Kto szedł (będzie szedł) na makijaż PRZED fryzjerem?

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Witam dziewczyny. Ostatnio występowało u mnie lekkie przesilenie wiosenno-przedślubne ;-) ale ostatnio - uwaga - zdecydowana poprawa! Kupiłam buciki (Klaudia, z Agnes - mają naprawdę spory wybór, polecam); staniczek (najdroższy w życiu) Chantelle (też polecam - ale nie polecam pań w Batorym, bo to co usłyszałam na tema mojego biustu, to moje :-( oraz zamówiłam zaproszenia (coś dużo nam tych zaproszeń wyszło - bo tyle co gości ;-) i teraz mam jeszcze jeden problem.... Otóż, makijaż... Żeby stało się to, co sobie wymarzyłam (czyli żeby malowała mnie Elena) chyba będę musiała zdecydować się na makijaż na 9:00, przy czym fryzjera mam na 11:00. Czy to się w ogóle może udać??? Czy ktoś tak miał albo bedzie miał? Czy makijaż będzie się trzymał do wieczora? Proszę o radę. Pzdr.

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Kto szedł (będzie szedł) na makijaż PRZED fryzjerem?

o trwałość makijażu bym się nie martwiła,
bardziej o to, by go fryzjerka nie zmyła myjąc włosy, susząc, układając... itd

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

włosy można umyć rano w domciu ;) przed makijażem

no można :)
nie powinno być problemu, a o trwałość makijazu sie nie martw, będziesz piękna do rana :)

mi makijażystka powiedziała że koniecznie najpierw fryzura.... nie wiem pogadaj z Eleną

Hm... Wiperku, Ty jesteś genialna (Ty Beatko też :-) - jakoś mi to do głowy nie przyszło (a przecież faktycznie można umyć wczesniej!). Tylko... ja mam takie średnio długie włosy.. Hm.. będę musiała pogadać z fryzjerką.
Bo fryzjer na np. 7:30 to chyba za wsześnie, co? :-(

no cóż, i tak pewnie nie bedziesz mogła spać :)
ja miałam fryzjera o 8

mi fryzjerka myła głowe

mi fryzjerka myła głowe
szamponem

Nola! Slszalam, ze taka kolejnosc tez sie zdarza takze dasz rade. Musisz tylko powiedziec fryzjerce zeby bardzo uwazala. Ja ide w odwrotnej kolejnosci. A jesli mozna zapytac, to co te babki w Batorym Ci naopowiadaly? Byly niegrzeczne czy jak? Przepraszam, ze pytam ale w sumie mnie zaintrygowalas:) Chetnie bym sie tam wybrala tylko pomierzyc. Jakby ktoras cos niemilego powiedziala to niedoczekanie ich!!!! Jak mi ktos podpadnie to nie ma zmiluj:)

W sumie to mi powiedziały, że kształt nie ten (ja tam im nic do zarzucenia nie mam - piersiom, rzecz jasna - nie mam ich co prawda na wysokości szyi, ale jakoś zawsze z dumą je nosiłam), że sukienkę złą wybrałam (a tak się na nią cieszyłam..aż mi się jakoś przykro zrobiło) - a ja im na to... że na przymiarce to byłam w takim bylejakim staniku i ładnie wszystko wyglądało!!! (generalnie poszłam sobie wybrać ładny podtrzymujący stanik do sukienki bez ramiączek)

jakie Panie w Batorym??

W każdym razie wróciłam do domu, z przekonaniem, że będę najbrzydszą panną młodą na świecie - po czym założyłam buty, stanik i mimo ze miałam na sobie ... spodnie dresowe - stwierdziłam, ze nie będzie tak zle! :-))))

co za baby !!!! juz bym wyszła !!!

Chciałam wyjść, ale trochę nie miałam wyjcia, bo potrzebuję butów i stanika do kolejnej - takiej bardziej już zaawansowanej - przymiarki (jutro! :-)))))

ja bede miała makijaz przed fryzurą... koniecznie chcialam zeby Wiza mnie malowała na slub a jedyna wolna godzina w tym dniu to 8 rano wiec fryzura dopiero później.
Elena powiedziała ze nie bedzie zadnego problemu mam tylko wczesniej umyc wloski i po klopocie.
Zreszta w ten piatek ide na próbny i potem na fryzurke wiec okaze sie w praniu jak to bedzie wyglądało i ile wytrzyma... ale jestem dobrej mysli w koncu obie Panie to profesjonalistki ... wiedza co robia i o czym mówią...

Elena to fryzjerka?? Podaj namiary jak mozesz. Ja nadal szukam fryzjerki a 2 miesiace do slubu zostaly :(

agusia... Elena czyli WIZA - to makijazystka, jezeli chodzi o fryzierke to biore p. Magde z Redy - zawsze sie u niej czeszę i jestem bardzo zadowolona tym bardziej ze mam ja pod nosem...

:) Matko, faktycznie :) Jakas rozkojarzona jestem! dzikei za wyjasnienia.

Co za babsztyle parszywe! Oj juz ja bym z nimi "pojechala" jak trzeba! nie przejmuj sie. Najwazniejsze, ze sie sama we wlasnej skorze dobrze czujesz a gadaniem sie nie przejmuj. Ciekawe czym one sie moga pochwalic ;)

Agusiu, dziękuję za dobre słowa. A Elena = Wiza (makijażyska, nie fryzjerka). Pzdr.

ja miałam makijaż robiony o 7 rano przed makijazem umyłam wlosy i zaraz po makijazu z mokrymi wpadłam na 9-ta do fryzjerki o 11-tej zaczal sie plener o 13,20 blogoslawienstwo w domu moich rodzicow a o 14-tej slub o 15,20 zaczelo sie wesele i trwalo do trzeciej nad ranem :) A MAKIJAZ PRZEZ TEN CZS POZOSTAL NIENARUSZONY JEDYNE CO POPRAWIALAM TO ODROBINA BLYSZCZYKU NA USTA :)

ja mam w takiej kolejności...najpierw makijaż potem fryz

ja tez mam taką kolejność - najpierw makijaż na 7.00 a później fryzjer

Brzoskwisiu i jak? Nie boisz sie, że cos się stanie? A jaką bedziesz miała fryzurę? Będziesz myła włosy wczesniej? pzdr.

A Ty Kamiś?

Ja niestety nie miałam wyjścia... głowe umyje wcześniej więc mysle, że nic się nie stanie.... nie wiem jeszcze na jaka fryzure się zdecyduje....

Nola - mam pewne obawy, że fryzjerka zmyje mi np. puder z brzegów twarzy hi hi, ale postanowiłam jej zaufać bezgranicznie, bo to jest w końcu koleżanka mojej siostry. Wezmę szybki prysznic przed przyjazdem wizażystki i szybko zwiążę włosy żeby za szybko nie wyschły :)

Inne tematy z forum

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (215 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

Dj Waldzior (6 odpowiedzi)

Witam, Czy ktoś zamawiał na wesele Dj waldziora? Jakie opinie? Wiem, ze kiedys był jednym z...

Łazienka (44 odpowiedzi)

Dziewczyny jestem na etapie kupna kafli do lazienki ale nie wiem na jakie sie zdecydowac. Prosze...