Którą wybrać?

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
[img}http://www.atlantabridal.com/db/members/img/galleries/dgldesigns_g2.jpg

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Którą wybrać?

czy image

czy
image

hmm a czy to nie sa kwiatkitypowo cmentarne??? mi odradzili,choc tez takie chcialam,sa sliczne;/

oj mila to masz dylemat, bo obie są bardzo piękne :-) i na dodatek bardzo podobne :) tylko że ten pierwszy jest ciepły,a ten drugi bardziej chłodny i nie wiem który by ci bardziej pasował ;-)

w pierwszej wersji jest fajnie przewiązany - te koraliki itd, w drugim biała wstążka jest niebardzo

Pluszowa!! to nie są kwiatki cmentarne!!!

bez wiedzy jaka masz suknie, dodatki itp to trudno doradzic... Ale... obie sa ladne.

mili sukienka jest w kolorze mlecznego różu...

mila - chyba ta pierwsza

ja równiez obstaje przy tej pierwszej!!
Wklej suknie to dobierzemy ci resztę dodatków ;)
buźka,

mila, juz prawie wszystko ma...

ma piekna suknie, piekne włosy (czarne krecone) i leeko je podpina, maluje sie sama, szuka jeszcze torebki, ale ma juz model wypatrzony...

dziewczyna jest juz prawie gotowa do zamążpójścia...

sorki mila ze tak pisze... mam nadzieje ze się nie gniewasz... :))))

a jak sie nazywaja te kwiatki????? bo mi tez sie podoba z nich bukiet .
Jezeli to nie sa kalie,to chce miec wlasnie taki
image

Pluszowa, dziwna jesteś :-) laska. to są calle (cantedenske)
ale jak zwał tak zwał ;-)
coś ci się naprawde podoba, czy nie? zdecyduj sie czy podoba ci się nazwa czy kwiat? czy po prostu chodzi ci o opinię ciotek i przesądy ..............

hmm

dlaczego dziwna? rany boskie.. wolalam sie upewnic,ze to sa kalie..zdanie mojej mamy sie dla mnie bardzo liczy i skoro na mowi,ze sa cmentarne nie bede takich miala

ee,moglam sie w ogole nie odzywac

no co ty pluszowa, ale to tak wygląda jakbyś nie widziała czego chcesz ;-)
sorki bo widzę że cię uraziłam....

ale to tak samo jest z perłami - mi się bardzo podobają naszyjniki z malutkich perełek a moj narzyczony twierdzi że perły to łzy i jest przesąd no więc ja tez licze się z jego zdaniem (*chociaż przesąd jest wyjątkowo.... tak jak większość przesądów) i nie będe wkładac perełek na szyję :-)

na szczęście i kwiatów i naszyjników jest tyle, że napewno uda się znaleźć cos pięknego i niepowtarzalnego, prawda pluszowa?

no dokladnie..kurcze ten bukiet mi sie tak bardzo podoba,jest skromny a jednoczesnie ladny

no i mam dylemat..czyposluchac mamy i ciotek,czy sama zdecydowac co do tych kwiatkow? a jak pozniej bede sluchac'ze to pech.." "cos ty narobila"

a mam to gdzies;>

pluszowa, czasami trzeba wyluzować i dać sobie na wstrzymanie, po co słuchać gadania i się wkurzać ;-) jak ja bym te perełki kupiła, to co najmniej 13 osób by mi dogadało, że to łzy, a na kalle że cmentarne ;) i byłoby mi przykro .... :(

no chyba że idziemy w zaparte!!!! i stawiamy po trupach na swoim ;)
poza tym gdzieś widziałam bukiet z biało- żółtych irysów - cudo i w podobnym stylu, jak znajde to wkleję ;-)

Hej!

Ja mam suknię w lekkim mlecznym różu, prawie ecru Cymbelien Rambrant - góra koronka, doł falbaneczki z organzy, bardzo słodka.

Włosy czarne kręcone do połowy pleców, oczy czarne. Chyba ta pierwsza! Dzięki też tak myslałam:))))))))))
Pozdrawiam

Ja jestem za pierwsza!!!

wlasnie... babeczki..ja bee miala suknie prosta,nierozkloszowana,na tozarzucony pzrezrczyty plaszczk z szyfonu do ziemi,co by zatuszowacmoje okraglosci..jestem blondynka..okragla buzia..w ogole okragla..jakie kwiatki by mi pasowaly (suknia biala)
jako,ze ja duza,to bukiet may,czy tez duzy?

ale jestem zakrecona;/

bukiet średni "lekki" może troszkę opadający (lekko lejący się) albo smukły bukiet z kilku długich kwiatków :) takich właśnie jak kalle ;) no ale jak ich nie chcesz ... to z jakiś inszych kwiatuchów ;-) róże, storczyki, tak jak pisałaś kiedyś ;) ale jak jestes bond, to chyba nie w róż, tylko jakiś inszy ładny pastelowy kolorek :)
@----8---

Tez mysle ze bukiet powinien byc średni, ani nie za maly ani nie za duzy i to dobry pomysl z tym opadajacym. Pozdrawiam!!!

Pluszowa, zajrzyj na forum ewasi ;-)
http://ewasia.ew.funpic.de/forum/viewforum.php?f=2

dziekuje babeczki:) Jestescie niezastapione.Na pewno cos wybiore.

ja jestem za srednim, nie okrągłym, tylko takim stojacy, który by Ciebie optycznie wydłył,
tak jak pisała Witch, cos na zasadzie kalli, storczyków, irysków ;)))

Pamiętajcie tylko o tym, że jak się wybrudzicie sokiem calle, to sukienka jest już nie do wyprania.

zdecydowanie pierwsza, pomyśl o połaczeniu z różami w tym samym kolorze, widziałam gdzieś na www taki bukiet - bajka ;-))

ja też miałam bukiet z kalie i:

- nie pobrudził mi sukienki
- nie zwracałam uwagi na to , ze niektórzy mówili , ze to kwiaty cmentarne
- wszyscy podziwiali bukiet, a wiele osób w ogole nie skojarzyło ze to są kalie ( w tym teściowa , ktora narzekała, a potem pytała się co to za pięne kwiaty)
- to zresztą zależy od koloru- wtedy zaczeły być modne białe i ecru kalie a ja miałąm bukiet włąsnie z tych, ktore są w kolorze jasnym róż patrząć od wewnątrz a płatki na zewnątrz przechodzą w kolor ecru...

więc polecam
Aha, zwrócćie uwagę na to, ze kalie są dostępne tylko od maja-czerwca do sierpnia bodajże (ja miałam ślub na początku czerwca i były , a ja przyjaciółka miała ślub na początku września i były już niedostępne)

A co od wyboru bukietu -
to pierwszy zdecydowanie - ja też miałam podobny- i uważam,z e one same w sobie są tak piękne, że właśnie bukiet powinien być skromny

JA miałam i żołte kalie i prawdziwe perły a jak narazie już 2 lata po ślubie jest super i nie warto wierzyć w przesądy. MI na szczęście nikt nic nie narzucał sami mogliśmy o wszystkim decydować i wszystko było jak techo chcieliśmy. Po prostu mam super rodziców a mojej teściowej nie dopuściliśmy do głosu bo to był nasz ślub i wesele.

Inne tematy z forum

Nauki przedmałżeńskie (3 odpowiedzi)

Czy wie ktoś gdzie w Wejherowie będa w najbliższym czasie nauki przedmałżeńskie (2025)