cz.4

zakładam nowy, bo tamten już jest nieco przydługi,mam nadzieję, że nie macie nic przeciwko :) może teraz się troszkę ożywi ;)

u mnie oczekiwanie na @....jestem po odstawieniu anty więc nawet nie wiem,kiedy się teraz jej spodziewać :) przytulaliśmy się, ale jakoś nie liczę na cud...choć..kto wie ;) byloby miło ;)

a jak u Was?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Kto się teraz stara o dzidzię? cz.4

tez proponuje zmienic lekarza. w usg moze juz cos byc widoczne, warto sprawdzic czy pecherzyk w macicy, a np. ciaza pozamaciczna. przyrost bHCG przeciez byl ladny. jesli prywatnie bylas to moze bedzie chcial "naciagac" cie na dodatkowa wizyte.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

No ja też bym zmieniła chyba lekarza... a chodzisz na nfz czy prywatnie? No w każdym razie na usg cos tam by było już widać, pęcherzyk czy jest czy nie, beta betą ale usg uważam ze dobrze jest zrobić, mógł chociaż sprawdzić
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

czemu tak uważasz mamo??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Aleksandro, koniecznie zmień lekarza
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

No i jestem po wizycie... lekarz odmówił wykonania USG twierdząc, że jest zdecydowanie za szybko....(ostatnią miesiączkę miałam 01.01.2015)..ponad to powiedział, że pierwszy wynik bety 187 to za mało, żeby stwierdzić ciążę, a drugi 2617 to z kolei też szału nie ma...kazał na cito powtórzyć w poniedziałek i od razu do niego przyjechać jeszcze raz... Co więcej, podobno mam krótką szyjkę a to źle wróży, więc jeśli będzie ciąża to od razu na zwolnienie...oczywiście to czy jest ciąża stwierdzi po kolejnym badaniu beta hcg ( a nie USG)...

Ja również trzymam kciuki oczywiście napisz wszystko co i jak moze będzie widać ta czarna kropeczke :-) :-*

Aleksandra 29 trzymał kciuki i koniecznie daj znać.

Dziewczyny trzymam kciuki za kazda z was ;)ja jutro do giną ide zobaczyć czy ktoś tam w środku w brzuszku zamieszkal. ;)to 6 tydzień teoretycznie wiec juz powinno być coś widać ;)

Ja z kolei dziś mega zmęczona, aż dziecku włączyłam pioseneczki i poszłam spać, totalny odlot ;) I nie wiem czy to zbieg okoliczności czy się udało :) w poprzedniej ciąży na tym etapie latałam do toalety tak często że podejrzewałam zapalenie pęcherza - w ogóle się nie spodziewałam ciąży, baaa wręcz "wiedziałam" że to niemożliwe i w ogóle tego nie brałam pod uwagę ;)
U nas jeśli się udało to będzie "śmiesznie" bo ten cykl zaczął się 22.01 a z synkiem 21.01, data porodu tej by była na 29.10. a z synkiem miałam na 28.10. (urodzony wcześniej w 40tyg przez wywoływanie, ale gdyby tu się udało i też by wywoływali wcześniej np w 40tyg to by była różnica 2lat i jednego dnia :P)

Ja też poczekam ale poszperałam i niektórym testy powychodziły w 10 dniu około więc chyba kupię taki co będzie miał napisane że wykrywa tak szybko ciążę. Ale poczekam tak do poniedziałku albo ciśnienie mi zejdzie i zrobię dopiero za tydzień. Czuję w podbrzuszu jak bym miała balon i takie skurcze jakby dlatego się nakręcam. No i przez to częściej latam do toalety. Jestem na urlopie więc tym bardziej. W poniedziałek do pracy więc też będę mniej myśleć.

są dwa rodzaje testów tych domowych - większość wskazuje ciąże jak masz 25jednostek hormonu, ale są te super czułe od 5jednostek (nie pamiętam skrótów więc nazwałam to "jednostkami" :P)

Kjopa ja też owu miałam 5.02.2015 ale dzielnie czekam z testem :P

No ja wiem ze jesteś ciekawa ;-) a test z moczu to mi jeszcze póxniej wyszedł niż beta, generalnie we krwi szybciej jest hcg niż w moczu, może jeszcze poczekaj, ale zrobisz jak uważasz

No właśnie. Tylko że na niektórych testach jest napisane, że już po 6-7 dniach mogą pokazać ciążę. I właśnie mnie ciekawi czy to prawda czy mogą pokazać. Ja bym chciała zrobić w sobotę lub niedzielę. Pobolewa mnie podbrzusze i pachwiny ale chwilami i jestem ciekawa czy się zagnieżdża jajo?

Kjopa3 ja najwcześniej próbowałam na 4 dni przed datą spodziewanej @ i beta wyszła 4.76 czyli bardzo bardzo wczesna ciąza także myśle, że jeszcze za wcześnie u ciebie bo to tydzień tylko minął, ja wiem ze rady w stylu "uzbroić się w cierpliwość" w tej chwili cie nie interesują, bo sama to przerabiałam, ale naprawdę, szkoda kasy na badanie tak wcześnie :-)

Jak miał OWU 5.2 to w sobotę może na teście albo Beta pokazać już czy się udało? Ktoś próbował tak szybko?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nika trzymamy kciuki :-) powodzenia, u nas dzialania ida pelna parą i zobaczymy jak to wyjdzie jak tam u was ktos testuje niedługo?

~Monika synek ma 3 lata. Jutro mamy pierwszą (i mam nadzieje ostatnią ;) inseminacje. Trzymajcie kciuki :)

ps. Michał,a ja myślałam, że wystarczy potrzymać się za ręce.... ech ciemna masa ze mnie ;-)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Dzięki za odpowiedź :) ja właśnie też kupiłam z rossmana ale dopiero dziś więc nie zdążyłam przeczytać :) teraz czekam na @ i pewnie starania w najbliższym cyklu, trzymam kciuki daj znać co wyjdzie :) Pozdrowienia dla wszystkich :)

Monika
Ja wcześniej też nie korzystałam. Kupiłam w Rossmanie te testy. Jest ich pięć. W instrukcji masz opisane wszystko. Sprawdzasz co ile masz miesiączkę i w tabeli sprawdzasz w którym dniu cyklu masz zacząć robić testy. Mi np. wyszło, że w 12 dniu cyklu mam zrobić pierwszy test i wyszła tylko jedna kreska. Potem robisz codziennie testy i jak pokaże się druga kreska tak samo mocna kolorem lub bardziej to oznacza, że w ciągu 24-36 h będzie owulacja. Mi w drugi dzień wyszła druga kreska ale bledsza a w trzeci już tak samo mocna.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Rety...jakim trzeba być de*ilem, żeby po 1 nie skumac o co chodzi, a po 2 wierzyć , że ma się rację w takiej bzdurze i jeszcze to napisać :D:D hahaha usmialam się :D chlopie jakbys udzielał się w podobnych wątkach to zrozumialbys, ze "przytualnie" to ladnie nazwane proste uprawianie sexu... Brak slow...jednak faceci wielu spraw nie rozumieją :D
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

Inne tematy z forum

na co zwrócić uwagę przy podpisywaniu umowy z Biurem nieruchomości (60 odpowiedzi)

Chcę sprzedac mieszkanko, kawalerke. Ile zycza sobie w tej chwili biura nieruchomosci, znaczy...

fizjoterapeuta OWI Gdynia M.Morawski (5 odpowiedzi)

hej. czy ktoś uczęszczał z dzieckiem do tego pana? Jakie wrażenia?

jakie perfumy polecacie? (63 odpowiedzi)

Chcialabym sprobowac czegos nowego, bardzo lubie zapachy cytrusowe, swieze, ale i konwalie....