Ktoś widział kaczęta na stawku przy Przemyskiej ?

Wykluły mi się w ogródku dzikie kaczęta we wtorek, 3 maja, pozbierałem i razem z kaczą mamą zaniosłem do stawku przy Przemyskiej na osiedlu Ujeścisko. Jako że w tym stawku panowały agresywne kurki wodne, stadko przeniosło się do mniejszego stawku obok. Były tam w środę rano, a po południu okazało się, że ich nie ma. Tak jak początkowo wszyscy byli zachwyceni, tak teraz popadliśmy we frustrację.

Nie sądzę żeby kaczka zaryzykowała przeprowadzkę z maluchami do innego, dalszego zbiornika. Czy ktoś je zabrał, przeniósł czy też dopadły je wrony, które tam się kręciły ? Może ktoś coś zauważył. ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Ktoś widział kaczęta na stawku przy Przemyskiej ?

Były pyszne, nastepnym razem prosze zostawić je na brzegu żebym butów nie musiał moczyć.
Pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja dziś widziałam, kaczka ale tylko z jednym maluchem. Może inne się pochowały? mam nadzieje :)

Sąsiad też mi powiedział, że widział kaczkę z jednym pisklęciem, więc pojechałem sprawdzić. Rzeczywiście zostało tylko jedno, reszta musiała paść ofiarą drapieżników. Tylko gdzie się one podziewały przez te parę dni - kilkakrotnie sprawdzałem i ich tam nie było widać.

Inne tematy z forum

Dąbka 33 (3 odpowiedzi)

W okolicy powstającej inwestycji znajdują się dwie szkoły podstawowe, przychodnia, punkty...

Zarząd Spółdzielni Szadółki i płatny parking (5 odpowiedzi)

Dzień dobry, Szanowni Mieszkańcy Spółdzielni Mieszkaniowej Szadółki zarząd szadółek forsuje...

Gecco Deweloper (11 odpowiedzi)

Jeżeli ktoś jest zainteresowany szczerą opinią polecam przejść się po mieszkańcach inwestycji na...