Który kościól polecacie?

Temat dostępny też na forum: Wesele
Nie wiem jaki kościół wybrać. Chciałabym żeby to był piękny, stary kościół gdański. Najlepiej taki z półmrokiem we wnętrzu. Czy przychodzi coś komuś na myśl?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Który kościól polecacie?

wszystko o czym piszesz jest w kosciele sw Mikołaja w Gdansku, koło hali targowej. Sluby odbywaja sie nie przy tym pierwszym ołarzu, tak jak msze, tylko przy drugim, w głebi ( za głownym). Jest slicznie i bajecznie. Półmrok, złoty ołtarz i cudne swiatło słoneczne przebijajace przez okienne witraze...

dziękuję za podpowiedź. Pojadę tam dzisiaj i sprawdzę...
Pozdrawiam, Monia

A znasz Kaplicę św. Anny przy klasztorze franciszkanów?
Kameralna, barokowa, przepiękny dziedziniec i otoczenie, romantyczna sceneria.
Ja miałam w Kościele Św. Trójcy, jeszcze przed remontem.
Było super.
No i co ważne, byliśmy jedyną parą która tego dnia brała ślub. Żadnego mijania się, patrzenia na zegarek, że goni czas, etc. U franciszkanów zawsze jest jeden ślub.
Zobacz. Warto.

Dominikanie?
Może tylko zasugeruję przemyślenie wejścia i wyjścia z kościoła. Ten ołtarz na środku, pomiędzy, nam trochę burzył harmonię przejścia.
Może wam to akurat nie przeszkadza.
Jeżeli się zdecydujecie to szybko bukujcie u nich termin, bo są bardzo popularni.

Byłam na ślubie w Gdyni na świętojańskiej w nowym i starym kościele.
W starym śluby odbywają się tylko o 19.00 jest kameralny i bardzo piękny , a w nowym jest nowocześne, też ladnie, jasno, przesytrzennie.
Bardzo ładnie jest przed kościołami, duży plac, stare latarnie zieleń.
Cena 300 zł w obu.
Życzę udanego wyboru :)

jesli zależy ci na klimacie, półmroku to polecam kościół św,. Jana- kosciól srodowisk twórczych- znajomi ktorzy byli z nami w tym dniu , do dzis wspominają nasz ślub - musisz sie tam wybrac na msze by zrozumiec o czym mówię

Inne tematy z forum

Łazienka (44 odpowiedzi)

Dziewczyny jestem na etapie kupna kafli do lazienki ale nie wiem na jakie sie zdecydowac. Prosze...

Czy slub cywilny to wogole slub??? (208 odpowiedzi)

Przeciez tam nikt nic nikomu nie slubuje!

Dj Waldzior (6 odpowiedzi)

Witam, Czy ktoś zamawiał na wesele Dj waldziora? Jakie opinie? Wiem, ze kiedys był jednym z...