Kto się teraz stara o dzidzię? cz.5

Dziewczyny tamten wątek dosyć długi się zrobił więc zakładami nowy i proponuję listę starających się.Wg. schematu.
Nick-cykl starań-które dziecko-strata aniołka-termin @

STARACZKI:
kjopa3 - 0 - 2 - 1 - 04.07.2015
Sylwa
Inka
Nulka
Basiula
czarnulkaaa
Malina
Hania

Mam nadzieję,że się przyjmie i wpisujcie dane w listę. Będzie nam łatwiej.Jak którąś nie wie jak wpisać w listę to ją dopiszę. Zapraszam.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Re: Kto się teraz stara o dzidzię? cz.5

ja ide do klimaszewskiego, ktos Tu polecał ale napisze po wizycie czy warto, ja miałam robione badabia Tsh ft4 i amh wiec kazał zabrac ze soba, ale gdybym nie miała to miałam przyjśc najpierw na wizyte.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

badania nasienia ok, amh tez, czynnik leiden ok, kariotypy tez, owulacja jest.... niby ksiazkowo, ale to pewnie glowa... (za duzo pracuje..)

Polecicie jakiegoś gina z Gdanska na monitoring? Z jakimi badaniami warto przyjsc zeby od razu mogl coś stwierdzić? Staram się 4 cykl i nic, synek się udał za pierwszym więc bardzo się martwie.

Też słyszałam, że tsh powinno oscylować w okolicy 1. A cykle masz regularne? U mnie problem jest z owulacją w sensie bez wspomagaczy jej nie ma, albo jest raz na kilka miesięcy, a wtedy trafić w moment jest trudno.

ja amm amh 1,06 obnizona płodnosć
tsh 2,16
ft 14 15,26
podobno tsh powinno byc 1-1,5
zobacze co mi gin powie 01.04

Nie pamietam dokładnych wartości, ale tsh lekko powyżej 1, ft4 w okolicach 17, a amh prawie 30(co wcale nie jest dobre)!

jakie masz amh, ft4 i tsh??

Leczę się w Gamecie - jestem z nimi "związana" już od dawna bo leczyłam się tam już przy pierwszej ciąży. Mialam komplet badań - z tych podstawowych to FSH, LH, E2, FT4, FT3, TSH, testosteron, progesteron, amh no i badanie nasienia męża. Mam sytulowane cykle więc monitoring obowiązkowy. Staramy sie w sumie od września 2015 najpierw było na luzie, a teraz 3 miesiąc ze wspomagaczami :)

a u kogo robiłas monitoring? prywatnie?
miałas zlecone jakies badania czy od razu monitoring?
ile sie starasz?

Tak miałam monitoring. Też się nie nastawiam, ale nadzieję warto mieć. Objawów ciąży się nie doszukuje bo i po co się nakrecac ;)

miałas monitoring? czy czujesz kiedy masz owu?
u nie 28 dc za jakies 2-3 dni będem wiedziała co i jka chociaz i tak sie nie nastawiam.

Cześć Dziewczynki, jak nastroje? U mnie 11 dpo. Za kilka dni sie okaże, czy się udało, czy nie. Choć ciekawość mnie zżera to cierpliwie czekam :)

Zgadzam się, że badanie nasienia to podstawa. Zanim rozpoczęłam leczenie musielismy sprawdzić czy po stronie męża wszystko jest ok żeby moje leczenie miało sens.
A progesteron prawidlowy 19,38 ng / ml ( 7dpo ) :)

Muszla a jak wynik progesteronu?

Mysle ze badanie nasienia to podstawa.

Czasami na grupeo oglasza sie invimed i tanio robia. Chyba 60zl placilam. A biorac pod uwage koszty badan u kobiety to najlepiej zaczac sprawdzanie od mezczyzny

Arnika może badanie nasienia? U mnie też wszystkie wyniki dobre a zrobiliśmy badanie nasienia i wyszła agregacja plemników czyli sklejają się ze sobą i trzeba to leczyć. A lekarze mówili, że mamy płodność potwierdzoną bo mamy już dziecko i rok temu zaszłam w ciążę którą poroniłam a tu jednak problem jakiś jest u faceta.

tak, tak wezme ze soba :)

Ja mam PCOS i to takie dość "zaawansowane". Mój wynik AMH to prawie 30! Bez stymulacji pęcherzyki nie rosną. Teraz biorę 3 cykl Lamette a jesli nie pomoże to od przyszłego cyklu clostilbegyt. Ten drugi lek pomógł mi zajść w pierwszą ciążę. Dzisiaj ide na badanie progesteronu (7 dni po owu) zeby sprawdzic czy progesteron jest w normie.

Kate wyniki amh też weź

STARACZKI:
1985sloneczko
Czarnulkaaa - starania od 02.2015
Kjopa3 - starania od 10.2014
Stokrotka24s - starania od 07.2015
Kate - starania od 01.2015
Kruszynka - starania od 09.2015
Kasiulaaa - starania od 10.2015
Elika
Muszka
Arnika - starania 3lat

W poniedziałek jak byłam na wizycie to gin mówiła że najlepiej zrobić w 3dzien cyklu badania FSH, LH, E2. Natomiast na 7 dni przed planowana miesiaczka zrobic PROGESTERON.

W poniedziałek pęcherzyk miał 23mm w prawym jajniku, a dziś byłam skontrolować czy pękł. Na usg widać pęknięty pęcherzyk więc jeśli nie dostane @ to mam zrobić test.

Przy moim PCOS niezbedne jest przyjmowanie inofemu lub inofolicu. Któraś z Was ma PCOS?

Inne tematy z forum

ile potrafi wasze dziecko? 3 latka... (19 odpowiedzi)

Nasz Filip we wrzesniu skonczy 3 latka. Ale jego rowiesnicy w lipca i sierpnia potrafia duzo...

powiedzcie, że jeszcze będzie lepiej... (23 odpowiedzi)

Moje trzymiesięczne niemowlę właśnie skończyło płakać po ponad pół godzinie...Ono jest chore, ja...

ortodonta gdańsk (27 odpowiedzi)

Hej Polećcie mi proszę bardzo dobrego i sprawdzonego! ortodontę dla nastolatki. Często słyszę, że...